Amintiri pierdute în melodii

45 2 1
                                    

Oricât am încerca nu putem fugi de amintiri, ele vor face parte mereu din trecutul nostru, iar asta nu se va schimba.

Trebuie să acceptăm asta, tocmai pentru a putea trece mai ușor peste trecut.

Știu că este cu atât mai rău, cu cât aceste amintiri vin la pachet cu o melodie, care și ne place, că altfel n-am fi ascultat-o de prima dată.

Atunci când ascultăm o melodie care ne place, aceasta ne rămâne în cap, dar sunt și situații când lucrurile merg mai departe de-atât, adică trăim prin cântecul respectiv și atunci când îl reascultăm, ne amintim diverse lucruri, care s-au întâmplat când am ascultat melodia respectivă pentru prima dată.

Există melodii care ne aduc aminte de lucrurile care s-au petrecut în viața noastră atunci când am ascultat-o pentru prima oară, sau de gândurile pe care le-am avut atunci.

Cu cât amintirile pierdute în acea melodie sunt mai intense și au o importanță mai mare pentru noi, cu atât amintirea pe care o găsim în acel cântec ne izbește de câteori reascultăm cântecul respectiv, copleșindu-ne brusc sentimentele trăite, persoanele sau locurile în care am fost în acele amintiri.

Desigur că în mare parte depinde de melodie, de cât de lentă sau ritmată este, de cât de vesel sau trist este subiectul abordat și tonalitatea în care este cântată melodia.

În momentul când reascultăm o melodie care are o valoare sentimentală pentru noi, iar în minte începe să ne apară o amintire plăcută, totul este bine și frumos, dar, pentru că mereu există și un "dar", mai rău este când ne copleșesc amintirile triste, care aduc odată cu ele și niște sentimente nu chiar frumoase.

Dilema apare când ne place o melodie, dar ne leagă niște amintiri dureroase.

Eu în acele momente mă simt acaparată de acele amintiri și dacă nu mă opresc la timp, ajung să îmi stric întreaga zi.

Voi ce faceți în acele momente?, vă lăsați copleșiți de amintiri, sau nu mai ascultați cântecul din această cauză?

Eu sunt de părere că în astfel de situații este bine să așteptăm să treacă timpul, pentru că odată cu acesta și intensitatea sentimentelor legate de acele amintiri se va mai mixora, sau dacă se aude acea melodie întâmplător pentru că o ascultă altcineva, sau sunteți într-un magazin, etc, este bine să încercăm să fim cât mai indiferenți, sau poate de ce nu?, să încercăm să creăm alte amintiri, dar eu nu am reușit asta, poate reușiți voi!

Aștept părerile voastre în comentarii, pentru că sunt curioasă să aflu, care sunt cele mai încărcate cu amintiri melodii pe care le ascultați și vă plac

.

Păreri despre muzicăHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin