Giles De Rais - Seri Katiller

997 18 5
                                    

1404 yılında Britanya’nın Machecoul şatosunda köklü ve soylu bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Gilles de Rais, 9 yaşındayken babasının ölümü üzerine dedesi Jean de Crao’nun yanında büyümüştür. Gilles, kadınlardan uzak ve ağırlıklı olarak erkeklerin yaşadığı bir ortamda büyümüş, cinsel duygularını genç yaşta eşcinsel ilişkiye girdiği kuzeni Roger De Brigueville ile bastırmaya çalışmıştır.

16 yaşına geldiğindeyse, Britanya’nın en zenginlerinden biri olan kuzeni Catherine de Thouars’la evlendi. Ardından büyükbabasının isteği üzerine 1426’da Rais, Britanya ile Fransa arasındaki savaş için orduya katıldı. Yetenekli ve başarılı bir asker olan Rais, çevresinde ünlü bir asker olarak nam salmıştır. Aynı zamanda savaşın yarattığı yıkım, ölümler ve savaş şartları Rais’in psikolojisinde büyük etkiler yaratmıştır.

1432’de büyükbabasının ölümüyle büyük bir mal varlığına sahip olan Rais, kendini zevke, sefaya ve cinsel ilişkilerin yaşandığı alemlere kaptırmıştır. Daha sonra psikolojik sorunlarından dolayı Rais, kendini kütüphanesine kilitleyerek büyü ve ezoterizm ile ilgili kitaplar incelemeye başlamıştır.

Tam da bu sıralarda, kız ve erkek çocuklar kaybolmaya başlamıştı. Esrarengiz kayıplar hiç bir şekilde açıklanamıyordu. Çocukları kaçıran Rais, çocukların acı çekerek ölmesini seyrederek büyük keyif alıyordu. Yavaş yavaş ölen kurbanlarının enselerini kesiyor, kan kaybından ölmek üzere olan kurbanlarıyla, acılar içinde ölene dek cinsel ilişkiye giriyordu. Daha sonra kurbanlarının boğazını kesip kafasını gövdesinden ayırıyordu. İşkence çektirerek öldürdüğü çocukların kafalarını dizip güzellik yarışmaları düzenlerdi.

İnsanlar şüphelenip şikayetlerde bulunsalar da, Rais’in güçlü ve soylu bir aileden gelmesi herhangi bir soruşturma başlatılmasını önlüyordu. Şato’da çalışan uşakları zindanlara sinmiş olan çürümüş ceset kokusundan korunmak için maske takmaya başlamışlardı. Rais’i tutuklamak için şatoya gelen okçular, buranın ocağında çok sayıda insan kemikleri ve Rais’nin yatak odasında kanlı çocuk elbiseleri bulmuşlardı.

İşlediği suçları itiraf ettikten sonra, 27 Ekim 1440 tarihinde Nantes’da iki yardımcısıyla birlikte boğazlanarak öldürülmesinin ardından cesetleri yakılmıştır. Kurbanlarının sayısı 100’lü rakamlarla ifade edilmektedir. Bazı kaynaklar 400’den fazla kurbanı olduğunu yazmaktadır.

korku hikayeleri 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin