Dönüş ve Yeni Emir

65 4 0
                                    

Yasin uzman askerlerine teröristleri dikkatli bir şekilde tutuklamaları talimatını vererek kendisi de o bölgeye  doğru ilerledi. Etkisiz hale getirilen teröristleri toplatmayı sevmezdi Yasin uzman. Ama burası bir köy girişi olduğu için cesetleri bir bölgede toplattı. Buarada çatışmada yaralanan iki korucunun ilk yardımları yapıldı. Karakolla irtibata geçip son durumunun bilgisini veren Yasin uzman yaralı korucularla ve teröristlerle birlikte geri dönüş için timi harekete geçirdi.
   Araçlara kadar yürümek gerekiyordu. Yoğun kardan dolayı araçlar belli bir bölgeye kadar  ilerleyebiliyordu. Ondan sonrası 2 metre karın üstünde bata çıka operasyon bölgesine yürümekti. Ama Türk Komandosu vatan aşkıyla her türlü çileye göğüs geriyor, her türlü engelin üstesinden geliyordu.
    Rüzgar timi araçlara ulaşıp karakol yolunu tutmuşları. Karakola varıp yakalanan teröristleri sorguya çekip kim olduklarını merak ediyordu Yasin uzman. Ve sonunda karakola varmışlardı. Karakolda onları Astsubay Yiğit GÖKTÜRK karşıladı.
- Hoşgeldiniz aslan parçaları. Geçin koğuşlarınıza, üzerinizdekileri çıkarın, silahları bırakıp gelinde size sıcak bir çay ısmarlayayım.
   Yiğit Astsubay 43 yaşında evli ve 3 çocuk babasıydı. O öyle bir adamdaki, sanki 3 değil de o karakoldaki her askerin babasıydı. Bütün askerlerini evlatları gibi görür, derdine ortak olur, yeri gelince kızardı. Aslında sinirli bir adamdı Yiğit Astsubay. Yıllardır dağlarda görev yapmış, vatan hainleriyle adı gibi yiğit bir şekilde çarpışmıştı. Doğal olarak bu nedenle sinirli bir yapıya sahipti ama karakolda herkes tarafından sevildiği kesin bir yargı idi.
   Askerler çaylarını içerek muhabbete dalmışlardı. Muhabbetlerinde hep sivildeki hayatlarından bahsederlerdi.  Bazen uzun uzun bir yerlere bakarlardı. Sevdikleri ile yaşadığı olaylarlar gelirdi gözlerinin önüne. Bu her hallerinden belliydi.
   Bu sırada Yasin uzman yakalanan teröristleri sorguya çekmiş kim olduklarını öğrenmeye çalışıyordu. Uzun bir uğraş sonucu teröristler konuşmaya başlamıştı. Yakalanan 4 teröristten biri sözde bölge  sorumlusu olduğunu söyleyince işler biraz daha yoğunlaştı. Hemen Asteğmen Suat DEMİR'e bilgi veren Yasin uzman teröristlerin sorgusuna devam etti.
   Suat Asteğmen bu bilgiyi telsizle karargâha bildirdikten sonra "yarın sabah yakalanan teröristleri almak için karakola bir birlik gelecek ve sizde bu birliğe destek vermek amaçlı karargâha kadar refâkat edeceksiniz" emrini aldı.
Acaba yarın neler olacaktı? Asteğmen bu soruya takılmıştı çünkü eğer bu terörist sözde bölge sorumlusu ise mutlaka onu geri almak için ugraşacaklardı.

Son Ordu Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin