1

31 4 0
                                    

Anlatacaksanız hayvanlara anlatın,çiçeklere anlatın,gökyüzüne anlatın. İnsanlara hiçbirşey anlatmayın.

Sosyal medyada okuduğum son yazı ile ekranı kapattım. Gecenin bilmem kaçı balkonda oturup hem gökyüzünü hem de insanları seyrediyorum. Kimi endişeli geziyor,kimi sevinçli,kimi de dertli. Herkes yaşıyor işte. Öyle böyle hayat devam ediyor. Biz istemesek de devam ediyor. Kimileri halinden memnun kimileri memnun değil.

Size biraz oturduğum yerden bahsedeyim. Çok işlek bir yerde oturuyorum. Yani buralarda heryer gece gündüz açık. Insanlar sabaha kadar işleri yokmuş gibi geziyorlar. Tam karşımda küçük toka ve süs dükkanı var. Onun yanında buraların en ünlü pastanesi var. O pastanenin yanında ise henüz adını koyamadığım bir mekan var. Kimin girdiği belli olmayan bir mekan. Adını da siz koyun.

Evimin iki balkonu var. Hangisi daha sessiz olursa orda oturup huzur buluyorum. Bazen ikiside sessiz olmuyor. Durduk yere bağıran insanlar yüzünden huzur da kalmıyor.

Masanın üzerinde ki dondurma kabını alıp balkondan çıktım. Hiç düzenli bir evim yoktur. Üşendiğim çok konu var. Sizde de oluyor mu? Mesela birşeyi çok yemek istiyorsunuz,aldınız yediniz. Ama sonra orayı toplamak istemiyorsunuz ya sizede oluyor mu? Bana oluyor.

Tekrar balkona çıkıp insanları seyretmeye başladım. O! O burdaydı. Kimden bahsettigimi merak ettiniz demi. Henüz adını bilmediğim adam. İçimde ki karmaşık duyguyu bilmiyorum. Size birşey itiraf edeyim mi? Ben o adamı her gece bekliyorum. Onun benden haberi yok. Hep o mekana giriyor. Adını koyamadığım mekana. Ne yapıyor ne ediyor bilmiyorum. Sadece izliyorum.

İlk nasıl gördüğümü anlatayım size. Balkonda oturmuş sosyal medyaya girerken aniden gördüm onu. Sosyal medyada değil dışarıda. Kavga ederken. Hemen telefonu kapatıp kavgayı izlemeye başlamıştım. O kadar güçlüydü ki ne yalan söyleyeyim etkilenmiştim. Tabi o zamanlar içimde adını koyamadığım duygu yoktu.

Pastaneye giderken de görmüştüm. Evet tam da o an başlamıştı ona karşı karmaşık duygular. Hafif çıkan sakalları,kahverengi gözleri ve yüz hatları.

Derin bir nefes alıp izlemeye başladım. Üzerinde ki beyaz t-short herzaman ki gibi üzerine tam oturmuştu. Elinde telefon biriyle konuşuyordu. Kim merak ettim. Kim olduğunu bilsem sanki tanıyacağımda...

Ah be gökyüzü neden sürekli aklım karışık. Duygularım karışık. Ben iki ay önce mutlu,huzurlu bir insandım. Şimdi içimde huzursuzluk,endişe var. Neden bilmiyorum. Belki de tek kalmaktandır.

Beş dakika sonra yanına kız gelmesi ile gözlerimi kocaman açtım. Bu nasıl bir giyinme. Bak bide ellerini omuzlarına atıyor.

Kıskanıyor muyum?

Henüz hiçbirşeyim olmayan bir adamı kıskanmak da ne? Son kez sinirle baktım. Ama bu sefer göz göze geldik. Bi dakika biz göz göze geldik. Kendimi şuan öldürmek istiyorum. Bana birşeyler oluyor.

Beş saniyelik bakışmamız ardından o mekana girdi ve bende kalakaldım. Acaba ne düşündü?

Gökyüzüne baktım. Yanımda kimse yoktu. Allah dışında. Bir derdimi anlatacağım gökyüzü ve Allah var. Keşke şuan annemin dizlerine yatıp anlatsaydım derdimi. Keşke hep saçmalasaydım.
Annem ve babam. Hayatımda ki en değerli varlıklar. 3 yıl önce düğün de çıkan kavga da öldüler. O gün hiç hatırlamak istemiyorum bile. Aklıma geldikçe kötü oluyorum. 3 yıldır hiçbir düğüne gitmiyorum.

Akrabalarım sahip çıkmak istedi. Ama kendi çıkarları için. Sırf babamın mirası annemin geriye bıraktıkları için. Kabul etmedim. Hiçbir zaman bizi aramayan akrabalarımızın bir anda sahip çıkmak istemesi gerçekten iğrenç bir durum.

Balkonuma özel yaptırdığım yatağa yattım. Allah'tan karşıda apartman yoktu. Yoksa benim bu halime ya gülerler ya da zeki kız derler. Hava çok sıcak olunca insan ister istemez kendini balkona atıyor. Gözlerimi kapadım ve hiçbir şey düşünmemeye çalıştım. Çoğu insan uyurken kafasını karıştıran birşeyler düşünüyorsa sabaha kadar uyuyamaz.

Sabahın ilk ışıkları gözüme vururken gözlerimi yavaşça açıp tekrar kapattım. Balkonda yatmanin kötü bir yani ise sabah güneşin gözünü esir almasıdır.

Banyoda rutin işleri halledip kahvaltımı yapmaya başladım. Bugün dışarı çıkmam lazım yoksa evin içinde ölücem. Bu sıcakta dışarı çıkmak bana çok saçma geliyor ama bir yandan da sıkıcı geliyor. Çıkar çıkmaz terliyorum. Ama yok bugün illaki çıkıcam. Buzdolabı bomboş.

Kahvaltımı ettikten sonra kıyafetlerimi değiştirip dışarıya çıktım. Çıkmaz olaydım güneş resmen ateş ediyor. O tarafa çevirdim kafamı. Ordaydı. Kalbim gümbür gümbür atıyor yine. Saçları yine herzaman ki gibi efsaneydi.

Şuan durmuş onu seyrediyorum. Bakışlarımı hemen ondan çekip markete doğru yürümeye başladım. Allah'ım nolur beni hatırlamasın. Kafamı eğip dükkana girdim.

Dükkan sahibi Selami amca yine herzaman ki gibi neşeliydi. Adam yaşlı ama bizden neşeli. Bizim neşeli olmamız gerekiyorken.

"Hoşgeldin Yıldız kızım."

"Hoşbuldum Selami amca."

Sepet alıp ihtiyaçlarımı içine doldurdum. Deterjan,abur cubur,temizlik malzemesi,yemek her ne varsa doldurdum ve kasaya götürdüm.

"102 tl kızım."

Parayı ödeyip marketten çıktım. Benim dışarı çıkma anlayışım da markete gitmek. Eve kendimi zar zor atıp poşetleri boşaltmaya başladım. Her yerimden ter akıyordu. Erimemek elde değil.

Vantilatörü açıp serinlemeye başladım. Şuan esmiyoo diye bağırasım var. Sıcak olunca soğuk hava isteyen,soğuk hava olunca da sıcak hava isteyen insanlarız.

Dolabtan dondurma çıkartıp balkona çıktım. Tam dondurmanın kabuğunu soyuyordum ki kapı çaldı. Bu kim şimdi?

Hızlıca kapıya açtım. Ee kimse yoktu . Bi dakika bi not. Filmlerde saçma dediğim sahneyi yaşıyordum. Bir not. Belki akrabalarım göndermiştir.

Notu elime alıp hemen balkona çıktım. Üzerinde isim de yazmıyordu. Zarfı hızlıca yırttım.

Merhaba adını bilmediğim ,beni her gece balkonundan izleyen kız. Eğer ki bana karşı içinde birşeyler varsa direk öldür. Bunu not olarak yazmak istedim. Çünkü siz kızlar yüzünüze söyleyince hemen ağlamaya başlıyorsunuz. Ağlayan kızlardan nefret ederim. Her neyse artık beni izleme sevgilim var. -Rüzgar

Bu ne şimdi? Amaç ne? Kim bu? Dalga geçiyor herhalde. Bu notu o yazmamıştır. Adım gibi eminim. Daha bir kere göz göze geldik. Ordan bir anlam mi çıkardı şimdi? Niye böyle dedi. Titreyen elime baktım. Sakin ol Yıldız.

Kısa yazmak istedim. İleriki bölümler emin olun çok güzel olacaktır.❤ notu kim yazdı sizce?
Dalga mi geçiyorlar?

Kısa sürede yeni bölüm gelcek🙈❤

#Zuleyha

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 08, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Gökyüzü Benim EvimWhere stories live. Discover now