The Four Demigods [RotBTD/PJO]

201 6 1
                                    

Hiccup Haddock loopt de trappen Yancy Academy op. Het grauwe gebouw ziet er angstaanjagend uit met de grijze lucht en de regen die naar beneden valt. Het is vandaag verschrikkelijk weer, geen zonnestraal te zien. Hiccup duwt de deur van het schoolgebouw open en loopt de hal in, Jack staat bij zijn kluisje zijn boeken te pakken. "Hey Jack!" Zegt Hiccup, en hij loopt naar de jongen toe. Jack heeft haar zo wit als sneeuw en ijsblauwe ogen. Hij ziet er een beetje 'koud' uit, waardoor de meeste mensen hem maar proberen te negeren, maar hij is Hiccup's beste vriend sinds de basisschool.

"Hey Hiccup." Zegt Jack, en hij slaat het groene deurtje van zijn kluisje dicht. "Zin in de zomervakantie?" Dat is waar ook, het is de laatste schooldag. "Ja, nou ja, ik ga niet echt iets speciaals doen." Zegt Hiccup. "Het wordt gewoon een doodnormale zomer, zoals altijd." Hiccup's pleegvader, Gobber, heeft het veel te druk om op vakantie te gaan. Hiccup heeft zijn echte vader nooit gekend en zijn moeder heeft hem lang geleden afgestaan, omdat ze niet bereid was voor hem te zorgen. Sindsdien woont hij bij Gobber. "Gewoon werken in de smidse." Hiccup vindt het heerlijk om in de smidse te werken, Gobber is smid en Hiccup kan het ook erg goed, vandaar dat Hiccup in zijn vrije tijd altijd aan projecten werkt of Gobber helpt.

"Ik ga ook niet echt iets speciaals doen" zegt Jack. "Gewoon wat rondtrekken denk ik." Jack is een wees en woont bij een pleeggezin, nou ja, meestal gaat hij 's middags met Hiccup mee naar huis en de rest van de dag is hij op straat of in het bos te vinden, waarna hij bij zonsondergang naar het pleeggezin toe gaat om daar te overnachten.

De bel gaat en de twee jongens lopen naar de les. Ze hebben Grieks nu, Hiccup's favoriete vak. Jack vindt het ook best interessant.

Merida DunBroch loopt het Grieks lokaal in, met Rapunzel Corona op haar hielen. "Yay, Grieks!" Zegt Rapunzel. "Punz, ik weet dat je Grieks leuk vindt maar dan hoef je er nog niet zo opgewonden over te doen." Zegt Merida, en ze rolt haar ogen. Rapunzel grinnikt en ziet Jack en Hiccup zitten. "Hey, daar zijn Jack en Hiccup, zullen we bij ze gaan zitten?" Vraagt ze. "Best." Zegt Merida, en ze loopt naar de jongens toe. "Hey!" Zegt ze, en gaat aan de tafel achter de jongens zitten. In het Grieks lokaal staan de tafels in busopstelling, dus ze zit meestal naast Rapunzel.

"Hey!" Zegt Hiccup tegen Merida en Rapunzel. "Alles goed?" Hij glimlacht en pakt ondertussen zijn boeken op tafel. "Prima." Zegt Merida. "Goed, dankje!" Zegt Rapunzel.

Jack glimlacht naar de twee meisjes en leunt achterover in zijn stoel. De leraar komt de klas in gelopen en legt zijn boeken met een klap op tafel. "Welkom bij jullie laatste les Grieks."

Meneer Eduardson is erg streng, maar geeft goed les. Jack mag hem ergens wel, hij deelt niet zo snel straf uit maar hij straft je al genoeg met zijn strenge blik. Zijn ogen lijken wel vuur te spuwen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 08, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The Four Demigods [RotBTD/PJO]Where stories live. Discover now