Kapitel 1 Dagen innan döden

298 12 0
                                    

Jag vaknade upp av väckarklockan i mobilen. Blev lite störd av ljudet så jag stängde av det så fort som möjligt, medans jag kollade på klockan.

- 07:00, viskade jag för mig själv medans jag drog mig själv upp från sängen. Jag gick till spegeln mot väggen och kollade hur jag såg ut. Mitt röda hår hade rufsat till sig och jag såg lika blek ut som vanligt. Medans jag gick till garderoben tänkte jag på Alice. Jag fick en ångerfull känsla i magen och tog en T-shirt och ett par byxor. Jag gick till badrummet och började kamma mitt hår sen komm jag på vad det är för dag idag.
- Dagen innan Alice dog.., viskade jag för mig själv och tog i med borsten.

- Tur att man inte är hårömn, sa jag till mig själv och borstade håret.

Jag hörde mamma ropa att frukosten var klar så jag gick till köket efter att jag blev klar med håret. Jag kollade på klockan.

- 07:12..., sa jag till mig själv o satte mig ner berdvid köksbordet.

- Ägg och bacon gumman, sa mamma och gav mig min tallrik.

- Tack mamma, sa jag och började äta. När jag var klar gick jag och diskade tallriken och la den på tork. Jag gick till kylskåpet och tog fram ett mjölkpaket och drack ur det. Mjölken var kall och god.

- Du vet att jag inte tycker om när du gör sådär, sa mamma med en liten stärngd röst.

Jag slutade dricka och la tillpaka mjölkpaketet i kylen.

- Förlåt, sa jag och gick till badrummet för att borsta tänderna.

Jag kollade lite snabbt på min mobil och på klockan. 07:29. Jag tog det lung och spottade ut tandkrämen och skjölde munnen med vatten. Senare tog jag på lite mascara och gick till mitt rum där jag tog upp väskan. Jag kollade åter igen på mobilen. 07:34.

- Jag borde gå till bussen nu.., sa jag lågt.

Småsprang lite till hallen.

- Hej då mamma!, ropade jag medans jag tog på mig skorna.

- Hej då gumman, sa hon och stängde dörren.

Jag var i skolan. Ett ställe där så mycket hat finns men ändå glädje. Jag var vid mitt skåp, kollade över skåpsdörren och såg dom populära där med kallad mobbarna. Jag hörde plötsligt någon komma bakom mig.

- Buu, sa rösten samitidgt som nån tog på min midja. Jag kännde igen rösten det var min bästis, Sanna. Sanna har vart min vän ända sen förskolan.

- Nu blev du allt rädd Lucy!, sa Sanna medans hon skratta smått.

- Ja oj va rädd ja blev, sa jag barnsligt medans vi gick till lektionen.

Klockan var 14:50 och det var dags att gå hem. Jag gick längs gatan och kollade uppe i himlen. Det var molnigt och plötsligt kände jag att något droppade på min kind. jag spran em så jag slapp bli blöt och andades ut när jag väl va hemma. Jag tog en titt på hur jag såg ut i hall-spegeln, jag höll på att tappa hakan. När jag kollade på mig själv i spegeln såg jag att mina ögon var röda. Medans jag kollade med stora ögon så kände jag att något åkte ner från ögat. Det var en tår, en röd tår.

- Nej... Det kan inte..!, sa jag innan jag svimmade.

Bloody EyesWhere stories live. Discover now