Bölüm 4 Hayvan ✴

8 1 0
                                    

Multimedia : Kağan Soykan (Yakından Görünümü)


Buse Özdemir

Şaka maka harbi bu kendini bir şey sanmış o mal çocuktu. İçimden ona yeniden küfürler saydırırken kafamı Meriç e çevirdim. Bana ve yanımda ki çocuğa hem sinirlenmiş hemde anlamamış gözlerile bakıyordu. Evet bu çocukta taştı. Ama ilk öpücüğümü çalmış, annemden azar işittirmiş, bir hocanın benden gıcık kapmasına yardımcı olmuş ve az kalsın kalp kırizi geçirmemi sağlamıştı.

Kolumdan tutulmamla düşüncelerimden ayrılıp beni tutan şahısa bakmaya çalıştım. " illa başını belaya sokmadan duramayacaksın değil mi!?" evet az önce bas bas anıran benim biricik kuzenimdi. " ben bayılıyorum çünkü belaya!" biraz anırmak gibi olsada haketmişti mal. Gözlerime öyle bir bakmıştıki vallaha bu sefer kesin sıçacaktım ortalığa. Böyle örnekler vermekten vazgeçmeliydim gerçekten.

Sinirle bileğimi bırakıp yürümeye başladı. " hadi" bunu az önceki böğürmesinden farklı söylemişti. Sakin ve yavaş... Onu yeniden sinirlendirmemek adına kafamı sallayıp arkasından yürümeye başladım.

O an kolumdan tutulmamla, bir koluma birde kolumu morartacak gibi tutan hayvan Meriçe baktım. " beni durdurmanın bedelini ağır ödeyeceksin..." gözlerimi anlamak adına bir kaç kere kırpıştırdım. Tam cevap vereccekken Berk ' in sesini duymamla kafamı ona çevirdim. " sevgilimin elinden o bok ellerini çek!" sevgilimi? Hıı?!

Anlamayan gözlerle Berke bakmaya başladım. Tabi ağzımın on metre açıldığını saymassak. Bana' malsın' bakışı attıktan sonra bize doğru yürümeye başladı. Yanımıza geldiğinde bir kerede akıl edip Meriçe baktım. Hesaplaşıcaz dermiş gibi bakıyordu. Kafamı yeniden Berke çevirmeme kalmadan o yanımıza gelmiş ve bileğim koparırcasına Meriç in elinden almıştı. Amacı neydi ki bunun.

Arkasından sürüklenirken yalnızca ona bakıyordum. Gerçektende ne yapmaya çalışıyordu. En sonunda bileğimin acısına dayanamayıp elimi çekerken oda durmuş bana bakmaya başladı. " neden sevgiliyiz dedin?" kafasını çevirip gözlerini ben hariç her yere de gezdiriyordu mübarek . " sana diyorum!!" ilk sesimin yüksekliğinden irkilsede sonra gözlerimin içine bakmaya başladı. Omuz silkip " canım istedi" dediğinde söylediklerini algılamaya çalışıyordum. Ne şaçmalıyordu bu? Derin bir nefes alıp " benimle kuzen olduğunu saklamak isteyen sen şimdi sevgili olduğumuzu canı istediği için mi söylüyor?" aşırı sakin çıkan sesimle ben bile gıcık olmuşken onu düşünemiyordum malesef.

Berk Bulut

Bu kız tam anlamıyla maldı! Niye her şeyi bu kadar uzatıyordu. Son kez ona bakıp arkamı dönerek merdivenlere yöneldim. Zaten son dersti ve ben o pis matematikciyi çekemezdim. Telefonum titreyince elime telefonu aldım. Mesaj gelmişti...

Kimden : Babam

Buseyi çıkışta eve bırakmayı unutma... Eğer bırakmassan arabanın anahtarını hiç almamak üzere odama bırak.

Kafayı yemek üzereydim. Ne yani Buse denen kıza benden daha çok mu önem veriyordu? . Yine aynısını...Buse den nefret ediyordum!!! O kız hayatımda olduğu sürece hep babamla kavga etmiştim. Şimdide gelip okulu bana zindan edecekti.
Gerçi okul zaten zindandı. Birde o mal gelince daha iyi olmuştu malesef... Telefonu kapatıp derin bir nefes aldım. Ben hiç babamla anlaşamıyacakmıydım.

Hepsi o sürtüğün yüzünden... Küçüklüğümde  böyle yapıyordu. Babam hep onla ilginip beni es geçiyordu. Her şekilde ondan iyi olmama rağmen hep o babamın gözüne giriyordu. Mesela 7.sınıfta ben ilk defa çok çalışıp taktir getirmiştim. Hemde Buse den 5 puan fazlasıyla. Sonra ne oldu biliyor musunuz?

Babam bana aferin diyip geçiştirdi. Ama Buseye öyle bir sarıldı ki işte o zaman tam anlamıyla anladım. Ne yapsam yaranamayacaktım. Gözüne giremeyecektim. Bana da o kıza sarıldığı gibi sarılmayacaktı.

İşte ondan sonra artık hiç bir şeyi takmamaya başladım. Kendim oldum. Derslere çalışmadım, kavgalar ettim. Çünkü artık bende biliyordum ki babam benle asla gurur duymayacaktı.

Telefonun çalmasıyla yeniden gözlerimi açıp ekrana baktım.

Kim arıyor...

Teyzem

Teyzem mi? Ne alakaydı şimdi. Daha fazla bekletmemek adına telefonu açtım.

- Alo Berk

- Efendim Teyze

- Rahatsız etmedim değil mi, derste falan değildin ?

- Değildim teyze söyle...

- Okul çıkışında beni almaya gelir misin tatlım, abimle konuşurum... Sana söylemem gerekenler var

- Buseyle mi ilgili?

- Hayır sizinle ilgili... Neyse bizim eve  gel tamam mı?
- Tamam teyze..


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 01, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Hayatıma Hoşgeldin Where stories live. Discover now