BÖLÜM-1

90 10 1
                                    

EKİM 2010

Yapıcı İ.Ö.O./Konferans Salonu

   Uzun ve geniş bir salon. Salonda  sağlı sollu yan yana sandalyeler dizilmiş. En ön tarafta büyükçe bir masa, masanın üstünde bir mikrofon, bir vazoya konulmuş suni çiçekler, bi defter ve bir bardak su. Masanın önünde yan yana sandalyelere bakar şekilde oturmuş 3 Erkek 1 bayan; Can Bey, Selçuk Bey,  Serdar Bey ve Şükriye Hanım.

  

   Sandalyeler yavaş yavaş dolarken Can Bey,  ikide bir saatine bakıyordu. İçeri doldukça içerideki uğultu da büyüyordu. İçerideki uğultuya ara sıra çocuk bağırmaları, bebek ağlamaları da karışıyordu.

   Can Bey,  Selçuk Beye bakıp;

   -Başlayalım mı? Dedi,

   -Bir beş dakika daha beklesek, daha gelmeyen çok.

   -Gelmezler tabi, onlar için pazar uykuları çocuklarından daha önemli. Biz pazar uykumuzu onlar için bozuyoruz, ama onların çoğu gelmeye bile tenezzül etmiyor. Şayet hepsi gelse bu salon yetmezdi bu toplantı için, ama bakın salon dolmadı bile.

   -Birkaç dakika içinde dolar efendim, biliyorsunuz birçoğu son dakikada gelir.

   Gerçekten de son dakikalarda salona girenlerin sayısı artmaya başladı. Beşer-onar kişilik grupların gelmesiyle kısa sürede salon tıklım tıklım doldu. Sandalyeler dolup bazı kişiler oturacak yer bulamayınca ayakta beklemeye başladılar. Can Beyin yüzü gülmeye başladı. Önündeki mikrofonu eline alıp;

   -Evet sayın velilerimiz, hepiniz hoşgeldiniz. Göstermiş olduğunuz bu ilgiye teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi salonumuzda boş yer kalmadı. Ayakta kalan velilerimiz için müstahdem arkadaşlarlardan rica ediyorum. Lütfen sandalye buluğ getirin, velilerimizin ayakta bekletmeyelim.

   -Çok kıymetli misafirlerimiz, değerli velilerimiz. Bildiğiniz gibi bir eğitim yılını daha geride bıraktık. Yaz tatilinden sonra yeni eğitim dönemine başlamış bulunuyoruz. Bugün sizleri buraya, yeni eğitim dönemine başlarken çocuklarımızın başarısı için bazı konularda uyarmak, bazı tavsiyelerde bulunmak üzere topladık.

   -Sizler de teşrif ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. İlk defa aramızda olanlar için kısaca kendimizi tanıtmak istiyorum. Ben okul müdürü Can Erkeskin, müdür yardımcımız Selçuk Bey, Tarih öğretmenimiz Serdar Bey ve Türkçe öğretmenimiz Şükriyr Hanım.

   -Değerli velilerimiz, öncelikle size şunu belirtmek istiyorum ki çocuklarımızın başarısı,  sizin onlara göstereceğiniz ilgi ve alakaya bağlı. Onların durumuyla yakından ilgilenmelisiniz ki Çocuklarınız başarılı olsunlar. Televizyona, dizi, filmlere, spora, haberlere, arkadaş sohbetlerine ayırdığınız cakit kadar çocuklarınıza vakit ayırmazsanız çocuklarınızın başarılı olması çok zor. Bu yıl özellikle 6-7 ve 8. sınnıflar, biliyorsunuz SBS sınavına girecek. Bu yıllar çocuklarımız için çok önemli, çocuklarınızın geleceği buna bağlı. Lütfen biraz ilgi ve yakınlık göstermeye çalışalım. Çocuklarınızın okul derslerini takip edin. Çocukları rastgele sokaklara bırakmayın, kimlerle arkadaşlık kurduklarına dikkat edin

Can Bey konuşuyor, konuştukça da açılıyodu. Belli ki bu konuda söyleyecek çok şeyi vardı. Veliler ise bazen dikkatle bazense donuk gözlerle Can Bey'I dinliyorlardı.

Can Bey'den sonra sırayla Selçuk Bey, Serdar Bey ve Şükriye Hanım'da kısa birer konuşma yaptılar.

Can Bey, okulundaki başarılı bir öğrencisini örnek göstermek için tekrar söz aldı.

-Sayın velilerimiz, sizlere örnek bir öğrencimiz ile velisini tanıtmak istiyorum. Amine Şani, babası Hacı bey ve annesi Fatma Hanım. Amine Şani gerçekten iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz bir öğrencimiz. Kendisi şuan da okul birincimiz. Ama biz sadece derslerinde ki başarılarından dolayı onunla iftihar etmiyoruz. Amine aynı zamanda örnek davranışları, güzel ahlakı, arkadaşlarıyla olan güzel ilişkileri, öğretmenlerine olan saygı ve sevgisi, sosyal yönü ve derslerinde ki üstün başarısıyla iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz bir öğrencimiz. Kendisi bu sene SBS sınavına girecek ve muhtemelen çok güzel bir yer kazanacaktır. Elbette Amine'nin bu başarısının arkasında ailesinin, anne ve babasının yakın ilgi ve alakasının olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuzdur.

-Şimdi bu konuda Amine'nin başarısının arkasında neler olduğunu kısaca bize izah etmesi için Hacı Bey'I buraya davet ediyorum. Buyurun Hacı Bey

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 02, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Amine SensinWhere stories live. Discover now