Kapitel 1 - När Haleys mamma säger ja till Nathaniel

156 10 7
                                    

Hjälp. Vad menas? Varför blir hennes byxor allt blötare?
"Jag är ledsen Miss West, men vi måste nog avbryta visningen..." säger Jim med en menande blick på sin höggravida frus numera blöta byxor. Det har ni bildats en liten pöl på golvet. Okej. Pöl är överdrivet. Några få droppar av... av... något har landat på golvet.
"Vi måste ta oss till sjukhuset", fortsätter Jim. "Som du kan se har Anas vatten gått"
Jag fortsätter att bara skräckslaget kolla medan de få dropparna på golvet blir allt fler. Jim hostar till. "Vi ska föda barn nu."

Vid dessa ord vaknar jag till och spärrar upp ögonen.
"Nej! Hon kan inte föda här!" Utbrister jag med panik i rösten. Jim skrattar till.
"Det är precis därför vi måste avbryta visningen så att vi kan ta oss till sjukhuset.." säger han och börjar leda Ana mot dörren.
"Vänta!" Säger jag och springer efter dom. "Vi måste boka en ny tid! Jag vet inte hur länge till denna lägenheten kommer finnas tillgänglig, men om vi kan träffas på torsdag och diskutera möjlighete..." börjar jag men blir avbruten av något som liknar ett vrål från Ana.
"Miss West, vi hade hoppats att hitta en lägenhet och flytta in innan barnet kommer, men nu måste vi uppenbart ändra våra planer så vi får nog sätta en paus på lägenhetsletandet", säger Jim och trycker på knappen till hissen.
"Paus!?" Utbrister jag. "Ni kan inte ta en paus! Var ska ni bo under tiden?"
"Det löser sig", svarar Jim lugnt och hjälper Ana in i hissen. "Tack för all din hjälp! Vi kontaktar dig igen när vi är redo att leta lägenhet igen!"
Dörrarna till hissen stängs. Dom är borta. Allt sjunker inom mig. Det här är de tredje klienterna jag har förlorat denna månaden. Den första dog. Stackars Paul var endast 59 år när en hjärtattack tog hans liv. Den andra fick ett nytt jobb någonstans i Colorado och tvingades avbryta sitt sökande efter nytt boende i New York då hon uppenbarligen skulle flytta därifrån helt plötsligt. Och nu detta. Ana bestämmer sig för att föda barn mitt i visningen.

Jag menar, självklart var det inte hennes fel, och självklart är jag inte arg över att de ska få ett barn, självklart är jag inte arg över att Paul dog, eller att Claire fick ett otroligt jobberbjudande, det är bara det att jag har förlorat tre av tre klienter denna månaden. Det är såklart inte mitt fel, ingen kunde hjälpa att dessa saker skulle ske. Men var Jims och Anas barn tvunget att komma idag? Jag kommer få sparken.

~~
"Miss West! Några framsteg med paret Smith?"
Jag snurrar runt vid ljudet av min chefs röst. Där står hon framför mig, en giraff med klackar och tajt kjol. Hennes leende är spänt och det är tydligt att jag inte är hennes favoritmänniska här i världen.
"Kul att du frågar", säger jag och skrattar nervöst. "Det konstigaste hände nyss"
"Försök inte säga att de båda trillade ihop döda mitt under visningen."
"Uh.. nej men.." börjar jag och Amber Carter spänner blicken i mig. Jag får en plötsligt impuls av att ljuga och säga att de inte gillade lägenheten och ville kolla på fler, men inser snabbt att då förväntar hon sig att jag kommer ha visningar med paret Smith hela veckan. Jag suckar inombords innan jag möter hennes blick.
"Ana var tvungen att åka till sjukhuset. Hennes vatten gick."
Varenda muskel i Mrs Carters ansikte spänns och hon kollar på sin klocka. "Det här är tredje klienten du har förlorat den här månaden!"
"Jag vet men... det är inte mitt fel."
"Du bringar klart otur med dig."
Jag blinkar till och lägger armarna i kors.
"Ursäkta? Skyller du en mans död och ett barns beslut att födas idag, på mig?"
"Allt jag säger är att du har inte sålt en enda lägenhet sedan du började här."
"Jag har inte fått chansen att avsluta en visning!"
Mrs Carter ropar något åt sin sekreterare som passerar oss innan hon vänder blicken tillbaka till mig.
"Vi har inte råd att ge dig fler chanser. Du kostar mer pengar än vad du drar in." säger hon innan hon vänder sig om och klackarna ekar när hon försvinner iväg mot sitt kontor. Jag stirrar efter henne oförstående. Hon kan väll inte ge mig sparken? Jag har inte gjort något fel.

Haley West (bok 3) Time to grow up Where stories live. Discover now