Yazın Yapılabilecek Şeyler

28 4 0
                                    

Okullar 9 Haziran Cuma gününden 18 Eylül Pazartesi gününe kadar kapalı olacak. Üç aylık tatil sana başlarda uzun gibi gelebilir. Bu nedenle yapman gereken işleri erteleyebilirsin. Ancak tatiller her zaman hızlı geçer. Bu nedenle sana birkaç önerimiz var:

👉"Ama daha Haziran'dayız, okulların açılmasına çoooook var.." diye düşünme. Tüm tatiller çok çabuk biter. Bu nedenle yaz tatilinde yapman gereken işleri erteleme.

👉Yaz tatilinde eğlenmek lazım. Bütün yıl çalışarak, bunu hak ettin. Yıl boyunca iyi çalışmamış da olabilirsin. Yine de tatili hak ettin. Unutma, yaz tatilinde yeterince iyi olmadığın alanlarda kendini geliştirebilirsin.

👉Matematik ile başın dertte mi? Fen Bilgisi derslerini anlamıyor musun? Yaz tatili, bu sorunların üstesinden gelmek için harika bir fırsat. Üç aylık tatilin bir bölümünü ders çalışmaya ayır ve eksik kaldığım konuların üstesinden gel!

👉Basketbol takımında her zaman ilk 5'te misin? Yoksa genellikle bench'te mi otuyorsun? Fark etmez. Tatil boyunca spor yaparak, kondisyonunu güçlendir ve yeni sezonda takımın en iyisi ol.

👉Bu yaz tatilinde, bilgisayarını yanlızca bilgi edinmek için değil, bilgi üretmek için de kullanabilirsin. Yaz tatilinde kodlama öğrenmek için ve yeni programlar üretebilmek için nasıl programlama yapabileceğini öğrenebilirsin.

👉Şiir yazmayı, resim yapmayı ya da hikaye yazmayı mı seviyorsun? Tatilde, kendini bu alanlarda geliştirmek için kurslara gidebilir ya da istediğin kadar eser oluşturabilirsin.

👉Yaz tatili sevdiklerinle vakit geçirmek için de iyi fırsattır. Sevdiğin insanları ziyaret edebilir ve tatilde onlarla birlikte eğlenebilirsin. Unutma, sevdiklerine zaman ayırman yanlızca tatilde değil, hayat boyunca yapabileceğin en güzel şeylerden biridir.

👉Arkadaşlarını tatil boyunca özleyebilirsin. Telefonla aramak ya da mesaj atmak yerine, onlara mektup gönderebilirsin. Bu senin için güzel bir deneyim olabilir.

👉Bisiklete binmek! Yaz tatilinde yapılacak aktiviteler arasında en eğlenceli olanlardan biri de bu.

👉Yaz tatilinde yapılabilecekler arasında yeni bir dil öğrenme ya da bildiğin bir yabancı dilde kendini geliştirmek de var. Yeni bir dil öğrenmek harika bir duygu. Öğrenmek istediğin yabancı dilde kelime bilgini geliştirebilir ve pratik yapma şansı bulabilirsin.

👉Neredeyse unutuyorduk... Yaz tatili denince akla ilk ne gelir? Elbette bol bol denize gir, istediğin kadar yüz. Ancak öğle saatlerinde denize girmemeye dikkat et. (Güneş seni olumsuz etkileyebilir.) Bol bol su içmeyi ve meyve yemeyi de unutma!

Kızların Not DefteriWhere stories live. Discover now