sept

156 13 2
                                    

Justin hücresinde volta atarken bu işi bir günde başarıp başaramayacağını düşünüyordu.İki katlı ranzanın üst tarafındaki yatağa çıkıp kendini sakinleştirmek için çabaladı.Sakin olmalıydı,rahat olmalıydı,sanki birazdan yapacağı iş her gün yaptığı bir şeymiş gibi davranmalıydı.

Derek arkadaşının heyecanını anlayabiliyordu,onu yatıştırmayı denedi.Derek'in yapacağı iş de en az Justin'inki kadar önemliydi bu durumda.Onu fark etmemelerini sağlayacaktı.Justin,Derek'e güveniyordu.Güvenmese bile birinin bunu yapması gerekecekti.

Görevliler yoklamayı aldı,hücrelerin kapandığını gösteren sinir bozucu,kulakları sağır edici ses duyuldu ve Justin de ranzadan indi.

Görevli 10 dakika sonra nöbetini başkasına devredecekti.Arada geçen yaklaşık 15 dakikalık sürede Justin ortadan kaybolmalıydı.15 dakika,diye düşündü Justin,15 dakikam var.

Görevli sonunda gittiğinde ışıklar kapalıydı ve herkes uyuyordu,yani Justin'i görmeleri çok düşük bir ihtimal taşıyordu.Ama Justin kendini riske atmak istemiyordu.Derek hızla ranzadan çıkardığı çarşafı hücrenin parmaklıklarına astı,Justin ise bu sırada çıkardığı vida ile duvara aynı vida ile sabitlenmiş küçük masayı söküyordu.Masanın arkasında havalandırma boşluğu vardı ve Justin'in içinden geçebileceği kadar büyüktü.

Havalandırma önce yemekhaneye çıkıyordu.Yemekhanedeki havalandırma ise kapının oldukça yakınında olan ilk koridora açılıyordu,ama Justin kapıdan çıkmak gibi bir aptallık yapmayacaktı.Yemekhaneye ulaştıktan sonra,ki şanslıydı; yemekhanede geceleri kimse olmuyordu,personelleri gözlemleyerek fark ettiği kapıdan içeri girecekti,orası ise depoydu,temizlik malzemeleri ve üniformalar vardı.Odanın içindeki merdivenden çatıya direkt geçiş sağlanıyordu.

Justin,Derek'i kontrol etti.Dediği gibi çarşafı sermişti.Dolap sonunda söküldüğünde ona işaret verdi ve havalandırma kapağını olabildiğince sessiz bir şekilde açmaya çalıştı.Derin bir nefes verdi Justin,işin zor kısmının kaçmak değil kaçtıktan sonra hiçbir iz bırakmadan sevgilisine ulaşmak olduğunu hatırlattı kendine.

Justin yavaşça içeri girdi,serin hava bir anlığına titremesine sebep oldu.Tekrar derin bir nefes verdi,sakinleşmesine yardımcı olan tek şey buydu.Emekleme pozisyonu alarak metalik havalandırma borularında ilerlemeye başladı.Justin gözden kaybolduğunda Derek dolabı yerine geri sabitledi.

Serin havaya alışmaya başlamıştı Justin,ama etraftaki toz görmesini engelliyordu.Öksürmemek için zor duruyordu.Elleriyle etraftaki tozları defetmeye çalıştı,tek eliyle de tozların gözüne girmesini engelledi.Justin sol tarafa dönerken kendine gideceği rotayı hatırlattı,hiç aklından çıkmamıştı ama temkinli davranmak istiyordu.Sola git.Tekrar sola,sonra sağa.2 kollu yol ayrımına geldiğinde 2. sağdan gideceksin.Düz ilerle,soldaki kapaktan dışarı çık.Justin birkaç kere tekrar ettikten sonra 2. yol ayrımına geldi,kendine söylediği gibi sola döndü.Sonra sağa ve 2. sağa.Şimdilik sorun yoktu.Justin tahmini olarak 3 dakika geçtiğini düşündü.4. dakikada çıkacak,aynı dakika içinde odaya girecek,5. dakikada giyinecek ve 7. dakikada çatıya çıkacaktı,çatıdan 9. dakikada inecek ve 10. dakikada dışarıda olmuş olacaktı.Planını bir kez daha kafasında teyit ederken kapağı gördü ve sessizce kaldırdı.Havalandırma kapağı bu kez yüksekteydi,bu yüzden Justin hızlıca atlayabileceği bir şey olup olmadığına baktı.Yaklaşık 5 metre ötesindeki masaya atlamak biraz zor olabilirdi.Justin incelemeye devam etti.Boru.Borudan tırmanacaktı.Planında aksama olmayacağını umarak dışarı çıktı ve ayağını borunun sabitlendiği metal kemerlere koydu.Ellerini borunun etrafına doladı ve çocukken parkta oynadığı direklerde yaptığı şeyi hatırladı.Ağırlığını direğe vererek kendini serbest bırakıyordu.Böylece aşağıya kaymış oluyordu.Borular da tıpkı o direkler gibi metaldi,havalandırmayla bağlantılıydılar.Justin aşağı kayıp kendini duvara yasladı.Kimsenin olmadığından emin olduktan sonra hızlıca kapıya koştu ve içeri girdi.5. dakika,dedi kendi içinden.

Etrafı hızlıca inceledi.Kıyafetler kapının arkasındaydı.Merdiven ise odanın sol tarafında.Justin kapıyı kilitleyip siyah pantolonu ve beyaz gömleği giydi.Üzerinde biraz büyük görünmüştü.

Hızla merdivene yöneldiğinde 5. dakika bitmek üzereydi.Justin dışarıdan duyduğu ayak sesleriyle kendini duvara dayadı ve sesleri dinledi.Sesler kesildiğinde 6. dakikaya girmişti Justin.Tahta merdivenleri hızla tırmanmaya başladı.15 basamaklık merdiveni birkaç saniyede çıkmıştı.Çatının kapağını kaldırdı.Çatıya çıkıp ineceği yeri kestirmeye çalıştı.7. dakika.Justin yine boruları kullanacaktı.Borulardan tırmanarak aşağı indi ve kameraların gözetlemediği personel çıkışına yöneldi.Hızla koşarken nefes nefese kalmıştı.Justin ağır kapıyı itti ve kendini dışarı attı.

İşte, artık dışarıdaydı.

hai buraya da bölüm her yere bölüm

birthday wishes || jelenaWhere stories live. Discover now