13.kapitola

663 38 1
                                    

Byl poslední školní den. Bradavičtí studenti vyklízeli své pokoje, někteří naposledy, a loučili se s Bradavicemi. Hermiona, Laura a Draco trávili poslední dny u černého jezera ve stínu několika stromů. Dny ubývaly, čas tikal a oni stále nepřišli na způsob jak zabít Brumbála. Draco doufal, že když opraví rozplývavou skříň, jejich možnosti se rozšíří. Hermiona se bála o Severuse, co kdyby nesplnil slib, který dal Narcisse? Cesta Pána Zla k ní a Lauře by byla téměř volná. Bála se tak jako ještě nikdy. Laura se tvářila, že ji nic z toho nezajímá, ale bála se ze všech nejvíc. Kdyby ztratila své přátele, ztratila by všechno .

Draco byl nervózní. Dnešek byl ten den. Den, který se zapíše do dějin. Den, který ukončí tohle drama. A jestli ne, už to nebude jeho starost. Bude mrtvý, tak jako jeho rodina a .. Snape.
Blížil se večer, jeho tělo stále bolelo, ale musel se zvednout z lůžka a jít. Vešel do tmavé komnaty, kterou tento rok navštívil již několikrát. Dnes měl jistotu, že to vyjde.
Dostane smrtijedy do Bradavic.
O několik chvil později se v komnatě objevila Bellatrix, Greyback a několik dalších lidí, kteří se mu protivili.
Draco se rozběhl k Astronomické věži. Tušil, že Brumbála najde právě tam.
Rozrazil dveře a vykřikl Expelliarmus. Brumbálová hůlka vylétla do vzduchu a s duněním dopadla na zábradlí z kterého zklouzla dolů. Snášela se tmou a po několika sekundách dopadla na chladnou zem.
„Dobrý večer, Draco." pozdravil Brumbál.
Jmenovaný se rozhlédl po prostoru, pohled mu padl na druhé koště patřící Harrymu.
„Kdo je tu s vámi?" optal se nervózně.
„Na to bych se měl spíš zeptat já tebe. Nebo je to všechno jen tvoje dílo?"
„Ne," odpověděl. „Mám tady pomocníky. Vaši školu dnes v noci navštívili Smrtijedi ." ušklíbl se mladý Malfoy.

Mezitím se potemnělým hradem plížily dvě dívky. Zahaleny neviditelným kouzlem procházely chodbami.
„Bombarda!" vykřikla šíleně Bellatrix a rozbila jedno z mohutných vytrážových oken. Dívky ji se zatajeným dechem pozorovaly. Pak se přiřítil Fénixův řád a začal boj. Smrtijedi, znalci černé magie, ji hojně využívali. Nedbali na pravidla férového boje. Hermiona periférním viděním zahlédla jak jednomu ze smrtijedů spadla maska. Byla to jejich matka.
Rozběhly se k věži, se Smrtijedy v patách.
Obě se skryly poblíž Harryho, tak aby dobře viděly a slyšely. Neposlouchaly ale zdlouhavý rozhovor nad nimi. Jejich pozornost upoutala jejich matka. Stála ve stínu a skoro to vypadalo, jako že se bojí.
„Dobrý večer Emmo , " pohlédl jejím směrem Brumbál. „Myslel jsem si, že sem se jen tak nevrátíte."
„Brumbále, " odvětila chladně a opustila stín. „Nenechala bych si ujít příležitost vidět vaši smrt a moje malé holčičky."
„Jsem si jist, že i ony by rády viděly tebe. Obzvlášt ta starší ." v očích mu pohrávaly jiskřičky.
Za jejich zády se ozvalo šustění pláště. Severus na ně pohlédl umlčujícím pohledem, pak zmizel na schodech vedoucích nahoru. Hermiona se vydala za ním.
„Máme tu problém, Snape," ozval se tlustý Amycus. „Ten kluk zřejmě nedokáže..."
V tom se ozval tichým hlasem Brumbál .
„Severusi..."
Většina lidí v místnosti se stáhla do ústraní. Jen Emma, Hermiona a Severus vypadali naprosto vyrovnaně . Severus bezeslova odstrčil Draca a nenávistně se zadíval na Brumbála (p.a; Mám hroznou chuť sem napsat Brumli.)
„Severusi... prosím..."
Snape zvedl hůlku . V tu chvíli, schovaná ve stínu, Hermiona vytáhla hůlku.
„Avada kedavra." řekla tiše a z její hůlky vyšlo zelené světlo. V tu samou chvíli Severus vykřikl „Avada kedavra !" takže to vypadalo tak, že zelený paprsek patří jemu. Z jeho hůlky však nic nevyšlo. Smrtijedi s mozky vymytýmy z Azkabanu si ničeho nevšimli .
Zelený paprsek zasáhl cíl, narazil do Brumbálovy hrudi, Harry, Hermiona a Laura němě přihlíželi tomu, jak Brumbál vyletěl do vzduchu . Pak se převrátil na záda a jako velká hadrová panenka přepadl dolů přes cimbuří. Hermiona se rozběhla zpátky k Lauře, Smrtijedi se dali do pohybu a opustili věž společně s Harrym, běžícím za nimi. V chodbě zuřila bitva, Harry se prodíral mezi sutinami stropu a svými přátely a kontroloval je.
Pak se rozběhl za Snapem . Hermiona běžela za nimi.
„Jak se opovažujete používat proti mně má vlastní zaklínadla, Pottere? To já je vymyslel - já, princ dvojí krve! A vy byste stejně jako váš ubohý otec chtěl proti mně obrátit mé vlastní zbraně? To by asi nešlo... Ne!" Harry ležel bezvládně na zemi a Severus, stojící nad ním mu div neplivl do tváře.
Harry náhle vyskočil na nohy a hmátl po hůlce. Snape ho odzbrojil během chvilky.
„Tak mě tedy zabijte, " zasípěl Harry svíraný nenávistí . „Zabijte mě, jako jste zabil jeho, zbabělče.."
„NEŘÍKEJTE MI ZBABĚLČE!" zaječel Severus a na několik krátkých sekund ztratil svojí ledovou masku. Pak Harryho odhodil kouzlem a rozešel se k hranicím pozemku.
Hermiona se za ním rozběhla, ale stihl se přemístit dřív, než k němu došla.
Její kouzlo neviditelnosti vyprchalo a tak se rozběhla k hradu.
Několik desítek studentů se již shromáždilo okolo mrtvého těla. Nemohla uvěřit, že to doopravdy udělala. Zabila někoho. Nejmocnějšího kouzelníka své doby.
A tohle tajemství ji bude pronásledovat celý život.
Harry se zhroutil vedle Brumbálova těla.
Vzal medailonek z jeho rukou .
McGonagallová pozvedla hůlku, rozsvítila ji a po chvíli její gesto zopakovali téměř všichni.
Hermiona jen stála a něčině přihlížela tomu co udělala. Bylo jí Harryho líto. Takhle to skončit nemělo.







Ahoj

Tenhle díl se mi fakt nelíbí.
Co říkáte na Miu - vražedkyni? 😂

Děkuji za vaši podporu ❤
Za všechny Votes a komentáře ❤
Budu ráda, když váš názor vyjádříte v komentářích.
A to bude ode vše ......

Malfoyova Princezna /DramioneKde žijí příběhy. Začni objevovat