How to get everything you want by reinventing yourself

8 0 0
                                    

Bij het opnieuw uitvinden van mezelf, werd ik ondergedompeld in verschillende culturen, dialecten, en levensstijlen. Ik heb dingen gedaan zonder angst, en zonder aan mezelf te twijfelen. Ik heb mezelf in gevaarlijke situatie's gegooid, en spectaculaire ervaringen. Al bij al, iedereen die een ondernemer wilt worden, moet zichzelf minstens 1 keer opnieuw uitvinden. Want vaak staan we onszelf in de weg voor succes.

Waarom jezelf opnieuw uitvinden zo belangrijk is.
Je denkt na over succes, je droomt ervan, werkt er al jaren hard voor. Je hebt visions boards gemaakt, je positief ingesteld, en jezelf dagelijks wijs gemaakt dat je maar 1 stap er vanaf staat.

Je bent er al heel lang '1 stap vanaf' voor veel te lang, waarom is dat?

Het is omdat terwijl je de wereld probeerd ervan te overtuigen dat je succesvol kunt zijn, ben je er eigenlijk mee bezig met jezelf ervan te proberen overtuigen, maar eigenlijk geloof je er niets van.

Eindeloze vragen aan experts. Duizenden onderzoeken om een beetje slimmer te worden, een beetje wijzer te worden. Elke cent aannemen en het investeren in je bedrijf, je dromen financieren.

Je ziet kleine beetjes hoop en denkt bij jezelf ' trage vooruitgang is beter dan geen vooruitgang'. Klinkt dit bekend?

Dit zijn allemaal symptonen van twijfel in jezelf. Ze bewijzen dat je liever op veilig speelt dan het nemen wat je waard bent. Je zoekt naar antwoorden op al de verkeerde plaatsen, van de verkeerde mensen.

Je moet het soort persoon worden dat hoge doelen kan waarmaken. Wees vastbesloten om dat soort persoon te worden. Stop met denken als jij, en begin met het denken als iemand anders.

Maak iemand, als het moet.
Toen ik voor het eerst mezelf opnieuw uitvond, was het iets lijk een 'alter-ego' hebben.
Ik zal altijd dankbaar voor haar zijn, want zij deed alles wat ik niet kon. Ze was onbevreesd, waar ik normaal zou aarzelen. Ze was uitgaand, het compleet tegenovergestelde van mijn natuurlijke aard. Ze had haar eigen stijl, mijn kledingskast bestond niet langer uit t-shirts en jeansbroeken. Het allerbelangrijkste : ze begon mijn eerste bedrijf.

Ze heeft mijn leven gered.

Het opnieuw uitvinden van jezelf verwijderd volledig het woord 'ik' uit je woordenboek.
Nu kan je het verhaal veranderen. Geen teleurstellingen meer omdat iets je niet lukte..voor de zoveelste keer.

Als je alles niet op een rijtje krijgt, word dan iemand die dat wel kan.

Een nieuwe identiteit hoeft niet permanent te zijn. Soms is het gewoon om over een obstakel in je leven te geraken. Een nieuwe persoon worden zal je eraan herhinneren dat je jezelf nog kon kan verrassen. Je zal alles door nieuwe ogen zien, en nieuwe mogelijkheden zullen verschijnen rondom je. Je zal de juiste mensen  aantrekken.

Verander je sociale cirkel
Laten we praten over het moment dat je bijna geen uitweg meer zag. Herhinner je je het gevoel van teleurstelling? Kijk je terug naar al het geld en tijd dat je verloren bent?
Wat heb ik gedaan?
De dag dat je besliste dat het tijd was om mensen uit je leven te zetten.
Want terwijl je je geld en energy doorbracht bij het hangen met je vrienden, was je bedrijf aan het lijden. Als je vooruit wou geraken, wist je dat je moest kappen met bepaalde dingen.
Je ging 'geest' voor een tijd. Je stopte met het antwoorden van je telefoon en stopte met ingaan op uitnodigingen. Je bleef weg van social media.
Werkte het?
Wanneer je jezelf opnieuw uitvind is het niet de bedoeling om je te vervreemden van je vrienden. Je maakt gewoon nieuwe vrienden. Vrienden met dezelfde mindset als jou.
Je nieuwe vrienden begrijpen je moeilijkheden, steunen, helpen en motiveren jou. Ze vieren de overwinning met jou.
Ik zeg niet dat je huidige vrienden verkeerd zijn. Ik zeg dat je op dit moment andere vrienden nodig hebt, die andere dingen doen.
Het soort vrienden waarmee je nieuwe persoonlijkheid zichzelf mee omringt.
Om dit soort vrienden te maken zijn er een paar dingen die je moet veranderen ;
Waar je shopt
Waar je tijd doorbrengt
Naar welke soort events je gaat

Dit zijn kleine veranderingen dat een groot verschil zal maken. Het is bevrijdend om plaatsen te veranderen, nieuwe dingen te ontdekken, om ander soort conversaties te hebben met een ander soort mensen.

Het volgende is je kledingskast
Ik snap het, ik snap het. Je kledingsstijl is wat jou reflecteert als persoon. Je spendeerd jaren met het zoeken naar wat je leuk vind en waar je je goed in voelt.
Sorry dat ik het zeg maar je opnieuw uitvinden gaat over het verlaten van je comfort zone. Dat betekend ook kleren dragen waarvan je nooit dacht dat je ze leuk zou vinden.
Het veranderen van je kledingsstijl betekend niet dat je alles moet veranderen en al je spaargeld moet opmaken aan nieuwe dingen. Aub, doe dat niet.
Neem kleine stapjes. Verander de manier waarop je je kleren draagt. Koop kleine dingen die je kleren van nu een tikkeltje anders zal maken. Draag andere accesoires.
Verandering van een kledingsstijl kan je zien op de manier waarop je foto's maakt. Stop met telkens je 'veilige' pose te gebruiken, en gebruik nieuwe manieren om jezelf te vertonen. Als je meestal close-ups neemt, neem dan eens foto's van wat verder weg. Vraag vreemdelingen op de straat om een foto van jou te maken. Als je meestal foto's maakt met een gezicht vol met make-up, maak dan eens wat foto's van je natuurlijke schoonheid.

Ookal zeg ik dat je je kledingskast veranderd, zeg ik eigenlijk dat je je anders moet gaan voorstellen. Huur een fotograaf en maak foto's dat je nieuwe look laat zien.
Beetje bij beetje, stel je je opnieuw voor aan de wereld. Ik ging van jeans en t-shirts naar spijkers en leer, naar lange rokken en gekleurde blousjes, naar vestjes en bodysuits, en dan terug naar kleedjes en sandalen. Altijd wanneer ik iemand nieuw word, vond ik nieuwe stijlen.
Ik wandelde een winkel binnen en ging meteen voor wat 'de nieuwe ik' leuk zou vinden. Vanbinnen kromp ik een beetje, maar langs de buitenkant was ik zelfzeker in mijn keuzes. Ik wist wat ik wou, en dat was mijn nieuwe mindset.

Nu, een andere planning
Misschien ben je geen ochtend persoon. Haat je de zon. Als het ging lag je het liefst de halve dag in je bed. MAAR, de nieuwe jij zou dat nooit doen.
Een nieuwe persoon worden betekend ook dat je veranderd wat je doet, wanneer je het doet en hoe je het doet. Het word tijd dat je de controle hebt over je dag en zorg ervoor dat elk moment telt.
Je dag plannen gaat verder dan een to do list.
Het is meer dan vrije tijd inplannen.
Wees verantwoordelijk voor je tijd.
Plan je lievelingsdingen in.
Plan tijd met je familie in.

Word zo vroeg mogelijk wakker. Wees er zeker van dat je genoeg slaap krijgt. Succes komt door slimmer te werken, niet harder. Jij hebt alle macht in deze situatie.

Vind nieuwe hobby's
Soms worden onze hobby's ons werk. Maar, dan veranderen de dingen die je graag doet in 'zucht' WERK. Ons leven word werk, en nog meer werk. Het is tijd om die leegte opnieuw op te vullen. Vind nieuwe dingen die je graag doet, leer iets nieuws.
Neem een hobby dat je uitdaagd.
Je kan beginnen met ;
Het bijwonen van events
Een les nemen
Youtube video's bekijken
Ander soort boeken lezen
Je zal merken dat je meer zal genieten van je leven. Je doet waar je van houd , en niet alleen in je 'me-time'. Ik denk dat je daarmee wint in het leven.

De wrap up
Mijn kleine alter-ego crisis heeft me iets moois gebracht..een manier om alles te krijgen wat ik wil. Een nieuwe, spannende manier om een leven te hebben waar ik van hou. Met elke nieuwe persoonlijkheid, testte ik mijn grenzen, stelde ik grotere doelen op, en maakte ik nieuwe verlangens. Ik stopte met het kijken naar andere mensen om te weten hoe ik moest leven. Je kan alles worden wat je wilt, en alles doen wat je wilt.

Dit heb je wel al eens gezien
Als je een voorbeeld wilt hebben, kijk dan naar Drake. Hij ging van de acteur in een rolstoel naar de stoere rapper. Hij spendeerde zijn hele leven met het schrijven van liedjes in de kelder van zijn oma, met dromen over succes.
Het was pas wanneer hij uit zijn oude huid kroop, hij de moed had om uitdagingen aan te gaan, mensen te benaderen die hij normaal nooit zou benaderen. Deze nieuwe man was zelfzeker, hij was zeker van zichzelf, en geloofde.
Hij ging naar werk, ontwerpte een leven dat hij wou.
Een ander voorbeeld ; Beyonce
Herhinner je je haar Sasha Fierce periode? Ze zei dat Sasha deed wat zij niet kon. Sasha was onbevreesd. Ze moest een nieuwe vrouw worden om naar het volgende leven in haar carriere te gaan.

Vooraleer je me gek noemt of me een psychische stoornis aansmeert doe me dan een plezier, probeer het eerst gewoon.

Wat je nu doet lukt niet, dus wat zal het kwaad doen als je eens iets anders probeerd? Welke reden heb je om er niet voor te gaan? Misschien ontdek je dingen van jezelf waarvan je niet wist dat je het had. Onthoud, het is niet jou situatie dat je tegenhoud, maar jijzelf.
En jij hebt de mogelijkheid om dat te veranderen.

Probeer het, en laat niets je tegenhouden

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 14, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

How to reinvent yourselfWhere stories live. Discover now