Chapter 6 "The worst day in my life!"

1.8K 81 0
                                    

След като Майк си тръгна, се проснах на дивана и почнах да превключвам каналите. Спрях на един музикален, наместих се между възглавниците и се заслушах. В главата ми отново бушуваше ураган от въпроси без никакъв отговор. Какво ще стане утре, когато отида на училище? Хари пак ли ще си го изкара на мен? Ами ако този път е дори по-зле?... Не!!! Та това е Хари! На него няма да му стиска да ми причини нещо по-лошо,... нали?!

За пореден път заспах на дивана. Честно казано, леглото в стаята ми липсваше! Станах и оправих дрехите си. Измих лицето и зъбите си, но като се погледнах в огледалото преди да тръгна, някакво странно усещане, че нещо ужасно ще се случи, ме заля като вълна. Ръцете и краката ми се разтрепериха, коремът ми се сви на топка, а по челото ми се спусна миниатюрна капчица студена пот. Не знам какво ми става?! По принцип не се притеснявам чак толкова, когато отивам на училище. Отърсих се веднага от натрапчивите мисли, усмихнах се и излязох от вкъщи.

Тръгнах към гимназията, но точно преди да завия на ъгала на нашата улица и нечия ръка ме придърпа грубо към стената не една от къщите. Опитах се да изпищя, но този човек сложи някаква кърпичка пред лицето ми. Странната миризма от малкия плат изпълни дробовете ми. Краката ми омекнаха, очите ми се притвориха и после тъмнината обгърна съзнанието ми...

Майк седеше на прага на гимназията и се оглеждаше за Вайълет. Днес смяташе да я изведе на специална вечеря. В едната си ръка държеше кърваво червена роза, а в другата кутия с бонбони. „Колко истъркан подарък!” си мислеше той. „Но пък се надявам тя да го сметне за романтично и мило!” Момчето се усмихна и продължи да чака. Мина минута, две, три, пет, дори десет, но нямаше и следа от Вайълет. Притеснен, Майк огледа целия двор, но там я нямаше. Влезе през вратите на огромната сграда и затърси Вайълет с поглед. В коридорите имаше само няколко души. Майк тръгна бавно към шкафчето на Вайълет, но когато стигна там отново не я откри. Забеляза групичката на Стайлс, но него го нямаше. Запита се къде ли е, но отговорът веднага изникна в съзнанието му: „Ха, че защо да идва?! Отличнно знае, че ще има проблеми след това, което причини на Вайълет! Страхливец!”

Майк тръгна към четирите момчета, които се смееха на нещо и водеха оживен разговор. Спря до тях и попита:

-         Ъм,... някой да е виждал Вайълет?- четирите момчета се обърнаха към него, изгледха го от глава до пети и Луи каза:

My Heart Is Torn (Harry Styles)Where stories live. Discover now