Anne Nasihatleri - Mehmed Saîd Efendi / ÂN OSMANİYE

24 2 0
                                    


Osmanlı dönemi müelliflerinden Mehmet Said Efendi'nin "Vezaifü'l-İnas" adlı eserinin sadeleştirmiş hali olan bu kitap, geçmişten günümüze evliliğin özünü, aile ahlakını, dini ve geleneksel değerlerimizi anlatıyor.

"Nasihat bilinenin hatırlatılmasına, bilinmeyenin ise öğretilmesine vesiledir." ilkesiyle kitabımızdaki nasihatlere bizlerde kulak verdik.

Bir annenin düğün günü kızını karşısına alıp verdiği 10 nasihatten oluşan kitabımız, bir tecrübeyi bize aktarıyor.

Kitabın başında "Bak yavrum, kızım, yavrucuğum" nidalarıyla sesleniyormuş gibi samimi bir dil ve akıcı bir üslupla şu nasihatlerle nasihatlendik ; kanaatli ol, kocanı dinle, temiz ve bakımlı ol, her şeyi zamanında yap, malını ve eşyanı koru, akrabalarınla iyi geçin, ailenin sırrını sakla, saygıda kusur etme...

Kitabımız zamanında padişahlar tarafından her sene basılmış ve mekteplerde okutulmuş. Bu sayede kadınların ilim, marifet, hüner ve fazilet kazanmaya iştiyakları artmış. Biz de okuyunca aynı duygularla dolduk taştık. Günümüz evliliklerini konuşup hasbihal ettik. Kitaptaki bilgiler ışığında tespitlerde bulunup sorunlarımıza çözümler ürettik. Dini ve geleneksel değerlerimizi yeniden hatırladık.

Daha mutlu ve huzurlu bir aile ortamına katkı sağlaması sebebiyle kitap okunmalı ve başucu kitabı yapılmalıdır.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 31, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Nisan Ayı Tahlil Notları - 2017Where stories live. Discover now