Ed és Lorraine Warren 2.

200 9 2
                                    

1952-ben alapították a The New England Society for Psychic Research nevezetű társaságot (N.E.S.P.R.), céljuk pedig csupán a kísértések tanulmányozása volt. Aztán ez 1965-ben megváltozott, mikor egy olyan otthonba látogattak, ahol egy Cyntia névre hallgató lány szelleme az anyját keresve folyamatosan megszállta és mély transzba taszította a család kislányát, akin keresztül próbálta megtalálni eltűnt édesanyját. Ed az élő leány és a földhöz ragadt lélek szenvedéseit egyaránt szörnyűségesnek találta, így megpróbált segíteni rajtuk, ahogy utána mindenki máson is.Fogalma se volt hogyan kezdjen neki, ahogy azt sem tudta kitől tudna útmutatást kérni, tanulni. Papok, lelkészek, rabbik? Ed több tucat lelkésszel találkozott és beszélgetett, mindegyiküktől megkérdezte, hogy mit tennének, ha a közösségükből egy olyan házba hívnák őket segíteni, amit szellemek laknak. Volt olyan amelyik azt mondta, hogy pszichológushoz küldené őket, a legtöbbjük ellenben megáldotta volna a házat, ha az nem működik akkor misét tartott volna, ha az sem akkor jönne az ördögűzés. Bármilyen hihetetlen, az interjúk során kiderült, hogy a legtöbb katolikus pap egyáltalán nem hisz abban, hogy ilyenkor valami ördögivel állnak szemben. Hiába a Biblia útmutatása, hiába említenek benne számtalanszor olyan szavakat, hogy: jelenés, ördög, gonosz, démon.

  Módszereik alapját maga a vallás adja (innen ered az is, hogy mit minek neveznek), ugyanakkor tudományos eszközöket is bevetnek valamint meglehetősen szkeptikusan gondolkoznak. Mikor kivonulnak egy esethez, akkor nem magát a Sátánt keresik, hanem minden más, hétköznapi dolgot is, amik magyarázatul szolgálhatnak. Orvosok, rendőrök, ápolónők, diákok és háziasszonyok egyaránt csatlakoztak az N.E.S.P.R.-hez, munkájukért pedig csupán annyit kérnek, ami fedezi a nyomozással kapcsolatos költségeket. 

 Híres eseteik:    Legismertebb történetük, az Amityville-i horror a legtöbb ember által ismert – mi most inkább a kevésbé elterjedt, ám annál különlegesebb történetekre koncentrálunk

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

 Híres eseteik:    Legismertebb történetük, az Amityville-i horror a legtöbb ember által ismert – mi most inkább a kevésbé elterjedt, ám annál különlegesebb történetekre koncentrálunk.

A Smurl családJack és Janet Smurl állítása szerint egy démon zaklatta őket 1974 és 1989 között. Állítólag hangos zajokkal és rossz szaggal járt a nem kívánt együttélés, aztán volt még matracrázás, falhoz vágta a kutyájukat, lelökte az egyik lányukat a lépcsőn, valamint számtalanszor bántalmazta fizikálisan és szexuálisan Jacket, az apát. 1986-ban kérték fel Warrenéket, hogy bizonyítsák állításukat. Ed szerint a démon nagyon erős volt, tükröket és bútorokat tört össze mikor vallási zenével és imával próbálták meg rábeszélni, hogy távozzon. Eközben lecsökkent a hőmérséklet, valami nagy fekete massza-szerűséget láttak és egyszer írt nekik a tükörre is ( get out / menjetek innen). Hónapokon át tartó megfigyelés után állítólag sikerült hangfelvételeket készíteni a démon okozta zajokról. Könyvet adtak ki az esetről 1986-ban, Warrenékat rengetegen megcáfolták (még a római katolikus egyház is), 1991-ben tévéfilm készült belőle, a család pedig békére lelt az új otthonukban.


A démonikus tárgyalásWarrenék neve erősen köthetőek ahhoz az 1981-es, connecticuti tárgyaláshoz, mely azért rengette meg a világsajtót, mivel a Bono nevű férfit megölő Johnson azzal védekezett, hogy őt bizony megszállták démonok, ezért gyilkolta meg egy szóváltás után Bonót – viselkedése a gyilkosság után különleges is volt; miután leszúrta férfit, üveges szemmel indult el a semmibe. Végül több óra múlva találták meg, egy erdőszéli útnál bolyongva. A bíró nem fogadta el a védekezést és elítélte Johnsont.A történet viszont nem Johnson, hanem menyasszonya öccse, David miatt különös, akinek az esetét kik mások, mint Warrenék vizsgálták. Davidet az új családi otthonba költözéskor szállta meg a gonosz. Történetének több verziója is létezik, valamelyik sztori szerint akkor, mikor először aludt el az ingatlan nappalijában, egy másik elmesélés szerint pedig akkor, mikor egyedül maradt néhány percre egy szobában, míg más mende-monda szerint már a házban élt, mikor a démonok lecsaptak rá. Egy viszont mindegyik sztoriban közös: a kisfiút minden esetben egy kék farmeres, fehér pólós férfi látogatta meg, aki figyelmeztette arra, hogy jobban teszi, ha családjával békén hagyják a házat. Később a kis Davidnek sorozatos rémálmai lettek, a férfi folyamatosan visszajárt hozzá, sőt, egy idő után el is kezdte ütni és fojtogatni, aminek a szülők is tanúi voltak, mikor pedig az ősz rém hallucináció már nappal is megjelentek, megérkeztek Warrenék. A látó Mrs. Warren szerint fekete ködöt észlelt a kis David mellett, ami folyamatosan követte a kisfiút. Végül az ördögűzés során David 43 démon nevét sorolta fel, az eseményen pedig jelen volt Johnson is, aki állítólag azt kiabálta, hogy a démonok őt vigyék el, ne a kisfiút. Ekkor szállhatták meg őt a gonosz lelkek, hogy végül gyilkosságra vetemedjen.



Sosem Vagy Egyedül ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt