Miért pont én?

21 0 0
                                    

Filmezés közben a kanapén aludtam el, mikor álmomból egy különös nyikorgó hangra riadtam fel. A szívem majd kiesett a helyéről. Felálltam, szép lassan a fiókhoz sétáltam és kivettem belőle egy ollót majd lassú léptekkel elindultam a hang felé. A padló recsegett minden mozdulatomra és minden egyes recsegésre meg remegett a testem. Mikor beértem a konyhába akkor vettem észre, hogy csak a hátsó ajtóm nyikorog.
Biztosan elfelejtettem becsukni vagy esetleg a huzat kinyitotta.
Igaz még ilyen nem történt, de most biztosan ez volt az oka.
Nyugtattam magam és óvatosan becsuktam az ajtót, de valami nem stimmelt..
körbe néztem és akkor vettem észre, hogy milyen csönd van, túlságosan nagy csönd.
Ekkor villámlott  és az egész szobát beborította a fénye, de a hangját nem halottam és a kutya ugatását sem.
Már rettenetesen féltem.. tudtam, hogy itt van!
Majd egyszer egy karcos kacajra kaptam fel a fejem, ami a szobámból jött. A szemeim könny fátyol fedte el, de szép lassan elindultam a hang irányába. Mikor beértem a szobába nem láttam senkit, majd ismét az a kacaj, de most a konyhából jött. Most már potyogtak a könnyeim és egyre homályosult a látásom. Erősen markoltam az olló markolatát és magam előtt tartva indultam ki a szobából.
Féltem és a dühöngtem is egyszerre, majd hangos ordibálásba kezdtem:

-Ki vagy te? Mit akarsz tőlem? Hangom vékony cincogásként hallatszott.

Elindultam a konyha felé, de mikor beértem a nappaliba a lábam a betonba gyökerezett.. mert ott volt Ő, háttal állt, hatalmas bőr szárnyai mellette pihentek majd szép lassan megfordult.. és megint azzal a rémisztő vigyorral nézett rám. Szája csupa vér volt és az ujjait nyaldosta, ami szintén csupa vér volt. Akkor vettem észre szegény kis kutyám fejét a padlón vérben áztatva. Hol a kutyám megcsonkított fejére hol a borzalmas szörnyre cikázott a tekintetem. A könnyeimtől már szinte alig láttam és akkor újra hangos kiabálásba kezdtem

-Mit akaarsz??? Orditottam ahogy a torkomon kifért.

Aztán hirtelen eltünt én pedig egy különös melegséget éreztem a hátamban.. először csak álltam szótlanul, majd azonnal a térdemre rogytam. Ő fülemhez hajolt elsöpörte a hajam és azt súgta:

-Ugye mondtam, hogy nem fog fájni? Éreztem forró leheletét a nyakamon

Tehetetlenül rogytam a földre. Éreztem ahogy hátamból csorog a vér. De nem tudtam meg mozdulni és csak meredten bámultam magam elé és figyeltem, ahogyan az a valami nyaldossa körülöttem a vért a padlóról. Négykézláb járt, szárnyai a magasba emelkedtek és hallottam ahogy hegyes körmei kopognak a padlón. Már azt hittem itt a vég, mikor valaki dörömbölni kezdte az ajtót. Majd hirtelen betörte és ijedt szemei egyből rám találtak.

- Szívem, úristen mitörtént veled? Ki tette ezt? Hallottam a hangját, de reagálni már nem tudtam.
Aztán szemeim elnehezedtek és szépen lassan minden elcsendesült..

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 13, 2023 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Itt van ŐWhere stories live. Discover now