1.- Escape.

25 3 0
                                    

Rychle jsem si sbalila věci, po hádce s mým tátou, kdy mi řekl, že jsem děvka a že lituje toho, že se s mámou vyspal. Nemohla jsem nadále poslouchat to, že se naváží do mámy, ktera před pár lety zemřela. Rychle jsem popadla tašku a vyběhla ven z domu. Věděla jsem kam jdu. Do vedlejšího města Reston, za mou tetou Kathleen, která má na tátu svůj vlastní názor a nemá cenu ho tady zmiňovat.

Jede se tam patnáct minut autobusem a to se stihnu dostat Restonu. Kath, chtěla aby jsem ji tak s bráchou říkali, bydlí na Abercorn Court. Má velký dům na to, že žije sama. Její děti jsou dospělé a obě bydlí v Německu. Za čtvrt hodinu jsem dojela do Restonu a hned se vydala k tetě. Jelikož jsem v Restonu nebyla dva roky, trochu jsem bloudila, ale nakonec s pomocí Google Map jsem se dostala na ulici Abercorn Court. Pomalu jsem hledala tetin dům, bylo to těžké vzhledem k tomu, že všechny domy na Abercorn vypadají stejně.

Nakonec jsem našla dům s číslem 11878 a byla jsem si jistá, že tam bydlí Kath. Rychle jsem přistoupila k domu a zazvonila. Po chvíli mi otevřela Kath. Když mě uviděla spadla ji brada a hned mě objala.

,,Rose! Co tady děláš?," zasmála se. Povzdechla jsem si a protřela si unavené oči. Odtáhla se a koukla mi do očí. ,,Co se děje?" pohladila mě po tváři. Znovu jsem si povzdechla.

,,Už jsem to s tátou nemohla vydržet. Navážel se do mě a do mámy. Musela jsem odejít.," sklopila jsem pohled. ,,Je mi to blbý, ale...mohla bych u tebe zůstat?" koukla jsem ji znovu do očí. Hned se rozzářila.

,,Samozřejmě! Jsi moje neteř a já ti ráda pomůžu!" zatáhla mě do domu, aniž bych ji stihla strašně poděkovat. Popravdě spadla mi brada, když jsem viděla dům zevnitř. Vypadl tak moderně, oproti vnějšku. Byl sladěn celý do bílé. Teta vždycky byla v kurzu. Někdy i před. Když jsme se viděly naposledy nosila roztrhané džíny a v té obě to bylo 'pasé', teď je to in. Prostě věděla co a jak.

,,Smím se zeptat, co ti otec řekl?"

,,Řekl mi, že jsem děvka. Pak se zasmál. Prý jablko nepadá daleko od stromu, že máma byla stejná mrcha."
Kath pootevřela pusu údivem a poté mě pohladila po rameni.

,,Můžeš být v pokoji od Rachel. Má to tam akorát jinak zařízené než kdysi. Víš, už jsem se nemohla dívat na ty plakáty Spice Girls." zasmála se a já s ní.

,,Ani nevím jak ti poděkovat."

,,Nemusíš děkovat."

,,A...prosím, neříkej tátovi, že jsem tady. Pak by přijel."udělala jsem psí oči.

,,Neboj. Neřeknu." hned na to jsem ji objala a šla nahoru do pokoje od sestřenice Rachel. Věděla jsem, že to bude moderně zařízené. Otevřela jsem dveře a potvrdilo se mi to. U zdi byla velká postel s naducanýma peřinama. Naproti byla televize. U okna byl stůl s laptopem a židlí. Vedle dveří byla velká skříň se sklem. Vedle postle byl noční stolek s lampou a vedle něj menší knihovna.

,,Wow." položila jsem tašku na stůl a vytáhla si mobil a trochu oblečení, které mám. Táta říkal, že mi nechce kupovat takové hovadiny jako oblečení a že si mám vystačit s tím co mám. Což byly jedny džíny, jedny tepláky, legíny, pár triček a mikina. Prostě vždy utrácel jen za sebe.

Nasadila jsem na sebe legíny, tílko a modrou zapínací mikinu.

                                ***

Kath mi vnutila kreditní kartu a řekla, že si mám jít něco koupit. Původně jsem nechtěla jít, říkala jsem ji, že tady nejsem od toho, abych ji finančně vyžírala. Nakonec mě donutila tím, že jinak zavolá tátovi. Vyšla jsem z domu a vedle v domě se také otevřely dveře. Z nich vyšel kluk, asi v mém věku. Musím uznat, že byl hezkej. Taky se na mě podíval s překvapeným výrazem. Sklopila jsem pohled a vyšla do centra města. Měla jsem zamířeno do Forever 21, New Yorkeru a podobně. Ten kluk šel hned za mnou a mně na krku naskočila husí kůže. Vytáhla jsem z kapsy gumičku a stáhla si vlasy do culíku. Většinou když jsem z něčeho nervózní musím si něco udělat s vlasama.

Když jsem se dostala do centra, rychle jsem se radši vypařila a zaplula do davu. Tak, teď najít obchody.




Ahoj. Dlouho jsem přemýšlela zda začít psát nebo ne. Tak, kamarádka ukecala, že mám psát. Mno, tak jsem tady. Budu ráda za jakékoli hodnocení. 💠

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 06, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Feelings. /Cz- Jacob Sartorius/Where stories live. Discover now