Zambetele

13 0 0
                                    

"Anastasia..." sopteste Dominic. Vocea lui e ragusita, transmitand fiori in tot corpul meu.

Ma uit in ochii lui din nou. Nu pot regasi nici un gand. Pot sa le aud gandurile atat lui Sam, cat si lui Bratt, dar lui Dominic nimic. Inimi imi bate din nou foarte tare, iar picioarele au inceput sa imi tremure.

Incerc sa imi revin si ridic o spranceana in semn de intrebare.

El deschide gura, apoi o inchide la loc si se intoarce inapoi cu fata spre ecranul urias. Datorita luminilor din film ii pot vedea ochii mijiti si incruntatura fetei. Profilul lui e unul frumos. Are un nasuc micut, invers proportional cu maxilarul care acum e inclestat. Barba pare nerasa de vreo 2-3 zile, numai perfecta pentru a fi atinsa de mana mea delicata. Parul lui saten sta intr-o dezordine ordonata intr-o parte. Pieptul a inceput sa urce si sa coboare foarte repede, iar intr-o fractiune de secunda isi intoarce capul spre mine. Sunt efectiv naucita de privirea lui fioroasa. Ochii lui gri sunt de nepatruns. Am inlemnit in scaun, nu mai sunt capabila sa fac nimic. Isi mijeste ochii la mine, apoi se intoarce inapoi la film.

Ma incrunt involuntar. Imi vine sa plang. Ma simt prost acum. De ce a trebuit vin?! Atunci cand simt ca da sa imi curga o lacrima, o sterg repede si imi musc buza in incercarea de a ma stapani. De ce are el efectul asta asupra mea? De ce e el atat de arogant? Atat de nesimtit? Nici nu ne cunoastem de o ora si deja imi doresc sa nu il fi cunoscut. Picioarele imi tremura si mai tare. In incercarea de a le potoli, mi le incrucisez. Trag aer in piept de parca m-as pregati sa merg la lupta si incerc sa ma concentrez inapoi la film. Imi intind mana pe cotiera scaunului, dar in acelasi timp si Dominic face acelasi lucru, astfel mainile si s-au atins. Simt cum ma furnica locul unde m-a atins. Se intoarce brusc spre mine si isi indeparteaza mana. Deschide gura parca vrand sa zica ceva, dar o inchide la loc si inghite in sec.

Ne vedem amandoi in continuare de film. Parca am fost electrocutata de mana lui. Mi-a transmis un fior pana in adancul pantecului meu.

Incerc sa respir cat de mult aer, deoarece am impresia ca aerul nu ajunge la plamani.

"Esti bine?" sopteste Dominic apropiindu-se de mine, totusi neluandu-si ochii de la ecran.

Nu reusesc sa ii raspund.Dau din cap in semn afirmativ, iar atunci privirile noatre se intalnesc. Se uita la mine, intr-un fel oarecum bland, iar eu imi indrept din nou privirea spre ecran. El se indeparteaza de mine incet frecandu-si barbia cu doua degete, inca avand privirea pe mine. Se aseaza mai confortabil in scaun si continua sa urmareasca filmul.

Jur ca nu stiu cand a trecut timpul atat de repede, dar filmul s-a terminat. Sunt super incordata. Nu stiu nimic din ceea ce s-a intamplat in film. Luminile se aprind in sala si toti se ridica. Dominic se ridica primul si o si zbugheste pe usa cinemaului. Il urmam si noi tacuti. Sau cel putin eu sunt tacuta, pentru ca Sam si Bratt rad si tipa incontinuu. Poate ar trebui sa ma scuz si sa plec. Ma simt secata de energie. Nu mai am putere nici sa mai fac un pas. Ma opresc si privesc in jur. Toate gandurile acestor oameni se amesteca in capul meu. Totul se vede in ceata. Clipesc repede incercand sa scap de ceata din jur. Il vad pe Dominic cum se apropie de mine intinzand o mana spre mine.

"Anastasia, esti bine?" intreaba.

Atentia lui Sam si a lui Bratt sunt acum pe mine.

"Da... sunt bine.." de abia reusesc eu sa spun.

"Cred ca eu o sa plec... distractie placuta in continuare!" spun si dau sa plec de langa ei. Ceata s-a mai evaporat si pot sa vad pe unde pasesc.

Gandurile lui Sam apar parca de nicaieri si infloresc in capul meu.

Ma intorc catre ea si ii spun:

"Sunt bine, Sam. Ne vedem maine, bine?" incerc eu o linistesc. Gandurile ei se indreapta toate spre mine, si ma cearta acum ca nu m-am initiat mai devreme.

Focul Inimii Where stories live. Discover now