5.Část

15 0 0
                                    

GASOLINE

Ministerium se začínalo plnit hosty a naštěstí se nálada s každou vypitou sklenicí začínala uvolňovat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ministerium se začínalo plnit hosty a naštěstí se nálada s každou vypitou sklenicí začínala uvolňovat. Gasoline si chtěla objednat další, ale v tom ji zastavil známý hlas: „Copak, copak, změnila si názor na tuto příšerně nevkusnou událost, sestřičko?" Gasoline se jen ironicky zasmála a pokračovala v objednávce Kosmického džinu. Aidan nebyl nadšený ze sestřina opilého stavu, přesto se musel pokusit sestru rozptýlit, aby si získal otcovu přízeň. „Neuhodneš, kdo přijel, aby ti dnes večer dělal společnost.", řekl a zadíval se směrem ke vchodu, kde se neustále míhali noví příchozí a odchozí hosté. Gasoline se s chutí napila ze své sklenky a rozhodla se, že už se tu nebude déle zdržovat. Mířila bez rozloučení pryč od svého bratra, když v tom se jí někdo neomaleně připletl do cesty. Byl to její starý dobrý přítel Jih. Naposledy se viděli, když Jih dobrovolně vstoupil do služeb Gestapu. „Tak tebe bych tu opravdu nečekala Jihu, ale jsem ráda, že jsi přišel.":řekla Gasoline a stále zírala na vysokého hnědovlasého mladíka, který se za ty roky vůbec nezměnil. „Vypadá to, že už odcházíš. Doufal jsem, že si spolu střihneme nějaký ten tanec. Asi se budu muset spokojit s Aidanem.":řekl a mrkl na Aidana, který stál opodál. Gasoline se neubránila lehkému nenucenému úsměvu: „Asi bych vám tu déle neměla překážet. Vypadá to, že přímo toužíš po tanci s mým bratrem a tak raději půjdu, abych na něj nemusela žárlit." Jih nasadil vážný výraz a řekl: „Chyběla jsi mi, opravdu. Proto by mi vůbec nevadilo, kdybys tu zůstala a trochu nám tu překážela." Usmál se a dodal: „Že jo Aidane?" Aidan neslyšel ani slovo z jejich konverzace a proto se jen nechápavě zamračil.

Oslava Silvestru byla v plném proudu a Gasoline naštěstí stále ne narazila na svého otce ani na nikoho, kdo by jí chtěl vyjádřit „upřímnou" soustrast. Jih se tomuto tématu velice dobře vyhýbal a za to mu byla Gasoline vděčná. Gasoline se díky bratrovi a Jihu dokázala odreagovat od svého smutku a připadalo jí, že aspoň na malý okamžik zapomněla na všechnu temnotu, která její rodinu v minulosti obklopovala. Zapomněla na všechny ty hrůzy, kterými si museli projít. Všechno začalo smrtí její sestry, pokračovalo odvedením bratra, Atlase, Gestapem a celé to temno zakončila nedávná smrt její matky. Je neuvěřitelné, co všechno může alkohol z mysli vymazat, sice jen na chvíli ale pro někoho je i chvíle velkým lákadlem.

Lidé se pomalu začali shlukovat před balkonem a tak se k nim raději připojili. Holografické hodiny odpočítávaly poslední minuty do odbití půlnoci a Gasoline se omámeně kochala stropní výzdobou a všimla si pohybu za proskleným střešním oknem. „Někdo je na střeše!", řekla a ustaraně pohlédla na Jiha. Ten se ji hned snažil uklidnit svými argumenty: „Jsou to určitě pyrotechnici od Gestapu. Pokud vím tak prime ministr chtěl, aby ze střechy při odbití půlnoci šlehali plameny." „Už vážně nevědí, s čím novým by měli přijít. Nestačí jim tenhle výzdobou přeplácaný sál?", řekla Gasoline. „Nejspíš ne sestřičko. Už jen poslední minuta. Doufám, že jsi psychicky připravená.", řekl Aidan a Gasoline se na něj nechápavě podívala: „Připravená na co? Na nový rok? Přece nejsem malá, abych si myslela, že se tím odbitím půlnoci něco změní." „Otec chce, aby si dnes před hosty promluvila. Chtěl by dnes uctít matčinu památku, z nás dvou si vybral tebe a já jsem proti tomu nijak neprotestoval. Takže bych asi měl říct překvápko ségra!", řekl Aidan a škodolibě se usmál. Gasoline se po tomto zjištění chtěla dát na útěk, bylo ale už moc pozdě, právě odbila půlnoc.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 19, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ReverseWhere stories live. Discover now