Bullying

191 18 2
                                    

Ves obupan je sedel ob njenem grobu in se je pogovarjal z njo, kot, da bi bila še živa. Ni mu bilo pomembno, če ne dobi odgovora, vedel je, da ga nekako sliši. Bila je še živa, vendar v njegovi glavi in srcu. Charlie nikakor ni pozabil nanjo, nikoli ne bo. Preveč mu je pomenila, da bi lahko.

Saro je začel spraševati: » Kaj naj storim Sara?«

» Vse je tako pusto, ker te ni.«

» Zakaj si si to storila?«

» Verjemi mi, da bi skupaj poiskala rešitev za vse tvoje težave.«

» Ne veš kako hudo mi je, ker te ni ob meni.«

» Sara, obljubim, da bom poskrbel za vse, ki so ti kadarkoli škodovali.«

Nato je Charlie odšel domov, a je imel ves čas čuden občutek, kot, da ga nekdo zasleduje.

Kot vsak večer je tudi danes sledilo branje dnevnika.

Bullying

Skoraj vsaka šola ima tiste problematične otroke, ki se zaradi svojih lastnih problemov spravljajo na šibkejše od sebe, nasilneži žrtve preprosto zavohajo. Pa saj ne vem kakšno korist imajo sploh od tega, sploh se ne zavedajo, kakšne posledice lahko vse skupaj žrtvam pusti. In vse to se dogaja samo zaradi ljubosumja. Tudi jaz sem bila žrtev poniževanja, na mene so se spravljale dijakinje višjih letnikov. Žalile so me ter od mene zahtevale denar. April Lewis in Noah Green, vesta, da govorim o vaju kajne? Name sta se že začeli spravljati prvi šolski dan, v šolsko omarico sta mi metali listke z žaljivimi komentarji, kradli sta mi stvari ter od mene sta zahtevali, da vama enkrat na teden nosim denar. Ne vem kje sta našli ravno mene, saj nisem jaz vajina banka. Zato imata svoje starše, svoje probleme pa bi lahko reševali z drugimi in z menoj, saj nisem jaz kriva za njih. Večkrat sem se postavila zase, a vaju ni nič ustavilo. Svojo bolečino sem raje nosila v sebi, kot, da bi komu kaj omenjala in bi bile posledice lahko morda še hujše. Zdaj upam, da sta srečni, da sta me spravili tako daleč. To je bil vajin cilj, kajne?

Upam, da uničita še veliko ljudi. Ker je lepo poniževati druge, da se potem ti bolje počutiš a ne?

Sara

Charlie ni mogel verjeti, da se takšne stvari dogajajo tudi na njihovi šoli, enostavno ni si mogel predstavljati kako je biti žrtev takšnega poniževanja, saj se je vedno z ljudmi razumel.

Zaspal je, ponoči pa ga je nekaj prebudilo, v svoji sobi je videl Saro. Gledala ga je, ampak kako bi naj bila to Sara, če je mrtva? Gre morda za privid? Odprl je oči, jih zaprl in v naslednji sekundi ni bilo več nikogar. 

Sarin dnevnikOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz