Gerdek Gecesinde Başlıca Hazırlıklar

19.5K 35 4
                                    

Gerdek gecesi çok önemli bir gece olacağı için, bu gece için önceden ya da o esnada yapacağınız hazırlıklar ve hazırlıklarınız da olacaktır. Bu hazırlık esnasında da dikkat edilmesi gereken şeyler de bulunmaktadır. Bunları sizler için maddeler halinde açıklamak istedim.

Zifaf odası kişilere göre özel bir şekilde hazırlanmalıdır. Mümkün mertebe gürültü, kalabalık ve huzur bozucu etkilerden uzak olmalı, rahatsız edici bir ortamdan da uzak durulmalıdır. Oda buna göre ayarlanmalıdır.Başkalarının yaşadığı bir evde ya da dairede zifaf olacak ise, en iyisi evdekilerin akşam o odayı ya da o evi terk ederek, gelin ve damadı rahat bırakmasıdır.

Ayrıca mümkün ise düğünden sonra gelinen evde misafirler erkenden gitmeli, bunun için hem damat hem de aileler de anlayışla karşılamalıdırlar.Banyo hemen kullanılabilirliğe hazır bir vaziyette ve temiz olmalıdır.Düğün ya da gerdek gecesinin olacağı güne göre gelin adet gününü ona göre ayarlamalıdır.

Kafa dağıtmak amaçlı ya da heyecanı, stresi düşürmek amaçlı daha olsa alkolden uzak olunmalıdır. Zira alkollü içecekler haramdır ve o gece de cinsel mutluluğun da düşmanlarındandır.

Özellikle sarhoş iken cinsel münasebette bulunup, hamile olunur ise çocuk hayırsız olur.Gelinlik giyilmeden önce de gelin abdest almalıdır, iki adet şükür namazı kılarak dua edilmesinde hayır vardır.Düğün gecesinde damat en yakın bir camiye giderek yatsı namazı kılar ise hayırdır. Camiden gelince de düğün evinin kapısının önünde (var ise) cemaat ile dua etmek de iyidir. Zifaf illa gece olacak diye bir kaide yoktur. Gündüz de olabilir ancak gecenin sessizliği ve sakinliği daha çok tercih sırasındadır. Dua edildikten sonra damat, büyüklerinin ellerini öperek içeriye katılır, Eûzü besmele çekerek de sağ ayağı ile gelinin odasına gider.

    

GERDEK GECESİ/EVLİLİKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin