0. Nu suntem chiar străini

1.4K 178 409
                                    

Asta e pentru toți cei care nu au renunțat. Pentru cei care au continuat să lupte, chiar și atunci când lumea n-a fost bună cu ei. Pentru cei care au oferit bunătate și au întors mereu obrazul, asta înseamnă adevărata putere, bunătatea. Cei slabi sunt cei care preferă să rămână singuri, care sunt răi și care nu au cunoscut puterea iubirii. Pentru cei care nu au fost anunțați că viața nu e deloc ușoară și a trebuit să care în spate greutăți. Pentru cei cărora le este frică să ceară ajutorul, să vorbească, să se deschidă. Vorbiți, căutați ajutoare. Știu că uneori pare că nimănui nu îi pasă, dar să știți, mereu o să fie măcar un om căruia îi pasă. Mie-mi pasă. Primul pas spre vindecare e să te lași ajutat. După, toți ceilalți pași devin mult mai ușori. 

Pentru cei care au căutat mereu un motiv, și încă un motiv, și încă unul, pentru a nu renunța la viață. Pentru cei care au plâns și zbierat la pieptul mamelor în mijlocul nopții, pentru cei care au făcut asta în pernă, pentru cei care au privit cum totul din jurul lor se destramă din cauza acțiunilor proprii. Pentru cei care au crezut, măcar o secundă, că sunt făcuți doar din greșelile pe care le-au făcut, pentru cei care au crezut că sunt doar părțile rele. Nu vă luptați să arătați că sunteți mult mai mult decât atât. Cei care vă cunosc cu adevăr, nu au nevoie să vadă, pentru că deja știu. Pentru cei care nu s-au putut desprinde de trecut și trăiesc în el. Să știți că uneori procesul de rupere doare mai tare decât trăirea în trecut, dar după, tot ce urmează, o să vă facă să realizați că a meritat suferința. 

Pentru cei care s-au urât atât de mult, atât de multă vreme, încât au refuzat să accepte că alți oameni sunt în stare să îi iubească. Iubiți-vă ca să iubiți înapoi, pentru că nu merită să puneți un alt suflet prin aceeași suferință, doar pentru că voi nu v-ați vindecat. Lăsați-vă vindecați. 

Pentru cei care au fost distruși de viață.

Pentru cei care s-au vindecat, în viață.

Pentru cei care deși au renunțat, să știți că cineva vă cunoaște luptele prin care ați trecut.

 Pentru cei care au trecut prin iad, dar încă au rămași îngeri.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Ar însemna foarte mult pentru mine să te oprești acum, înainte să citești povestea. De cartea asta nici nu știu când m-am apucat, mă rog, nerelevant, acum foarte mult timp, asta-i clar. A trecut prin metamorfoză, iar acum a ieșit fluturele. Cartea asta pentru mine înseamnă un endless novel. Mereu o să o modific, măcar puțin, după schimbarea mea. Nu am simțit niciodată nevoia să renunț la ea după câte schimbări a avut, ci mereu am căutat să găsesc o cale să o fac cât mai aproape de perfecțiunea mea, de adevărul meu. Am căutat obsesiv și mereu o să fiu obsedată de scrisul ei, până când o văd gata, chiar și după. Pentru că vreau să fie perfectă pentru mine, să o simt eu. Pentru că și eu, încă, sunt în metamorfoză. De asta o să găsiți comentarii care nu au legătură, pe care nu o să le șterg, pentru că sunt sfaturi constructive.

Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre cărțile mele, despre ce scriu în general, dar simt nevoia să dau o explicație. Cartea asta e ruptă din sufletul meu, din ființa mea. Nu aș vrea să o catalogați atât de mult la categoria dragoste. Ceea ce semnifică cartea asta e o experiență de viață neplăcută, bullying, abuz verbal, traume, etc. care o să rămână mereu pe creier, oricât de mici ar fi ele prezente. Sper ca scrisul meu să salveze multe vieți. Fiecare personaj din carte are o latură de a mea și fiecare personaj reprezintă fie trecutul, fie prezentul, fie viitorul meu. E un puzzle și dacă vă plac puzzle-urile, vă invit să citiți. Așa o să mă cunoașteți pe mine, cu adevărat.  

Dacă vreți să mă ajutați, vă rog să o faceți constructiv. Fără insulte la adresa personajelor. Niciunul nu e bun, niciunul nu e rău. Caracterizarea lor e subiectivă, mi-ar plăcea enorm să aud ce credeți despre ele, dar nu în moduri jignitoare. Aștept de altfel să aud ce credeți despre poveste în sine. Repet, nu e neapărat dragoste, fiecare o interpretează cum crede. 

Mulțumesc dacă ați ajuns până aici și m-aș bucura enorm să înțelegeți că a fost foarte greu pentru mine să spun ce-am avut de zis mai sus. Kisses! 

Nu suntem chiar străiniWhere stories live. Discover now