11 bölüm

14.4K 450 143
                                    

Keyifli okumalar dilerim...

Sare...

Gecenin karanlığı gibi hayatım. Tek farkımız onu yıldızları aydınlatıyor! Ya ben? Benim yıldızlarım neden sönük? Bundan 3 ay öncesine kadar benim yıldızlarım parlıyorlardı. Eksikti ama parlıyordu. Şimdi sönük tıpkı benim umutlarım ve hayallerim gibi benim yıldızlarım hep sönük kalacak!karanlık kalacak benim dünyam artık umudum yok! Çok birşey istemedim ki ondan? Sadece birazcık saygı! Onu bile bana çok gördü. Şu iki haftadır buldugum huzuru kaybetmek istemiyorum! Çimenlerin üstünde uzanmış gökyüzünü izliyordum.

Hastaneden çıktığım gün Mahmut ağa'dan izin aldım. Çiflik evine gelmek için. Yanız kalmaya ihtiyacım vardı. Sağolsun beni kırmayıp kabul etti istediğimi. İki haftadır burdayım,elifle birlikte onunda ailesinden izin almıştım. Sağolsun hüseyin abi beni kırmayıp izin verdi. Gerçi biraz zor oldu ama tek kalacağımızı öğrendiği zaman sesini çıkarmadı. Mirhan'nı iki haftadır görmüyordum! Hastanede olan tartışmadan sonra tek kelime etmemiştim. Taburcu olduktan sonra burya geldim. Sesiz kalmıştı. görmek dahi istemiyorum! İstediği gibi olacağım artık onun gözün görünmeyeceğim istediğini yerine getireceğim mirhan ağa!...

"Mavişim " diye bana seslenen elif ile düşüncelerimden çıktım.
"Efendim" gökyüzünden gözlerimi ayırmadan onu dinledim.
"Pişmanmisin aldığın karardan? Yani   mirhan ağa ile evlendiğine?" Sesizce yutkundum. Sanki iki haftadır tutdugum gözyaşlarım bugün beni dinlemeden akmaya başladılar. İçimde biriktirdigim bütün herşeyi bu gece dökecektim! Derin bir nefes alarak gözlerim Yıldızlara bakarak başladım söze.

"Pişmanım! Yanıyorum elif ateşler içerisinde şu iki haftadır düşünüyorum. Senin gibi Pişmanmisin Sare diyorum? Bir yanım köpekler gibi pişman! sonra abim geliyor gözlerimin önüne o pişmanlık yok olup gidiyor. Ben annemin mezarının yanında bir canımı daha görmeye dayanam. Bu yüzden Susuyorum. Bu yüzden o mirhan ağa'ya katlanıyorum! Bana ne dedi Biliyormusun? sen ağa karısı olmak için para,şöhret,hanım ağa olmak  için bu berdeli istedin! Ben ben onun gözünde buyum! Tek kelime edemedim. Sustum, niye biliyormusun? Bunuda söyleyim, Çünkü ne söylesem bana inanmayacak varsın öyle bilsin çünkü ne düşündüğü umrumda değil!  Sonra ne düşünüyorum biliyormusun mirhan ağa'nin sevdasını. Ben olmasam ona kavuşacaktı." Sesim titriyordu. Gözlerimde  akan yaşlar bir nebze olsa rahatlatlatıyordu. Bir nefes daha alarak devam ettim.

"Düğün günü nazlı'ya öyle bir bakışı vardı ki? Görmen lazım. Sevdası büyük ve ben iki kişiyi kurtarayım derken iki kişinin hayatını mahfettim. Bu yüzden ne yaparsa yapsın sesimi çıkarmam! Ben ben istemezmiydim sevdiğim adam ile evlenmek,mutlu olmak , sevdiğim adamdan çocuklarımın olmasını. yüzüne baktığım zaman huzur bulmak kokusu ile uyumak sesi ile uyanmak. Ben önemli değilim. O ikisi önemli ne yapacağımı bilmiyorum  elif emin ol berdeli tek taraflı bozmak için bir yol bulmak istiyorum. Ama çözüm yok. Acı çekiyorum! Öfkesi,nefreti çok büyük bu yüzden canımı çok yakıyor ! Söylersen dayanacak güçün kaldı mı diye kalmadı. Gün geçtikçe hergün ölüyorum. Öfkesine nefretine dayanamıyorum. Bu işte benim hayatım. Başkasını seven bir adamın zorla karısı oldum. En en acısı onunla birlikte olmak, başkasını seven bir adam ile evliyim. tek isteğim vardı ondan sadece azıcık olsa bile bana saygı duymasını. Buna bile hakkım yok! İstediği gibi olacak artık ben gözüne görünmeyeceğim. Zoruma gitti elif ben o hastane odasında onu beklerken o sevdiği kadının yanına gitti. " İçimi dökmek biraz olsun bana iyi gelmişti. Elif yerinden kalkıp birsey söylemeden içeriye girdiği zaman tepkisiz kaldım. Şuan tek düşündüğüm. Acaba mirhan ağa yine o'nun yanındamıydı? Niye bunu söylerken içim acıyor? Niye Niye? Elif yanıma gelip oturduğunda ona bakmadım. Gökyüzünden gözlerimi ayırmadan dilimde dökülenlere izin verdim.

BERDEL #WATTSY2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin