Capitolul 5- Nero ma surzeste

1.6K 200 17
                                    

Credeam ca ma voi trezi odihnit, pana la urma am adormit dupa ora 7 iar eu niciodata  nu m-am pus atat de devreme in pat. Deci, speram sa fiu fresh de dimineata, in schimb m-am trezit ca aud ceva in camera, un mic zgomot pe parchet apoi un lichid mi-a fost aruncat in fata. Am deschis gura tragand aer de parca urma sa ma inec pe uscat. Mi-am deschis ochii largi, eram buimac. Langa patul meu era Erik cu o privire iritata si un pahar de apa in mana. Il tinea strans, degetele lui au capatat culoarea alba.

-Ce, unde? am zis privind camera.

A da, eu, mort, amenintat, luat cu elicopterul, adus la agentia H.E.R.O. Toate mi-au trecut ca un flash in fata ochiilor. Nu eram acasa, eram intr-un pat strain inca imbracat cu hainele de ieri si papucii in picioare.

-De ce nu ai raspuns? a spus cu un ton mustrator Erik.

-Ce sa raspund? m-am uitat la el de parca era nebun.

M-am ridicat in fund si mi-am sters fata cu manecile. Camera era intunecata iar eu ma simteam de parca am fost lovit de un tren din plin, ceea ce nu e chiar asa departe de adevar pentru ca acum doua zile am fost lovit de o masina si am murit. Mi-am plescait gura uscata, ce-i drept apa m-a ajutat putin.

-Echipa ta a batut in usa toata dimineata si tu nu ai raspuns.

M-am uitat catre usa deschisa. El putea intra in camera mea, doar era gardianul. Pe canapea stateau amuzati de situatie Nero, Kyle si Rosie. Se uitau cu gurile pana la urechi la scena care se desfasura in fata lor. Din pacate nu imi aminteam sa fi auzit vreun sunet infara de podeaua care a pocnit cu cateva secunde inainte ca un pahar de apa sa imi fie aruncat in fata.

-Ai ratat micul de jun.Din fericire ti-au pastrat un sandwich. a oftat.  Este 9 fara un sfert. In 10 minute te astept pe hol, trebuie sa te conduc la sala ta de clasa.

A plecat spre usa iar ceilalti s-au prefacut preocupati de masa care avea imaginea unei table de hockey pe ea. Erik a iesit din camera comuna. Ei au inceput sa chicoteasca. Erik nu  inchisese usa de la camera mea deci ii vedeam perfect cum stateau tolaniti pe canapea imbracati lejer, in tricouri si treninguri.

-Doarme ca un mort. a glumit Rosie.

-Foarte amuzant. am zis printre dinti.

-Hei, noi am incercat sa te trezim. s-a aparat ea. Am batut in usa ta pana ne-au durut pumnii. Credeam ca poate ai murit in somn.

-Te-ai fi bucurat tu. am zis in gluma.

-Nu comentez nimic.a ranjit ea.Dar ar trebui sa te pregatesti, poate Erik te lasa mai moale acum, cat timp te adaptezi, dar l-ai cam calcat pe coada. Daca in 10 minute nu esti gata s-ar putea sa iti dea ore suplimentare de sport si crede-ma, nu vrei asta.

M-am ridicat si am inchis usa cu bratara. Am luat avertismentul lui Rosie in serios si am deschis dulapul uitand ca hainele sunt in valiza. Pe umerase erau cateva tricouri cu emblema H.E.R.O. Sa o creada ei ca voi purta asa ceva. Am trantit usa dulapului si am deschis valiza. Gasisem un tricou si niste pantaloni de trening asa ca i-am luat pe mine. M-am grabit in baie unde m-am privit in oglinda. Aratam ca dupa un dus. Intr-un pahar era asezata o periuta de dinti, pe un suport un sapun iar in dulapurile de langa oglinda toate lucrurile necesare, si desigur, toate aveau emblema specifica.

M-am spalat pe fata, pe dinti si am dat de doua ori cu mana prin par pentru a-l face sa stea in sus. Am iesit pe usa grabit. Nero, Kyle si Rosie erau in picioare. Kyle privea bratara de pe mana care lumina albastru.

-21...20...19.

Am inteles imediat numaratoare asa ca am iesit pe hol unde am dat de Erik care avea si el ochii pe ceas. Ceilalti au venit din spatele meu. Gardianul si-a ridicat ochii. Puteam sa jur ca privirea lui insemna ca voi primi o pedeapsa dar apoi ochii lui au revenit la normal.

H.E.R.O.Where stories live. Discover now