01

445 52 26
                                    

ВНИМАНИЕ!!!
Действието се развива през времето теоцентризма (средновековие) в алтернативна вселена. Говори се за отношението на църквата към хомосексуалните. Споменато е разделението на хората в социални пластове и доста е наблегнато на това, че църквата управлява, промивайки мозъци. Възможно е, да съдържа псувни и богохулстване.
Благодаря за вниманието, приятно четене.
--

Прокарвам пръсти през страрата, прашна книга и се усмихвам. "Дневникът на принц Джимин" Най-търсеният артефакт от епохата на теоцентризма сега е в ръцете ми. На път съм да разкрия тайната, разтърсила патриархалния свят из основи. Да разбера причината за голямата клада и смъртта на половин армия.

Разгръщам внимателно античната книга и усещам, колко е износена кожената подвързия. Страниците са потъмнели от годините, които тефтера е прекарал в кутия, дълбоко под земята и мастлото на места се е изтрило. За мое щастие всичко е четливо, единствено ме затруднява завъртяния почерк с който са изписани буквите.

Пресягам се до рафта над бюрото си и вземам чивт стерилизирани ръкавици. Не трябва да повреждам антиката.

***

Тоова, което ще ти разкажа няма да ти хареса. Това е приказка, различна от тези за които хората сме свикнали да слушаме. Пиша бързо и грозно, но се старая да е четливо. Моля да ме извиниш, ако те затруднявам с почерка си.

Ще ти разкажа, как "Бог" се отнесе с мен и любовта ми, ще те запозная отблизо с дворцовата интрига, довела до края ми и най-важното, ще те запозная с историята на моята любов.

П.П Моля те, изгори това след като приключиш.

***

Take Me To Church КФФ2017Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz