Ijskoud

1.3K 68 3
                                    

-Steven-

Ik legde Rosa's hoofd op mijn schoot. Ze was buitenwesten. Ik draaide haar hoofd. Er was een bijt mark zichtbaar. Ik gromde. Drake zou hier hoe dan ook voor boeten! Ik ging met mijn vingers over de kleine wondjes. Ze zagen er onschuldig uit. Maar ik wist dat een kleine vampier beet, al grote schade kon aanrichten.. Ik strekte mijn arm uit en gaf Dylan een stomp.

-Dylan-

Iemand gaf me een beuk tegen mijn arm. Ik kreunde. Man! Wat had ik een koppijn! De beelden van eerder kwamen terug. Drake, die Rosa had gebeten. Ik, die hem uitschold voor van alles en nog wat. Rosa, die met een trieste glimlach door haar tranen heen, flauwviel. Rosa... Het deed me pijn. Pijn om Drake zijn tanden in haar huid te zien gaan. De zoete geur van Rosa's bloed die mijn neus binnen drong. Rosa, die het buwustzijn verloor.

Nadat Drake weg was gegaan, Rosa achterlatend op de koude vloer, waren zijn twee psyco vrouwen naar ons toe gekomen. Ze hadden weer zo'n rare spuit in onze arm geduwd.

En nu werd ik weer wakker. Was ik weer in het heden. Ik opende moeizaam mijn ogen. Ik lag op de grond. Blijkbaar hadden de vrouwen ons los gemaakt. Ik duwde mezelf overijnd en keek naar Steven. Hij keek me geërgerd aan. 'Hoe lang gaat het duren voordat je wakker bent?' Ik grijnsde. 'Ik ben al wakker.' Mijn gezicht betrok echter weer meteen toen ik Rosa zag. Ik knielde naast Steven neer en verplaatste Rosa haar hoofd van Steven zijn schoot naar die van mij. Ik streek haar haren uit haar gezicht. Steven wees me de bijt wondjes van Drake. Een vlaag van woede overviel me. Ik ademde snel in en uit.  De gedachte alleen al, dat Drake Rosa gebeten had maakte me boos. Ik ging met mijn vingers over de wondjes. Steven keek me verwachtingsvol aan. 'Is het erg?' Ik schudde mijn hoofd. 'Hmm, nee. Ze zal er niks aan over houden.' Steven zuchtte opgelucht. 'Mooizo..'

-Steven-

Ik legde mijn hand op Rosa haar arm. Ik rilde. Ze was ijskoud. Tuurlijk. Ze lag op een koude, vochtige vloer. Ik trok mijn shirt uit en trok het over Rosa haar shirt heen. Twee shirts was altijd warmer als een. Al was het niet zo veel... Dylan gaf me een knikje. 'Steven... Ik weet dat Rosa koud is maar...'  Ik schudde mijn hoofd. 'Het is al goed. Ik krijg het niet zo snel koud. Weet je nog?' Ik gaf hem een scheve grijns. Dylan grijnsde flauwtjes terug.

-Dylan-

Ik ging in kleermakers zit zitten en trok Rosa op mijn schoot. Ze murmelde wat toen ik mijn armen om haar heen sloeg. Ik glimlachte flauwtjes en steunde met mijn kin op haar hoofd.
Ik hoopte dat we hier snel weg konden...

Een meisje en haar (geheime) leven.On viuen les histories. Descobreix ara