Story 4 || Alleen met Kerst of niet?

39 4 0
                                    

24 december. Een prachtige zonnige maar koude kerstdag in Groenlo, het plaatsje waar ik woon. Ik fiets richting stal waar mijn drie en een half jarige merrie Indy staat, ze is eigenlijk mijn verzorgpony maar ik mag alles maar dan ook alles met haar doen. Haar eigenaren zijn al oud maar doen Indy niet weg en zochten een verzorger en dat was al drie jaar geleden.

Langzaam fiets ik het erf op en dan spring ik van mijn fiets af. Ik zet mijn fiets tegen de muur aan en loop de stal binnen. Ik loop de zadelkamer binnen en open mijn zadelkast, dikke vette rotzooi maar ja ik ben te lui om op te ruimen. Ik haal Indy's halster en touw eruit en loop weer de zadelkamer uit.

Fluitend loop ik naar de wei waar ik de hinnk van Indy hoor. "Hee meissie!" Glimlach ik en doe het hek open. Ik doe haar halster om en neem haar de wei uit en sluit de deur weer. Daarna loop ik met Indy maar de stal en maak haar vast. Het is best rustig op de pensionstal en dat voor een zaterdag.

Nadat ik Indy heb gepoetst, klik ik mijn leadrope aan haar halster en doe mijn blauwe neckrope om. "We gaan wel wat vrijheidsdressuur doen" Glimlach ik en kriebel zachtjes achter haar oortje. Ik pak nog snel even mijn buideltasje met brok en een zweepje voor de verlenging van je arm. Daarna lopen we richting de bak.

"Innddyyy jaammbettee!" Zeg ik en tik tegen haar voorbeen aan. Indy tilt haar been op en houd hem lang vast. "Goedzo!" Ik beloon haar en geef een brokje.

"Braaf meiske" Glimlach ik en laat haar flehmen en dan geeft ze mij een kusje. Ik ben voor eeuwig dankbaar dat ik haar verzorg.. Ik laat haar in de spaghaat staan en laat haar buigen. "Braaf!!" Zeg ik trots en knuffel haar, ze knuffelt me lief terug.

Ik begin te cirkelen met Indy en ze draaft mooi om mij heen. "Goedzo!" Zeg ik over enthousiast, net zoals Eva Roemaat waar ik erg fan van ben. Ik beloon haar en dan laat ik Indy liggen. Braaf gaat ze liggen en ik ga er naast zitten. Dit moment is geweldig..

Ik pak mijn mobiel en doe mijn 4G aan. Gelijk krijg ik verschillende meldingen van Whatsapp, Instagram, Snapchat en Facebook. Ik klik op Whatsapp en dan op de groep met mijn beste vriendinnen.

Squad aka Kipnuggets😂❤️🍖

Me: HELLOOOO!!
Selinnetje: HOIII
Cybelle Pinguin: HOI
Loekee: HII
Me: liggend met Indy❤️ *foto*
Selinnetje: ahww
Kyraa: AHWW❤️
Roosje Doosjee: Ahww liefff!
Me: I love Indy💜
Cybelle Pinguin: LIEFF! Ik ga naar Lot! Byeee
Me: Byee cybjee! Ik ga ook maar weer verder😊 Lyall💕
Shaniaa: AHWWW DIE FOTO NICOLE😍😍
Anoukjuhh: Bye Nicciee🙈
Lauraa: Hoooiii... Of doeiii 😂💗

Ik klik Whatsapp weg en zet mijn 4G weer uit. Ik laat Indy weer staan en ga verder met de training. Ik ga verder met het cirkelen en ze begint zelfs mooi aan te teugel te lopen, uit haarzelf. "GOEDZOO!" Roep ik weer overenthousiast en beloon haar met een brokje.

Na mijn traningsessie met Indy zet ik haar weer op wei en  ruim mijn spullen weer op in mijn zadelkast. "Nou wat kan ik doen. Er is toch niemand thuis." Mompel ik in mezelf en loop de stal uit.

"Hey lieve Indy.." Zeg ik zacht en aai haar terwijl ik op het hek zit. "Ik hoop dat jij wel een leuke kerst heb lieverd.." Ze hinnkt zacht en ik geef haar een knuffel.

Schoppend tegen een steen loop ik naar mijn fiets die ik van het slot haal en overeind zet. "Let's go dan maar.." Mompel ik en stap op mijn fiets. Nog één keer kijk ik naar Indy die me achterna kijkt. "Doei Indy!" Roep ik en fiets dan weg.

Daar zit ik dan, op de fiets weer richting huis en dan kijk ik op mijn mobiel hoelaat het is. 15:48. Zuchtend doe ik mijn mobiel in mijn broekzak en steek de weg over.

Toeterende auto's maar ik geef geen fuck. Langzaam fiets ik door tot er weer een auto toetert en bijna tegen me aanrijd. Ik rijd vol tegen een reclamebord aan fiets. "Auw."

"Sorry Sorry Sorry! Gaat het?" Hoor ik een bekende stem zeggen. Ik kijk omhoog en zie dat het Jesse Drent is, die jongen die samen met Eva Roemaat een showteam heeft. Eva is heel leuk maar Jesse is gewoon een jongen die echt zo'n nederlandse Justin Bieber is.

"Goed." Zeg ik snel en duw mijn fiets weg. "Wacht ik help je overeind." Zegt Jesse en steekt zijn hand op. Ik pak zijn hand aan en sta dan op.

"Beetje vies ben je." Grinnkt Jesse en ik kijk hem boos aan. "Leuk. Bedankt." Ik pak mijn fiets op en wil weglopen. "Wacht zal ik je naar huis brengen?" Vraagt hij en ik kijk hem lachend aan. "Liever hier staan dan dat jij mij brengt."

Ik loop met mijn kapotte fiets weg en Jesse blijft versuft achter. Ik ga dus echt niet met Jesse in een auto.

Voorzichtig kijk ik achter me en ja hoor daar rijd Jesse achter me aan. Ik steek mijn middelvinger op en loop verder maar Jesse rijd nog steeds achter me. Wat een stalker.

Als ik eindelijk bij mijn huis ben zie ik dat Jesse nog steeds achter me aangaat. Ik kijk hem boos om. "Ga toch weg!" Roep ik en gooi mijn kapotte fiets in de voortuin. Hij is toch niks meer waard. Ik druk op de bel want ja ik bem mijn sleutel vergeten.

Na enkele minuten gaat de deur nog steeds niet open en ik zucht. Mijn ouders zijn natuurlijk zooooo druk.

"Kom gewoon met mij mee." Lacht Jesse maar ik negeer die barbiehoofd. "Liever in een vuilnisbak dan bij jou." Zeg ik en ga voor de voordeur zitten.

"Blijf hier niet zitten anders vat je kou." Zegt Jesse vriendelijk en ik kijk hem aan. "Nee, echt niet." Zeg ik en sla mijn armen over elkaar. "Kom nou.."

"Oke vooruit." Zucht ik na paar minuten gezeur van Jesse en loop dan naar zijn auto. "Stap in." Glimlacht hij en ik stap in de bijrijdersstoel. Jesse lacht en zet de radio aan. "Let's go." Zegt Jesse en hij start de auto. In een auto met barbiehoofd.

"We zijn er!" Zegt Jesse en dan stap ik de auto uit. "Waar zijn we?" Vraag ik en kijk in de verte waar ik alleen donker en mist zie. "Zie je zo." Lacht Jesse en we lopen naar het huis. Waar gaan we heen?

"Hello!" Roept Jesse als hij het huis inloopt. "Haalloo!" Hoor ik bekende stemmen wn dan lopen we de woonkamer in. Mijn mond valt open als ik haar zie.

"O mijn god Eva Roemaat!" Zeg ik en ze kijkt me lachend aan. "Je bent mijn grootste voorbeeld van mij en Indy!" Glimlach ik. "En niet van mij?" Zegt Jesse belegdigd. "Nee jij bent nederlandse Justin Bieber." Iedereen lacht om mijn opmerking en uiteindelijk lacht Jesse ook mee.

"Kom zitten..." "Nicole." Antwoord ik Eva. "Kom zitten Nicole.." En ik ga op de bank naast Jesse en Eva zitten. "Nou.. Uh dankje.." Zeg ik verlegen. "Geen dank." Knipoogt Jesse en dan krijg ik wat drinken.

Daar zit ik dan, in de woonkamer van de Roematers. Samen met Eva, Jesse, Mike, Matt, Jesses familie, Evas familie en ja het is hartstikke gezellig.

"Merry Christmas iedereen!" Glimlach ik en hef mijn glas.

"Merry Christmas!" Roepen de rest en heffen hun glas ook. Dat deze kerst toch nog leuk is geworden..




Woorden: 1263

Christmis Story's ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu