Bölüm 2

25 4 2
                                    

MAHİR'DEN

"Boşuna çalma kapıyı

Evde kimse yok

Adresi değişeli mutluluğun

Çok oldu çok

Hatıralar birbir taşındı odalardan

Aylar ve perdeler açılmıyor

Işıklar yanmıyor

Telefonlar çalmıyor

Anlayacağın

Sen gideli buralardan

Aşk

Artık bu evde yaşamıyor"

yine Ahmet Selçuk İlkan şiiri dilime dolanmışken annemin kapıyı çalmasıyla irkildim.

- Geç oldu yatmıyor musun?

+Uyku tutmuyor anne.

-Benim aslan oğlum, evimin direği,gözümün bebeği... Baban gittiğinden beri evimin tek erkeği. Seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi?

+ Evet tabiki de anne

-O zaman bana söyle. Seni uyutmayan şey ne? Yoksa yine Çiçek mi?

+Hayır anne. onunla ilişkimizin biteli çok oldu biliyorsun. Onun beni aldatmasıyla yani bir başlangıç yapmaya çalışıyorum. Lütfen bana onu hatırlatıp durma.

-pekala benim yakışıklı Mahir'im. Afedersin. Ben seni yine mutsuz ve yine şiirlere gömülmüş görünce dayanamadım sorayım dedim.

+ Merak etme Zümrüt Sultan ben iyiyim.

Annem anlıma kondurduğu sıcak bir öpücükten sonra odamdan çıktı.Ben ise yine düşüncelerimle baş başa kalmıştım.Aldatılmak her insan için aynı acıyı mı verir? Hiç üzülmeyen olmuş mudur? Babam annemi aldattığında annem ne hissetmişti?

Annem oldukça güçlü bir kadın. 65 yaşlarında sarı kısa saçları, mavi gözleri ve beyaz bir teni olan, tanıdığım en güçlü kadınlardan biridir. Babamın ölümünden sonra şirketin başına geçip orayı yönetmiş aynı zanda evin hem annesi hem babası oldu.Babamın yokluğunu bana hiç hissettirmeyip her zor anımda sığındığım limanım oldu. Babamın ölümünün bu gün ikinci yıl dönümü. Bu gün benim iki kez öldüğüm gün. Babamın ölümünden sonra Çiçekle iyice aramız açılmıştı. Cenazeden ve kendime gelemememden kaynaklı onu çok boşlamıştım.Psikolojim hiç iyi değildi.Abuk subuk rüyalar görüyorum,kendimi bir odaya kapatmış hiç o odadan çıkmıyordum.Çiçek beni o dönemler iyice unutmuştu.Ne mesaj atıyordu, ne de arayıp soruyordu.ilişkimiz iyice kötüye gidiyordu.Fakat ben bunun farkında bile değildim. tâ ki o meseja kadar

"Aynalar gösterir sana kendini

ister kalbini kır ister elini

Sen yazdın kendi kaderini

Acırım sevgilim acırım sana

yanarım sevgilim yanarım sana"

- Bu ne demek şimdi?

+ üzgünüm.... hoşçakal.

***

Emine ablanın bana seslenişiyle uyandım. Banyoya girip klasik işlerimi halledip hızlıca aşağı indim.Can'la göz göze gelince gülümseyip yanına gittim

-git hazırlanda basket maçı yapalım.

+Olum saçmalama daha yeni iyileştin burnunu birde ben kırmayayım istersen

BEN SEVERSEMWhere stories live. Discover now