Chapter 23

1.6K 128 7
                                    

(Belle's Pov)

Когато разбрах, че мога да отида и да видя Джъстин, не се поколебах. Вълнението, както и тревогата се бяха настанили в стомаха ми, докато следвах Даниел. Точно когато се канех да вляза в стаята си, той изведнъж ме спря, като ми каза, че Джъстин е питал за мен.

Ето защо аз го последвах.

Просто се надявам да не е ранен лошо.

- Бъди тиха, Би. - Даниел промърмори, като ме водеше към склада, в който ме чакаше Джъстин. Ставах все по-загрижена с всяка стъпка, която взимах.

- Не искам някой да ни заподозре. - промърмори той, докато минавахме покрай един пазач. Той беше нисък и пълен, тялото му беше опряно в стената. Малки звуци излизаха от него. Засмях се.

- Спиш на работа, страхотно, Джейкъб. - чух Даниел да казва. Засмях се тихо и го последвах.

- Добре, той е там. - той спря пред вратата. Светлината се включи, осветявайки знака, окачен на вратата. "Склад за съхранение", беше написано с удебелени букви. Сърцето ми затуптя по-силно, когато Даниел протегна ръка и отвори вратата. Преглъщайки, аз го последвах вътре, затваряйки вратата.

Мигновено очите ми се приземиха върху него. Главата му беше наведена, втренчен в земята. Не се поколебах, когато се приближих и увих ръцете си около него, тялото му подскочи от изненада.

- Ще пазя вратата. - Даниел каза, след което чух звукът от затварянето на вратата. Не осъзнах, че плача. Тогава ръцете му се увиха около мен, плътно придърпвайки ме към него. Той притисна главата си към корема ми, вдъхвайки рязко.

- Д-добре ли си? - прошепнах, без да се отдръпвам. Имах нуждата да съм близо до него. Той не каза нищо, но кимна с глава. По някаква странна причина почувствах, че лъже. Отдръпнах се и притиснах устни към главата му, след което изтрих сълзите си.

Главата му все още беше на корема ми.

- Джъстин. - казах. Без отговор, без никакво движение от него. Леко се намръщих и издърпах качулката му. Все още не се движеше. Сивата му шапка беше пред очите ми. Беше износена.

Прокарах пръсти по нея и ми се искаше да я махна. Направих го. Учудващо, аз я махнах и все още не се движеше. Главата му остана притисна към корема ми. Преглъщайки, прокарах ръка през русите му кичури. Бяха красиви.

Fallen • JB | (Bulgarian Translation)Where stories live. Discover now