12.

99 4 1
                                    

                   Jean se zvednul ze židle. Milennium Falcon právě dosedla na travnatý plácek na planetě kde mají být údajně jediové. Místní obyvatelé byli proti Imperiu, takže jedijům asi pomáhali. Obi-Wan sešel s rampy a vyšel na plácek. Pod ním byla malá vesnice a bylo vidět že tu žijí především lidi, bothanové a mon calmarianů. Twi'lecký pilot zůstal u Milennium a Jean s Obi-Wanem se šli podívat po vesnici. Zjistili že s vesnice se stalo město s asi 20 000 obyvateli. Na hlavním náměstím byli trhy a stromy. Tato planeta nepatřila Imperiu. Obyvatelé si zde zvolili vládce kterému říkali Tawa al Warth. Byl to spravedliví vládce, v klonových válkách bojoval jako důstojník u klonových komand. Na konci klonových válek se sem přestěhoval. S obi-wanem byli přátelé. Takže se sním mohli promluvit. Velký TAWA žil v místě zvaném Rol-Partum - jednalo se o několik vyšších budov v centru města, ohrazené zdmi a věží.


Jean se vydal s Obi-Wanem za touto budovou......


                                                                        ***

Vader si mnul ruce. Jeho učedník Leran Toor mu poslal údaje. Obi-Wan a jeho loď doletěli před 15 hodinama na planetu která by mohla být tím útočištěm jedijů. Vader se díval na záznamy které mu poslal Císař Palpatine. Podle těchto souborů zbyli tito jediové:

Obi-Wan Kenobi

Mistr Yoda

Wan Qien

Qien-Kin

Mistr Volter Al Zivada

Ale tyto záznamy byli staré už 10 let. Vader se chtěl podívat na tajné soubory o planetě kde je nyní Obi-Wan, ale v tom se zapnul hologramoví přijímač. Na něm byla podobizna císaře Palpatina. Vader se uklonil a pronesl: ,, Můj, pane?" Palpatine se zasmál: ,, Ale no tak Anakine,"

,, Už nejsem ANAKIN!!!!!!" ,, Ale jistě, jen jsem jsi z vás dělal srandu. Potřebuju jste vyrazili s malou posádkou na tu planetu, cítím že tam ty jediové jsou." ,, Já taky pane." ,, Nebuďte podlézaví Anakine." Vader vydal zvuk který se podobal zavrčením. ,, Zajisté pane." ,, Musím končit Vadere. Přes můj datapad obdržíš soubory." Vader zasalutoval a hologram se vypnul.

Vader pohlédnul na datapad: SOUBORY: DŮLEŽITÉ MISE- JEDIJSKÝ EXPRES. Otevřel soubory a zobrazili se mu instrukce:

Vemte si svého učedníka Lerana Toora a skupinku death trooperů a leťte na planetu kde se ukrývají jediové. Použijte jakýkoli typ stíhaček TIE. V případě komplikací s planetou použijte hvězdný superdestruktor Corran Century a vyhrožujte planetě, orbitálním bombardováním. Pokud mise neuspěje- přemístěte se urychleně na skoro dostavěnou hvězdu smrti a odpalte tu s propadenou planetu.

Císař Palpatine- Darth Sidius.

Vader vypnul datapad a odešel na můstek.....

Star Wars: padlý jediové √Where stories live. Discover now