7.ΦΑΙΔΩΝ

6.8K 441 62
                                    

Μια μέρα του φθινοπώρου γεννήθηκε ενα αγόρι. Καρπος του ερωτα ενος απο τους πλουσιότερους άντρες της Αμερικης με μια Ελληνίδα σερβιτόρα. Ο Κινγκ είχε παει διακοπές στην Ελλάδα σ ενα ομορφο νησί την Κρήτη. Εκεί βρισκόταν και η όμορφη Νίκη,σπούδαζε και δούλευε παράλληλα. Όταν γνωρισε τον Αλεξ Κινγκ,τον ερωτεύτηκε με την πρωτη ματια και εκείνος αδιάφορος δεν έμεινε. Την κυνήγησε,την παρακαλεσε μέχρι που την παντρεύτηκε και την πήρε μαζί του στην Αμερικη να ζήσει μαζί του. Οι δικοί του αν και φέρανε αρκετές αντιρρήσεις εκείνος όμως αμετάπειστος στα θέλω του. Μετα απο ενα χρονο έγγαμου βίου έκαναν τον Φαίδων. Η χαρά και αρμονική ζωή ενος σπιτικού,κρατησε τρια χρόνια,ο πατέρας του είχε ξαναγυρίσει στον τροπο ζωής του να ξενυχτάει,να πίνει,να παιζει στα χάρτια και να ξεπουλαει την περιουσία τους. Στα δέκα του χρόνια ο Φαίδων βρέθηκε να παλεύει να επιβιωσει. Ο παππούς του σε μια προσπάθεια να συνεφέρει τον γιο του,του τα πήρε όλα τον άφησε στον δρομο να συντηρηση την οικογένεια του και να απόδειξη οτι μπορεί να τα καταφέρει. Προς μεγάλη λύπη ολων εκείνος έγινε χειρότερος,έπινε και γυρναγε σπίτι και χτύπαγε την μητέρα του άσχημα. Πόσες φορές την παρακαλαγε να φύγουν εκείνη έλεγε τον αγαπούσε. Ο Φαίδων μίσησε τόσο πολύ την λέξει αγάπη... Πως ειναι δυνατόν να αγαπάει εναν τέτοιο ανθρωπο? Αναρωτιοταν. Και για εκείνον δεν έδινε δεκαρα.

Ο καιρός περασε,με ασχημες καταστάσεις μέσα στο σπίτι,καβγαδες,ξύλο και φωνές.
Στα 17 του ο Φαίδων χανει τον παππού του και κληρονομεί τα παντα. Παρακαλεσε την μητέρα του να παει μαζί του,αλλα δεν ήθελε να αφησει τον πατέρα του,ετσι έφυγε μόνος του και πάλεψε να γίνει ξανά νουμερο ενα παντού,κατάφερε να ξανακερδίσει οτι ο πατέρας του έδωσε στο ονομα των χαρτιών. Το μονο που είχε μείνει ακόμα να πάρει ηταν το εργοστασιο πετρελαίου, που ανήκε στην οικογένεια Γουάιτ.

Οι γονεις του πέθαναν σε ενα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Οδηγούσε ο πατέρας του μεθυσμένος,εχασε
τον έλεγχο και δεν τα κατάφερε να αποτρέψει την βουτια απο το κενό. Ο μόνος που ηταν δίπλα του απο τα 17 και μετα ήταν ένας μακρινός συγγενείς του πατερα του ο Νικος Ελευθερίου. Του στάθηκε καλυτερα απο ολους σαν πατέρας.

Ο καιρός πέρναγε και η επιθυμία του για το εργοστάσιο δεν έφευγε.Αντίθετος μεγάλωνε. Ενα απογευμα,η τύχη του χαμογέλασε,εντελώς τυχαία βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον κ. Γουάιτ. Αφού συζήτησαν, του δήλωσε τι θέλει ο Φαίδων,εκείνος τον ακουγε και του είπε οτι είχε μια καλη προσφορά να του κανει. Θα πήγαινε απο την εταιρία του την αλλη μέρα κι όλας. Όπως και έγινε. Την επόμενη μέρα οι δυο άντρες βρεθηκαν,εκει του ειπε  οτι αμα θέλει τοσο πολύ το εργοστάσιο μονο ένας όρος υπάρχει,να παντρευτεί την εγγονή του. Ο Φαίδων εκνευρίστηκε,στην αρχή δεν ηθελε να παντρευτεί αλλα και κανένας να του ελεγχει την ζωή. Μετα απο την πρώτη συνάντηση που είχαν στο σπίτι του,όταν γνωρισε την μικρή μαγεύτηκε,αλλα επείσης είδε ενα μικρο κορίτσι. Χωρις να έχει ζησει τίποτα με χωρίς εμπειρίες. Πως θα τα κατάφερνε μαζί της??

Ήθελε γυναίκες έμπειρες δίπλα του που ήξεραν τι ήθελαν και χωρίς έρωτες και αγάπες. Τα τελευταια χρόνια είχε μια μονιμη ερωμενη,την Ζέτα,που όταν την ήθελε οτι ωρα να ηταν,οπου και να ηταν θα πήγαινε να τον βρει.

Όταν η μικρή δεν τον γνώρισε,αυτό τον πισμωσε,βέβαια και όταν τον παράτησε στο γκαλά. Ως τοτε καμια γυναικα δεν το είχε κανει. Αλλα οταν την είδε ντυμένη τόσο θηλυκή και τον άλλο να της τριβεται τα πήρε άσχημα. Όλα κοκκινα τα ειδε γύρω του.

Έφτανε η μέρα του γάμου του,έπρεπε να απομακρυνει την Ζέτα απο την ζωή του. Είχε αρχίσει να τον κουράζει με της ζηλιες και τον έλεγχο της. Οπότε, της είπε οτι παντρεύεται και οτι το κανει για το εργοστάσιο.
Ο γάμος εγινε και ήταν όλα τόσο τέλεια,η νεραιδουλα ηταν τόσο όμορφη,είχε αρχίσει να νιώθει αίσθηματα γι αυτήν. Και η πρωτη τους φορά ηταν τόσο καταπληκτικά,έτσι δεν είχε ξανα νιωσει ποτε,ένιωθε οτι χάνει τον έλεγχο τον συναισθημάτων του. Πήγε κάνα δυο φορες στο σπίτι της Ζετας,για να αποδειξη στον εαυτό του οτι δεν ηταν εξαρτημένος απο την μικρή, αλλα μονο που την έβλεπε δεν ήθελε να τον ακουμπάει,ένιωθε αηδία. Δέκα λεπτα καθότανε και έφευγε δεν άντεχε παραπάνω. Δούλευε πολλές ώρες στην εταιρια,είχε διπλή δουλειά αφού έπρεπε να διευθυνει τόσες πολλές εταιρίες. Αφού είχε κληρονόμησει και το μερίδιο της Αγάπης και είχε την διαχείριση.

Εκείνη την ημερα που εμφανίστηκε η Ζέτα στο σπίτι του,δεν το περιμενε. Ειχε αρχίσει να γινεται πολυ κτητική και ζηλιάρα. Ευτυχώς την έδιωξε.Βέβαια αυτά που της είπε δεν ηταν αλήθεια όλα, αλλα έπρεπε. Ένιωθε να πνίγεται πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε,γυρνοντας στο σπίτι μετα απο ώρες βίωσε το χειρότερο πόνο. Η νεραιδουλα του είχε φύγει. Ειχε μαζέψει τα πραγματα της και απλα έφυγε. Χωρίς να πει τίποτα,χωρίς να τον ρωτηση κάτι.

Εφτά χρόνια είχαν περάσει απο εκείνη την ημέρα,και δεν ειχε βρει ως τώρα τίποτα για εκείνη. Ηταν λες και εξαφανίστηκε. Πήρε κάποια λεφτά απο τον λογαριασμό της έβαλε δαχειριστη εναν δικηγόρο της περιουσία της και έφυγε. Δεν γύρισε ξανά.....

Είπα να δουμε λίγο και την μεριά του Φαίδωνα. Ελπίζω να σας αρέσει. Φιλάκια......

  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ....!Where stories live. Discover now