VII. Najlepšie Vianoce?

591 24 0
                                    

VII.

Harry

                    Prechádzame sa všetci traja cez pozemky. Škoda, že tu nie je sneh. Som rád, že pre nás prišli, aj keď vedeli, že tu z najväčšou pravdepodobnosťou zostanú. Posadím sa na jednu lavičku a chalani sa posadia pri mňa.

“Harry, chcel som ti povedať, že ak miluješ Rona, tak buď s ním. Vidím ako sa naňho pozeráš,” začne Draco.

Šokovane sa naňho pozriem. A nie som jediný.

“Draco to……”

“Draco, to sa mýliš. Harry sa pozerá na teba. Má ťa rád viac ako priateľa. Harry ak chceš, tak zostaň s Dracom. Pochopím to,” preruší ma Ron.

“Ron p….”

“Ron, to ty sa mýliš. Išiel si sem len kvôli nemu. Ty si sem vôbec nemusel ísť a opustiť svoju rodinu,” pokrúti hlavou Draco, ktorý ma opäť preruší.

“T….”

“Možno áno, ale ty si sem išiel tiež kvôli Harrymu a nezáleží na tom, že sem išiel tvoj otec a tvoj druhý otec tu už bol, sakra to je zamotané. Jednoducho chcem povedať, že ho miluješ rovnako ako ja,” pokrčí ramenami Ron.

Takže predsa ma len milujú obaja. Čo keď…… Mám to skúsiť? Ale mám strach. Kto nič neskúsi, nič nezažije.Tak fajn. Snáď to bude v poriadku a všetko dobre dopadne.

“Už dosť!” skríknem, čím zastavím ich hádku.

Obaja sa na mňa pozrú. Ani som si neuvedomil, že stojím.

“Jedna vaša hádka, kvôli mne nás dostala teraz sem. Nechcem, aby ste sa hádali………a nemôžem si medzi vami vybrať. Ty si sem Draco išiel aj kvôli Síriusovi, ale tiež kvôli mne. Videl som tvoju bolesť, keď ma na Grimmauldovom námestí smrť uspala. Vtedy, ty si to možno neuvedomuješ, ale uvedomil si si, že ani Ron ti není ľahostajný. Ty Ron si nemal dôvod sem chodiť. Ale išiel si sem z lásky ku mne a aj z lásky k Dracovi. Za tie mesiace, čo ste sa mi snažili pomôcť, ste si vytvorili vzťah, ktorý ste nemali šancu si uvedomiť. Už nie ste nepriatelia a ja si medzi vami nemôžem vybrať, pretože …...pretože…..som sa zamiloval do vás oboch. Keby ste aspoň chvíľu počúvali moje slová, tak tu nikto z nás nemusí skončiť,” zašeptám nakoniec zlomene a s plačom újdem do lesa.

Teraz potrebujem byť sám. Chalani sa ma snažili nájsť, ale keď nechcem, tak ma nikto nenájde. Nakoniec odišli do hradu. Majú o čom premýšľať. Silver sa točil okolo mňa. Pohladím ho po chrbte. Nie som tam dlho, pretože je tu zima a som unavený, tak sa vrátim do hradu.

Draco

                       Nervózne sa prechádzam po Slizolinskej klubovni. Ako som sa dozvedel, tak Harry a Sírius spávali tu, lebo je tu najteplejšie z celého hradu. No hej. Úplný opak nášho sveta. Moji otcovia sa zavreli v jednej izbe a Severus s Remusom v druhej, takže sme tu zostali sami. Tú Blondínku s Chlapcom sme tu už nevideli. Asi budú niekde inde. Posadím sa vedľa Rona.

“Čo urobíme?” spýta sa ticho.

“Neviem. Harry miluje nás oboch….” povzdychnem si.

“Je tu jeden spôsob, ale neviem či sa ti to bude páčiť,” povie neisto.

“Aký?” pozriem sa naňho.

“Budeme s ním obaja….. Pozri sa. My spolu už celkom dobre vychádzame a priznajme si, že si nie sme ľahostajný. Obaja milujeme Harryho a on miluje nás. Tak s ním budeme obaja…… priznám sa, že keby s ním mal byť niekto iný, tak by mi to vadilo, ale ak to budeš ty, tak mi to príde ako správne. Môžeme to aspoň skúsiť. Ak to nebude fungovať, potom sa rozhodneme, čo urobíme,” pokrčí ramenami.

Harry Potter a Svet za Zrkadlami Where stories live. Discover now