71. dan - što ima novo

393 47 107
                                    

Nisam pisala jako dugo jer nikako nisam stizala, pa sam vam se odlučila javiti ovim kratkim nastavkom o tome što se događa i što planiram pisati.

Dakle, jako sam napredovala sa svojim radom i jako sam zadovoljna s brzinom pripremanja, učenja i svime što dolazi uz to. Rekla sam si da ću kada završim sa pripremanjem u sedmom mjesecu, izbrojati sve zadatke koje sam riješila ili pokušala riješiti. Jako me zanima koja brojka će ispasti.

Fiziku i kemiju najviše učim (a tako bi i trebalo biti). S biologijom sam zasad stala na metabolizmu za koji neću raditi bilješke, već crteže jer su i glikoliza i Krebsov ciklus i oksidativna fosforilacija dosta komplicirani procesi o kojima moram dosta znati za prijemni. 

Uvijek je te stvari lakše rastaviti na dijelove i nacrtati ih (barem meni).

Također, u petak (ili četvrtak) su izašle informacije o službenom datumu pisanja prijemnog i cijeni (koju su gadovi povisili sa 175 na 200 kn). I napisane su i informacije o dodatnoj dokumentaciji za prijavu (morat ću na sistematski koji se također plaća, kakvo iznenađenje, no to sam već sve znala). Prijemni se službeno piše 7.7.

Do tog datuma imam još malo više od sto dana. Držite mi fige jer ja dajem sve svoje napore u pripremanje za to. Čak sam i na predavanja na faksu krenula nositi knjige i bilježnice sa zadacima i tamo ih rješavam - barem ne gubim vrijeme.

Ono što dalje planiram - jedna djevojka me u inboxu zamolila da napišem savjete o učenju jezika, a kako čitav život učim engleski (kao i većina nas), a u procesu sam učenja još dva jezika - mislim da imam neke stvari reći  o tome. Također, obećala sam i nastavak o pripremama za maturu i to ću se potruditi napisati prvo jer se amtura opasno bliži (i vama maturantima i meni jer ponavljam neke predmete).

Naravno, to su nastavci sa već isplaniranim temama, a ove između ću pisati nasumično s tu i tamo kojim savjetom. Kako god, sad jedva stignem pisati ili nemam snage navečer (nadam se da me razumijete), a ako će se bližiti prijemni, vjerojatno ću imati manje vremena za pisanje (ali vidjet ćemo još oko toga).

Nadam se da ste vi dobro i da vam dobro ide u školi ili na faksu, gdje god da jeste.

Do idućeg puta.


Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now