Eerste ontmoeting (Marauders Era)

783 68 35
                                    

Eerste ontmoeting (Marauders Era)

Even ter verduidelijking. De vorige keer waren er nogal wat vragen over.

[Y/N] betekent 'your name', hier vul je jouw eigen voornaam in, zodat het lijkt dat je zelf in het verhaal zit. [Y/L/N] betekent 'your last name', hier vul je je achternaam in.

Enjoy!

Remus Lupin

Het was vrijdagavond en er was een groot feest in de Gryffindor Common Room. Gryffindor had de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen, en ook nog tegen Slytherin. Zelf was je geen grote fan van feestjes. Zo nu en dan was het wel gezellig, maar je wilde vandaag liever studeren voor het tentamen van maandag. McGonagall had gezegd dat het heel pittig zou worden en je moest nog beginnen met leren! Je liep door de feestende menigte naar buiten, op weg naar de bibliotheek. Het was een uur voor sluitingstijd en er was helemaal niemand in de grote leeszaal. Je liep naar de transfiguratieboekenkast en zocht naar het boek dat je nodig had. Het boek stond echter veel te hoog voor je. Je probeerde te springen en zelfs in de kast te klimmen, maar het mocht niet baten. Plots zag je een hand naar het boek grijpen. Je schrok een beetje en nam afstand.

'Hier,' grinnikte de jongen die je herkende als Remus Lupin. Je nam het boek aan en mompelde een bedankje. 'Ben je ook aan het leren voor het tentamen?' vroeg hij. Je knikte en staarde naar je schoenen.

'Heb je hulp nodig?' vroeg hij lachend.

'Dat zou fijn zijn,' glimlachte je terug. Hij legde zijn hand op je onderrug en begeleidde je naar de tafel, waar jullie nog uren hebben gepraat, zonder daadwerkelijk te leren.

Sirius Black

Het was je allereerste dag op Hogwarts. Je vader was overgeplaatst naar het Ministerie van Toverkunst in Engeland, waardoor je mee moest verhuizen. Je was veel liever op je oude school gebleven, maar je had helaas geen keuze. Verloren liep je door de gangen. Het kasteel was zo groot en voor je gevoel veranderde de weg iedere seconde.

'Via de tweede verdieping... de trap op... en dan rechts,' mompelde je in jezelf, terwijl je op een kleine kaart keek van het kasteel. Je liep de hoek om en botste tegen iets hards. Je viel achterover op de grond en wreef over je achterhoofd. Je zag, dat het voorwerp waar je tegenaan gebotst was, een ander persoon was.

'Kun je niet uitkijken?!' riep je kwaad tegen de jongen met het langere donkere haar. Hij vloog meteen op je af en hield zijn hand over je mond. Je begon te trappen en likte zelfs aan zijn hand, maar hij gaf niet toe.

'Ssh!' siste hij. 'Anders hoort hij ons nog.'

'Anders hoort wie ons nog?' kaatste je terug. Op dat moment hoorde je voetstappen en werd je overeind getild door de vreemde jongen. Hij trok je aan je hand mee en je moest moeite doen om zijn grote passen bij te houden.

'Wat doe je?' siste je tegen hem.

'Ik red je leven. Bedank me later maar,' antwoordde hij. Hij opende een deur en trok je mee naar binnen. Het bleek een bezemkast te zijn en het was kleiner dan je verwacht had. De jongen mompelde een spreuk, die voor een klein licht zorgde.

'Zo, schoonheid. Ik ben me helemaal vergeten voor te stellen,' fluisterde hij dicht bij je oor. 'Ik ben Sirius Black.'

James Potter

'Maar mam!' protesteerde je.

'Nee, [Y/N]. Het feest staat al wekenlang op de kalender en jij moet mee,' zei ze gefrustreerd. Je was de hele dag al aan het proberen om onder het feest uit te komen. Het was een saai bal, georganiseerd door een collega van je vader. Ze organiseerden zulke feesten altijd rond deze tijd van het jaar, maar je was er nog nooit geweest. De voornaamste reden was dat er geen mensen van jouw leeftijd waren. Blijkbaar was het dit jaar anders, maar nog steeds wilde je niet mee. Alles beter dan een bal.

Helaas kwam het vreselijke moment daar. Je liep met je ouders naar de voordeur van het enorme huis en belde aan. Een jongen die net iets ouder leek dan jij deed open.

'Welkom,' zei hij.

'Oh, kijk nog toch,' riep je moeder uit. 'Je bent zo groot geworden, James.' James lachte ongemakkelijk en je ouders liepen langs hem af naar binnen. Je betrapte jezelf erop dat je naar de jongen aan het staren was. Toen hij dat ook in de gaten kreeg, grijnsde hij.

'Volgens mij kennen wij elkaar nog niet,' zei hij. Hij stak zijn hand uit en je nam hem aan. 'James Potter.'

'[Y/N] [Y/L/N]' zei je beschaamd terug.

'Nou, [Y/N],' begon James. 'Volgens mij is dit feest zojuist een stuk interessanter geworden.'

Severus Snape

Je had laatst een interessante brief ontvangen. Dumbledore was van plan om de Order of the Phoenix weer op te richten. Je had een aantal jaar geleden ook al in de Order gezeten, maar nadat Voldemort verdwenen was, was het niet meer nodig geweest. Je was erg verrast toen je las dat het weer allemaal opnieuw begon.

Je verschijnselde naar de aangegeven plek en de deur ging voor je open. Je hoorde stemmen in de keuken. Voorzichtig, en zonder te vallen, liep je door de stoffige gang. Je herkende een aantal gezichten in de keuken. De meeste mensen hadden al samen met je in de Order gezeten. Je nam plaats naast Remus Lupin. Je kon altijd al goed met hem opschieten.

'Op wie wachten we nog?' vroeg ik aan hem. Hij keek de tafel rond en zag dat er nog één lege plek was.

'Snape,' zei hij na even nagedacht te hebben. De naam kwam je niet bekend voor.

'Wie is dat?'

'Hij is professor op Hogwarts. Onze leeftijd. Hij is een dubbelspion voor Dumbledore.' Je was nogal onder de indruk. Zelf zou je zoiets gewaagds nooit aandurven. Op dat moment ging de deur open. Een man met een zwart gewaad kwam de keuken binnen. Hij sloeg de deur achter zich dicht en je keek met grote fascinatie naar hem. Hij ging zitten op de lege stoel tegenover je en jullie ogen troffen elkaar even. Hij sprak met een hooghartigheid, wat je normaal heel irritant vond, maar nu ineens heel aantrekkelijk leek. Toen hij nog een keer naar je keek, glimlachte je naar hem. Hij glimlachte echter niet terug. Even was je teleurgesteld, maar daarna vastbesloten om hem ooit te laten lachen.

[A/N]

Sorry voor het lange wachten. Vandaar twee hoofdstukken!


Harry Potter PreferencesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu