DÜĞÜN (prens)

4.2K 162 12
                                    

Düğün başlamıştı en yakın arkadşalrım ve Minsun yanımda idi neden? gelmiştiki neden? Prensesin çıkmasını beklerken kapı açıldı ve çok büyüleyiciydi. Ama yüz vermeye gerek yok zaten çok gıcık bi kız beni sinir ediyor yanıma doğru ilerlerken fark ettim ki benim aldıpım kırmızı ayakkabıları giymiş. Ona o ayakkabıları aldım çunku yakışacağını biliyordum . Prensesin aileside törene katıldı prenses onları görünce göz yaşlarını tutmadı.İçelerinde biri vardı. Ada devamlı ağlıyprdu sanırım mutluluktan değildi. Bi ara yanıma gelip

  -Seçiminden memlun musun ? Çok büyük hata yaptın çok 

  - Seninle evlenmeyerek en büyük iğli yapmışım Uza şimdi hadi

Uza mı of Duru Gibi konuştum bi an çok itici

Sıra kraliyet evliliğine geldi.

Açılış seremonileri ile başladı. Kralına saygı gösteren halkta göze çarpan , törenden sonra ayrılma geleneğidir Aslında ama ben 20 yaşına kadar Kral olmayacakdım. bir takım dini tören,saray avlusunda gerçekleşdi . Krala ulaşmanın ve iyi dilekler sunmanın en iyi yolu ise ona tebrik mektubu yazmaktır ve binlerce mektup yazıl mıştı. Daha sonra prenses ve ben ailemize saygılarımızı ilettik.

   Bugünü de atlatık bu şekildfe ama Durunun yüzü çok asıktı neden Acaba. Ona bir kaç şekelreme alıp yatağın üzerine bırakıp ortadan kayboldum. Böcekde olsa gülmeyi hak ediyor dimi?

    Duru ailesi ile bahcedeki masa oturyotlar dı. Onları gizli gizli parde arasından istedim ne kadar çok Eğleniyorlardı. Ben hiç bu şekilde eğlenmemiştim. Babası Durunun omzuna kolunu atmıştı. Bi an orda olmak çok istedim daha sonra odama gidip yatağıma uzandım. 10 dk sonra duru geldi Kulağımdan tutup beni aşağı indirdi gerçekden kulağımı çekiyordu ve söyleniyordu.

   - Ne kadar sığ bir adamsın camın arkasından bakacağına gelsene sarayın delisi sen gerçekden delisin niye teksin gelip bizim le otursana.

Tam azımı açacakdım ki

  - sus konuşma yürü hızlı ol

Bahcenin kapısına geldğimde kulağımı bırakıp koluma girdi bu nasıl bi kızdı bu ya masanın yanındaki boş sandalyeye zorla oturttu. Ailesi ingilizce bildiği için onlarla ingilizce anlaşıyorduk. Çok sıcak bir aileydi.Birbilerine hep gözlerle bakıyorlardı.Ufak tefek şeylerle bile eğlenmesini biliyorlardı. Babası bi ara benim le konuşmak benimle yürümek istedi bana söylediği sözler çok farklı geldi

   -Bak yoon Duruyu sana emanet ederek gidiyoruz.Biz gidince o burda çok yanlız kalacak ona destek çık lütfen yanında olduğunu hissetir. Gıcık bi kızıdır( babası bile gıcık olduğunu kabulleniyor ) Özellikde yanlız kaldığı için çok asi olacakdır. Onu koru ve sahip çık gözümüz arkada kalmasın.

O an nediyeceğimi bilemedim. Benim babam da acaba aynı şeyi benim için yapar mıydı?

   - Merak etmeyin size söz veriyorum onu hep koruyacağım.

Artık ailesinin gitme vakti gelmişti. Duru ve ailesi göz yaşlarıı tutamadan ağladılar.Ada ise hadi diye cırlıyordu gerçekden iyki bu kızla evlenmemişim. Uçak havalanırken Duru dakikalarca el salladı saraya dönene kadar ağlamakdan çok kötü olmuştu.Ama artık sinirlerimi bozmaya başladı. eve döner dönnmez hemen klasiklerden bir kitap seçip okumaya başaldım yavaş yavaş rahatlamaya başlamıştım.

     Gözlerimi açtığımda hava hala karanlıktı saate bakmak için telefonumu elime aldığımda bir mesaj. ''Mutluluklar'' Minsun ne yapmaya çalışıyor bu kız hiç anlamıyorum evlenmek istemeyen oydu gelip yanımda duran da çok saçama . Onu hiç Anlamıyorum  Tv nin karşısına geçip bir filim izlemeye başladım aslında Minsunu düşünüyordum. Sabah olduğunda leydiler beni ana kraliçenin çağırdığını söylemek için odama geldiler üzerimi giyip hemen yanına gittim.

KOREDE TÜRK GELİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin