...

39 12 6
                                    

 "İki satır bir şey karalayacağım." derken kendime senin resmini çizmişim gönlüme.Çocuklar şiir okurlar senin kokunun üzerinde.Bir gece vakti,karanlıkta,en güzel görünen şey,Ay,senin kirpiklerinden sızmalıydı benim içime.

 Özür dilerim.Aciz kelimelerle seni yazdım yine.Ama ben seni memleket meselesi yaptım artık.Seni yazmasam kağıda kalem küser bana.Her sabah sana uyanıyor,her gece sensizliğe uyuyamıyorum.Ellerin ellerimi bulduğunda ben burada olacağım.Ama sen şimdi sadece hayalsin bana,hayatsın bana.Olsun,hayalin bile güzel.

 Hani bazıları "Hayallerimde mutluyum" der ya aynı o hesap.Meyhaneler sensizlikle ve her gün yeniden biten ben gibilerle dolu.Hayır anlamıyorum.Sen gelsen yine bırakmayacak şu ortamı.Arkadaş ettin sen bana rakıyı.

 Sen şiir,gelsen değsen bana kadehe şarap misali dolardık.Ama şimdi sensizlikten geçen şiirler-sensizlik geçmese de sensizlikten geçer şiirler-beni sarhoş,seni rakı yapar.Bence meyhane önünde şiir satan herkes zengin olur.Bir ihtimal.

 Bir paket mendildeki tüm mendillere şiir yazsam ve şair olsam insanlarca.Belki okurlar sendeki beni.Belki birkaç sarhoş gönüllü de aşık olur sana.Karanlığa baksa da tüm arka sokaklar,aşıklar geçer oradan.

 Kafamı dağıtmak nedir ki sensizlik dağılmadıkça.Sen bir gelsen papatyalar açacak kışımda.Sensizlik ki bir çölün ortasındaki gibi susuz bırakırken beni sana,aslında karlar ortasındayım baksana.


Mayıs 7, 2017

ŞiirkolikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin