seri katiller

1.8K 22 10
                                    

Cinayet Kalesi Henry Howard Holmes – Seri Katiller

Herman Webster Mudgett daha çok Dr. Henry Howard Holmes lakabıyla bilinen, kayıtlara geçmiş ilk Amerikalı seri katildir. Dördü kesinleşen itiraf ettiği 27 cinayet olmasına rağmen, öldürdüğü insan sayısının 200 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Holmes daha sonra buraya kuracağı ve çevredekilerin “Cinayet Kalesi” diyeceği üç katlı binayı inşa edeceği yeri satın alır. Bu bina Dünya Fuarı ziyaretçilerinin kullanması için bir otel olarak açılır. Bilinmeyen sayıda pek çok kurbanını “Dünya Fuarı” otelinden birkaç kilometre uzaklıkta bulunan 1893 Şikago Dünya Fuarı’ndan almıştır. Kalenin en alt katı Holmes’un eczanesi ve diğer mağazaları için kullanılır, diğer üst katlarda ise kişisel ofisinin yanı sıra, antreleri tuğla duvarlara açılan 100’den fazla penceresiz oda ile dolu bir labirent, tuhaf şekilli koridorlar, hiçbir yere çıkmayan merdivenler, sadece dışarıdan açılabilen kapılar ve diğer bir takım ilginç dolambaçlı yapılar vardır. Holmes inşa esnasında sürekli inşaat ustalarını değiştirir bu sayede kalenin tasarımı  sadece kendisi tarafından tam olarak bilinir.

Otelin tamamlanmasından sonra, Holmes kurbanlarını daha çok kadın çalışanları, sevgilileri ve otel misafirleri arasından seçer. Onlara işkence eder ve öldürür. Bazılarını ses geçirmeyen ve gaz borularıyla donatılmış odalara kilitler ve böylelikle onları istediği zaman oksijensiz bırakabilir. Bazılarını ofisinin hemen yanındaki ses geçirmeyen devasa kasa odasına kilitler ve orada havasızlıktan ölmelerini sağlar. Kurbanların bedenleri gizli bir oluktan bodrum katına düşer. Cesetler burada titizlikle parçalanır, etleri kemikten ayrılır, el yapımı iskeletler yapılır ve daha sonra bu iskeletler tıp okullarına satılırdı. Holmes ayrıca bazı cesetleri yakar veya onları kireç kuyusuna dökerek yok ederdi.

H. H. Holmes’in cinayetleri o dönemin en çok konuşulan konularından biri oldu ve William Randolph Hearst’ın gazetelerinde dizi halinde yayınlandı.d

korku hikayeleri 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin