Görev: Mutasyon Avı

11.4K 767 89
                                    

3 - 4 gün olmuştu. Diana tamamen iyileşmişti. Herkes mutluydu. Diana yı çok özlemişlerdi. Herkes etrafında 4 dönüyor. Onu eğlendirmek istiyordu. Bayan Agata’nın bile bu kadar çok etrafta göründüğünü hatırlamıyorum. Luke biraz meşguldü. Topladığı bilgilerle ilgileniyordu. Bende kendimi geliştirmek için her dakikamı çalışarak geçiriyordum. Çocuklara eğitmenlik yapmayı bırakmıştım. Agata onları eğitecek kadar yeterli olmadığım kanaatine vardı.

Bende biraz öfkelensem de eksik olduğum yönlerimin farkındaydım ve fazla üstelemeden görevi bıraktım. Kendi kendime çalıştığım süreçte çok yalnız kalıyordu. Ne kadar beni kabullenseler de onlara göre sanırım hala yabancıydım. Luke’u da rahatsız etmek içimden gelmiyordu. Küçük çocuklar gibi peşinden dolaşıp benimle ilgilenmesini isteyemezdim sonuçta.

Bir hafta her şey sakin ilerliyordu. Jason’dan ise haber yoktu. Sessizdi. Nedenini merak etsek de düzgün bir plan çerçevesinde hareket etmek bizim avantajımıza olurdu. Bu bir hafta içerisinde bir çok mutasyona uğramış çocuk bulundu. Hepsi bir çekingen bir korkaktı. İçlerine kapanık ve kendi hallerindeydiler.
Bir haftanın sonunda Agata toplantı yapma kararı aldı. Yeni mutasyonlar dahil edilmedi. Agata , sağ kolu, ben, Luke ve çok uzun zamandır burada olan mutasyonlar toplantıya katıldı. Flex ve Keen’de toplantıya dahil edilmişti.

Agata konuşmaya başladı.

“Pekala! Fark ettiğiniz gibi bu aralar mutasyonları tekrar toplamaya başladık. Ama birisi bunu farkında ve onları bulduğu gibi avlıyor. Biz yetişemeden ölmüş oluyorlar. Bizde ekip oluşturmaya karar verdik. Bu işle uğraşacak özel bir ekip.”

Sem söze girdi.

“Bu ekip biz mi oluyoruz?”

“Evet. Sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Askerlerimizi gördüklerinde korkup kaçıyorlar ama siz onları ikna edebilirsiniz. Sizin onlar gibi olduğunuzu görüp iyi bir hayat yaşadığınızı anlarlarsa ikna olmaları daha kolay olur.”

Ray

“Bize daha bir hafta önce hala yetersiz olduğumuzu söylüyordun. Şimdi yetersiz gördüğün bizi göreve yolluyorsun.”

Agata tedirgin olarak ayağa kalktı. Masanın etrafında yürüyerek konuşuyordu.

“Halada yetersiz olduğunuzu düşünüyorum ama başka seçeneğim yok. Onları kurtarmamız gerekiyor ama bir türlü beceremiyoruz. Ve bunu sizin yapabileceğinize inanıyoruz.”

Luke elinde kalemi çevirip gözlerini önündeki kağıttan ayırmayarak
“Peki Lily ve ben neden buradayız?”
“Senin ilk önceliğin Alec’i aramaya devam etmek. Ama onun dışında diğerlerine yardım etmelisin.” Bana döndü ve “Sense diğerlerine liderlik etmelisin. Sana hiç olmadığı kadar ihtiyaçları olacak.”

Bense cesaret bulup konuşmuştum. “Agata biliyor musun çözülmesi zor bir bulmaca gibisin. Seni anlayamıyorum. Bana da yetersiz olduğumu söyleyen kadın şimdi gelmiş bana liderlik yap diyor.”
Agata sözlerim üzerine duraksadı.
Mat sırıttı.

Agata
“Doğru bu görev yetersizliğini gidermene yetecektir.”

Agata şimdi de Diana’ya döndü ve “Toplantı sonunda Lütfen Bildiklerini Luke’a anlat. Zaten kendine gelmeni yeterince bekledik. Daha fazla geciktirerek her şeyi tehlikeye atıyoruz.”

Diana kafasıyla onayladı.

Agata’nın sağ kolu devam ederek “Sizinle Bir Q takımı kuracağız.  Sizin için tüm gerekli eksikleriniz tamamlanacak.”

Flex
“Bu görevde biz de mi olacağız?”

Agata
“Evet tatlım.”

Mat irileşen gözlerle Agata’ya bakıyordu.

Bir VAMPIRE Aşık Olmak 2!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin