7. Bölüm

503 48 40
                                    

Gözlerini ovalayarak yerinden kalktı Luna. Yatağında oturur pozisyona girdi. Acıyan gözlerini kırpıştırdı birkaç kez. O kadar ağlamaması gerektiğine söylenerek, baş ucunda duran saate baktı.

10:57

Saatin on bire yaklaştığını görünce, üzerindeki ince battaniyeyi atarak kalktı hemen yataktan.

Draco Malfoy, çoktan uyanmış olmalıydı.

O kadar paniklemişti ki Luna, Draco'nun kapısını çalmayı bile unutmuştu. Kapıyı çalmadan birden içeriye girdi. "Özür dilerim Efendim, g-"

Durdu Luna. Gözleri ile odayı taradı. Draco'nun yatağına baktı, genelde oturduğu pencere önüne, siyah koltuk takımına... Yoktu Draco. Kaşlarını çattı Luna. Küçük adımlarla odanın ortasına geçti.

Lavaboda olabilir miydi?

Lavabonun kapısını tıklattı. Draco'nun kendisine hitap etmesini istediği şekilde seslendi Luna. "Draco? Orada mısın?"

Ne bir su sesi geliyordu, ne de Draco'nun sesi. "Draco, içeriye geliyorum." dedi Luna kapıya doğru. Yine bir cevap alamayınca kapıyı araladı.

Draco, burada da yoktu.

Draco'nun yatağına baktı Luna. Bozulmamıştı. Dün sabah yatağını düzelttiğinden beri, hiç girmemiş miydi bu yatağa? Nerede kalmıştı o zaman?

Luna, akşam uyuduğu için Draco'ya akşam yemeği hazırlayamamıştı. Dışarıda yemek için çıktığı yerde mi kalmıştı?

Draco'nun odasından çıktı Luna. Bay ve Bayan Malfoy büyük ihtimalle yine evde değildi. Yine de, emin olmak için odalarının kapısını tıklattı. Ses gelmeyince, odaya girdi. Aynı tablo, aynı yatak ve aynı mobilyaların olduğu oda, boştu.

Bellatrix evde miydi?

Bellatrix'in odasını bilmiyordu Luna. Bay ve Bayan Malfoy'un yanındaki odanın kapısını çaldı. Cevap vermeyen olmayınca içeri girdi. Sadece koltuk ve pencereden oluşan bu odanın, Bellatrix'in odası olmadığı oldukça açıktı.

Onun yanındaki oda, ve onun yanındaki oda... Hiçbirisi değildi. Denemesi gereken son bir oda kalmıştı. Onun olmasını umuyordu, çünkü Malfoy Malikanesinde başka oda yoktu.

Kapıyı tıklattı. İçeriden ses gelmedi ve içeriye girdi. Büyük bir ilgiyle, odayı süzdü.

Siyah bir yatak, siyah bir dolap, küçük mobilyalar. Ve Bellatrix'in odasının olduğunu anlayacağı, en önemli ayrıntı. Yatağının hemen üstünde, kocaman bir Voldemort tablosu...

"Bingo." diye mırıldandı Luna. Küçük adımlarla odaya adım attı. Nerede olduklarını bilmiyordu ve bu sefer Draco'da onlarla gitmişti. Hızlı olması gerekiyordu.

Siyah dolabı açtı ve yere oturdu. Dolabın alt kısmında düzensiz şekilde koyulmuş kağıtlar vardı. Hızlı el hareketleriyle, kağıtları aramaya başladı Luna. Neredeyse hepsi gazete haberiydi. Voldemort ve Harry davası ile ilgili tahminler vardı.

Gazete haberlerinin altında ise küçük bir notçuk vardı. Gazete haberleri gibi öylesine atılmış gibi değil de, onların altına özenle yerleştirilmiş gibi. Kağıdın üzerinde yazanları okudu Luna.

Hogsmeade gizli geçit.

Terk edilmiş otel.

9 numaralı oda.

Kağıdı cebine yerleştirdi Luna. Bunu bir dahaki mektupta Bakan'a göndermeliydi. Bellatrix'in odasını eski düzene soktu. Sanki hiç girmemiş gibi, yavaşça çıktı odadan. Kendi odasına gitmek yerine, Draco'nun odasına gitti.

Secret DutyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin