5

281 38 5
                                    

Saika, jméno, které se předává po generace v královské rodině, usazena na trůně si spokojeně prohlížela Izayu před sebou.

V podmořském sále byli i další obyvatelé království, ale těch si Saika nevšímala. Ale na někoho z nich přijde již brzy řada, jelikož rozhovor s Izayou byl již u konce.

"Děkuji ti, Oriharo. Nyní můžeš spravit své sestry. Připomeň jim, že pokud se jim to nepovede, vaše jméno zmizí z řad společnosti navždy."

"Ano, paní." přikývl Izaya. Ještě chvíli čekal na královnino přikývnutí, než se mohl otočit a odplavat.

Přestože Izaya splnil polovinu dohody, pozorovali ho ostatní s opovržením. A to si ho ještě před nedávnem vážili.


*-*


"Mairuri, ke mně!" vyštěkl Izaya, sotva se dostal domů. Chvíli trvalo, než se dvojčata ukázala. Očividně věděly, co je čeká.

"Nii-san, co se děje?"

"Jsi smutný." přidala se Kururi.

Izaya si podrážděně odfrkl. Nesnášel, když ty dvě poznaly jak se cítí, i přes masku předstírajících citů. "A čí je to asi vina?!" zamračil se.

Mairu trucovitě našpulila rty. Chtěla se hádat, ale Izaya ji nepustil ke slovu. "Je čas, aby jste konečně udělaly co máte!"

Mairuri se na sebe tiskly, když pochopily, že se nepletly.

"Doufám stejně, jako nejvyšší, že ž to nepoděláte!" řekl vážně.

"Ale my...!"

"Máte na to tři dny! Za tři dny se u vody Kasuka ukáže, aby se pokusil najít Shizu-chana." Izaya si byl jistý, že kvůli bratrovi překoná i strach z vody. "S trochou magie a hereckého talentu to zvládnete."

"Nii-san!"

"Jděte!" vyštěkl Izaya, než se otočil, aby odplul. Ve dveřích se ještě zastavil, ale nepodíval se na sestry. "Já svou část dohody splnil, teď je řada na vás."

Dohoda s královnou byla prostá. Mairu a Kururi se podruhé vydají utopit Kasukeho. A aby toho dosáhly, musí Izaya připravit terén, což znamenalo, utopit strašího Heiwajimu.
Jinak by se Kasuka nepřiblížil k vodě.

Když se Izaya upisoval ke smlouvě, necítil výčitky vůči tomu, že by měl někoho zabít. Vždyť už to udělal kdysi, stejně jako ostatní z jeho lidu.

Každý v určitém věku musí vyplout na hladinu a abít prvního člověka, kterého potkají, aby potvrdili věrnost královně.

Mairu a Kururi, dvojčata, která dělají všechno spolu, spatřili Kasukeho a v krátkém čase ho dostaly pod vodu. Jenomže na poslední chvíli si to rozmysleli a mladého Heiwajimu, který se jim líbil, zachránili a s vymazanými vzpomínkami ho dostaly na břeh.

To se samozřejmě neobešlo bez následků. Naštvaná Saika svrhla Orihara rod z nejvyšších příček společenského žebříčku.

Izaya si obhlédl situaci u Heiwajimů, aby zjistil jak to chodí, než se vydal ke královně a navrhl ji onu smlouvu, aby je opět vrátila do společnosti.

Izayův plán byl bezchybný. Stráví s Shizuou dlouho na to, aby mu blonďák důvěřoval. Důvěřivý Shizuo pak vleze dobrovolně do vody a Izayaho utopí.

Jenomže se plán prodloužil, protože se stalo něco nečekaného. Izaya si Shizuu oblíbil a proto jeho smrt odkládal. Důvod své přítomnosti si však rychle vybavil, když ho Shizuo políbil.

Přestože se mu to moc nelíbilo, musel konet. No a teď už to záleží pouze na Mairuri.



Izaya se zastavil u jednoho korálu a z písku vytáhl větší mušli. Musel se o ni přetahovat s jedním krabem, ale toho se rychle zbavil. Poté pokračoval v plavbě.

Vybavila se mu vzpomínka, kdy se ho Shizuo zeptal, zda opravdu dokáže mluvit s mořskými tvory.

Izaya se nasmál, když se Shizuo snažil pochopit jeho gestikulační odpověď. Je to jako kdyby Shizuo mluvil na psa, neporozumí. Trvalo snad hodinu, než to Shizuo pochopil.

Izaya se při té vzpomínce pousmál. Víc si k sobě tiskl mušli, když proplouval mezi korálovými útesy, které patřili do Orihara majetku. Shizuo by řekl, že jde o zahradu, tím si byl Izaya jistý.

Z nějakého důvodu se Izayovi v hlavě začaly přehrávat různé zážitky, které prožil s Shizuou. Tahle nostalgická situace se stala už předtím, když utekl od Shizui, který ho tak nečekaně políbil.

Mermaid se konečně zastavil. Nedokázal si urovnat myšlenky, v hlavě měl teď pouze Shizuu. Shizuu, který teď ležel pohřbený pod korály, na které se Izaya díval.

"Promiň, Shizu-chan." šeptl Izaya, zatímco pokládal mušli do písku. Byla nápadně podobná té, kterou kdysi našel Shizuovi.

Izaya se uvolnil a nechal klesnout tělo do písku. Strávil tam dlouhou chvíli, než se vrátil domů, kde čekal na sestry.


*-*


Tři dny na to


"Orihara-san, očekává vás královna."

Izaya se překvapeně podíval na mořskou vílu, která se před ním zjevila.

Anri Sonohara, královnina věrná společnice. "Následujte mě, prosím."

Izaya se vracel od Shizuova hrobu, takže vlastně neměl co dělat. Ale jako by mohl Saiku odmítnout.

Až v paláci pochopil o co jde, jelikož byly přítomny i jeho sestry. Přes půl hodiny poslouchali Saiku a její chválu, kritiku, vděk,... Podle Orihara sourozenců, kecy o ničem.

Nakonec však dodala, že veškerá práva a výhody má Orihara rod zpátky. S tím je poté propustila.


"Doufám, že jsi spokojený!" zasyčela Mairu, když byli zpátky doma. Bez dalšího dodatku se poté sestry odebraly do svého pokoje, který odmítaly opustit.

Jestli je spokojený? Jeho dokonalý plán přeci vyšel, čest rodu je zpátky.

Ten plán měl však přeci jen jednu chybu. Izaya zapomněl na svoje pocity. Bylo nepravděpodobné, že by se zamiloval či tak něco, tak proč s tím počítat, že?

Jenomže ono se to stalo. 


Mořská vílaWhere stories live. Discover now