Rollen + uitleg

829 19 33
                                    

Zo snel mogelijk krijgen jullie de rollen te horen. Deze rollen en aantallen zijn er.

4 weerwolven
11 burgers
1 ziener
2 jagers
1 cupido
1 heks
3 slet
1 genezer
1 zondebok
1 schooljuffrouw
1 dorpsoudste
1 biechtvader
1 barbier
1 witte weerwolf
1 pyromaan
1 raaf
1 toneelspeler
1 grote boze wolf
1 besmettelijke weerwolf
1 kleine wilde
1 wolfshond
1 stotterende raadsheer

De weerwolven
De weerwolven mogen 's nachts wakker worden en iemand kiezen die s'morgens dood is.

Burgers
Zij mogen 's nachts niets doen. Overdag lijkt iedereen een burger te zijn. Overdag helpen zij met het stemmen op een weerwolf. Stemmen de burgers verkeerd, dan sterft een onschuldige.

De ziener
Mag 's nachts een kaart inzien van een inwoner. De ziener kan zich 'ontmaskeren' als hij een weerwolf heeft gezien. Daarvoor nog niet, want dan wordt hij waarschijnlijk verslonden door de weerwolven.

De heks
De heks heeft twee drankjes: een levenselixer en een dodelijk gif. Zij kan elke nacht kiezen om één drankje te gebruiken of niets doen. Met het levenselixer kan ze iemand die gedood is door de weerwolven terug tot leven brengen. Met het dodelijk vergif kan ze boven op de dode van de weerwolven nog een slachtoffer maken. De heks kan de drankjes ook op zichzelf gebruiken, maar beide drankjes kunnen slechts één maal gebruikt worden.

Cupido
Cupido schiet zijn beroemde liefdespijlen in twee mensen gedurende de eerste nacht (na de eerste nacht wordt hij burger). Deze twee mensen zullen elkaar kennen en hebben een alternatief doel in het spel, namelijk samen het spel overleven (ook als een van de twee geliefden weerwolf is). Zij moeten elkaar dus zo veel mogelijk verdedigen. Indien de ene geliefde sterft dan sterft de ander van liefdesverdriet.

De slet (sorry voor deze woorden)
De slet kiest iedere avond een huisje om te slapen. Als de eigenaar van dit huisje wordt vermoord gaat de slet ook dood en dit geldt ook als de eigenaar gered wordt.

De zondebok
Als bij een stemming gelijkspel is, wordt de zondebok automatisch gedood (ook als er zondebok niet een van de verdachten is). Als hij doodgaat mag de zondebok speler(s) aanduiden die de volgende dag niet mag of mogen stemmen.

De genezer
Dit personage mag elke nacht iemand beschermen tegen de weerwolven, ook zichzelf. Het mag niet twee nachten na elkaar dezelfde persoon zijn. De genezer kan het onschuldige meisje nooit beschermen. Daar wordt de genezer niet van op de hoogte gebracht. De spelleider en de genezer weten wie beschermd wordt. Als de genezer een geliefde beschermt, kan deze nog steeds sterven uit liefdesverdriet.

De dorpoudste
Hij overleeft één aanval van de weerwolven. Bij een tweede aanval gaat hij toch dood.

De Schooljuffrouw (School)
Zij mag elke dag twee spelers aanwijzen die 'voor straf' niet mogen stemmen in de stemronde. De schooljuffrouw mag zelf WEL stemmen.

De Biechtvader (Kerk)
Kan één maal in het spel het kaartje van een andere speler bekijken, dit gebeurt s'nachts

De Barbier (Kapsalon)
De barbier mag met zijn scheermes eenmaal in het spel s'nachts een speler naar keuze vermoorden, is de speler een weerwolf, overleeft de speler de aanval.

De witte weerwolf
Wordt elke nacht samen met de andere weerwolven wakker, maar wordt elke tweede nacht nog eens alleen wakker om, indien gewenst, een weerwolf uit te schakelen. Het doel van de witte weerwolf is als enige over te blijven.

De pyromaan
Eenmalig mag de pyromaan een van de gebouwen in brand steken. De bewoner verliest daardoor het gebouw en de eigenschappen die daarbij horen, de bewoner zelf blijft wel in leven. Oftewel deze persoon verliest zijn rol in het spel.

De raaf
Elke nacht kan de raaf een anonieme dreigbrief ophangen aan een van de gebouwen, de bewoner van dit gebouw krijgt hierdoor in de stemming twee stemmen tegen. Wie de raaf kiest blijft geheim.

De Grote Boze Wolf
Naast het slachtoffer dat de wolven als groep maken, kan de grote boze wolf nog een dorpeling verslinden. Zodra een van zijn medewolven gedood wordt, verliest hij zijn kracht. De Grote boze wolf kan dit om de nacht doen. Dus nacht 1, 3, 5 enz.

De besmettelijke weerwolf
Eenmalig kan deze speler het slachtoffer in een weerwolf veranderen in plaats van het op te eten.

De Wolfshond
Als de spelleider deze rol oproept, mag de speler beslissen of hij een wolf wil worden of hij een burger blijft. Zijn keuze zal niet bekendgemaakt worden, ook niet na zijn dood.

De kleine wilde
Aan het begin van het spel kiest de kleine wilde een andere speler die de rest van het spel als zijn voorbeeld zal dienen. Als zijn voorbeeld sterft, verandert het wilde kind in een weerwolf. De kleine wilde stemt op dezelfde persoon als zijn/haar voorbeeld

De stotterende raadsheer.
Als deze persoon vermoord wordt, komt er een extra stemronde. Dus als de weerwolven hem/haar vermoorden komen er 2 stemrondes en als die in de stemronde vermoord wordt, komt er een extra stemronde.

De toneelspeler
De spelleider kiest vooraf drie kaarten (behalve weerwolf) en legt deze open in het midden neer. In het begin van elke nacht ontwaakt de toneelspeler en deze kiest een van de drie kaarten, deze kaart wordt door de spelleider weggenomen. De rol op deze kaart speelt hij tot aan de volgende nacht. Als hij elke rol gespeeld heeft, wordt hij een burger.

De jager
Als de jager sterft, reikt hij uit naar zijn jachtgeweer en kan in een laatste wanhoopsdaad nog een schot aflossen en iemand naar keuze mee vermoorden. Dit kan 's morgens zijn als hij ontdekt dat hij sterft, maar ook wanneer de burgers besluiten hem te verbranden.

Weerwolven van Wakkerdam - Flikkkenfan98Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu