Farkasok (Part 17)

572 45 0
                                    

- R -

Látszott rajtuk, hogy most már elhiszik. Egy Farkas szavában egy kiszakadt sem kételkedne. Ellie talán nem tudta, de ezzel nyerte meg magának őket.

- Samuelék hallottak egy toborzásról.

Kinyílt az ajtó, de nem csukódott be. Egyszerre kaptuk fel a fejünket, ahogy megéreztük őket. Egy hím állt a bejáratban, mögötte a többi.

Ellie felpattant az ölemből és már az ajtóban álló hím nyakába ugrott. Nyugalom. Az idegen magához szorította, de csak egy pillanatig, aztán a többiek is besorjáztak. A Farkasok. Az összes. A többieket mind ismertem. Lia és Bennett zárta a sort.

- Mi nem kapunk ölelést?

- Ti nem érdemlitek meg. - Az idegen.

- És te mégis mivel érdemelted ki, he?

- Kéjsóvár marhák! - kiáltott fel Mia. - A lényeg, hogy mindenki nagyon aggódott érted, Lie.

- Ez igaz.

- Igen. Többet ne tűnj csak úgy el!

- Fáj, hogy nem bízol bennünk!

- Hát semmi más dolgotok nincs? Hogyhogy mindenki itt van?

- A kis színészek - morogta Mia most már mellettem. Rá se nézett a többi kiszakadtra. Ők nem bánták, még visszahúzott nyakkal figyelték a megszállókat. - Hogy állunk?

- Kiszakadtakat toboroztak.

- És mi?

- Ott még nem tartunk. Ellie csak nemrég jött meg.

- Mi?! Azt hittem, veled marad. - Én is.

- Azt mondta, vadászni volt.

- Ó. Felzaklattad valamivel? Ha valami baja van, mindig elszökik. Állítólag csak azóta csinálja, hogy vaddá vált. Előtte a porba alázta azt, aki földühítette.

- Ellie vad? - Erre még az asztaltársaim is felfigyeltek. Azt a ragadozót nevezik vadnak, aki huzamosabb ideig az eredeti formájában marad és úgy él. Egyedül. Mióta emberi testünk is van, nem mindenki képes túlélni a vadonban.

- Aha. Mielőtt beállt a Farkasokhoz, egy évet töltött a hegyekben. 

- Egy egész évet?

- Ja. Én csak egy hónapig bírtam társaság nélkül, pedig csak a falkánk vadászterületének szélén próbáltam vadulni.

- Mi a baj? - kérdezte Ellie, ahogy közelebb jött. A Farkasok követték.

- L -

Mia elszontyolodott arccal állt Rick mellett.

- Mi a baj?

- Semmi! Csak szóval tartottam a pasidat, mielőtt öngyilkos akcióba kezd - vidult fel azonnal. - Már azt is nehezen viselte, mikor Derek megölelt. - Nem akartam, de én is elvigyorodtam.

- Derek... mondjuk, hogy gyerekkori barát.

- Mondjuk? A szívem töröd össze! - kiáltott fel az említett drámaian. Kirúgtam hátra és eltaláltam a sípcsontját.

- Szinte egyszerre kerültünk be a csapatba. Ha jól számolok, a többieket ismered. - Azóta volt két... nem, három új tag, de ők hamar lemorzsolódtak. Rick felállt és magához húzott, miközben a társaimat fürkészte. Ők meg őt.

- Utánanéztünk az ügyednek - szólalt meg Mat, a parancsnok. Rickre nézett. - Nem mondom, hogy helyesen cselekedtél, de... - Most már tényleg érdekel, mit csináltak azok ketten. - ...a büntetésedet letöltöttnek nyilvánították. Ha akarsz, visszajöhetsz. - Rick megdermedt. Kivégzésből ideiglenes száműzetés. - Ugye tudod, hogyha azonnal visszajössz, sokkal könnyebben megoldhattuk volna az egészet? - Mat szája sarkában megjelent egy egészen apró félmosoly. A többiek közül páran sóhajtottak.

- Sajnálom - mormogta Rick, aztán hangosabban tette hozzá, hogy - többé nem fordul elő.

- Kettőtökről később beszélünk. - Hajjaj. - Mit tudtok?

Röviden elmondtam, mi történt, mióta elvállaltam Lila Bobot. Végig csöndben figyeltek, de érezni lehetett a hangulatváltozást, mikor Seth megjelent a történetben. A Dingók likvidálásánál többen is levegőt vettek, hogy mondjanak valamit, de végül nem tették.

Ray megerősítette, hogy a Lila Bobos megbízás az apám területéről érkezett.

Ezután Rick bemutatta a barátait. Samuel-ék elmondták, hogy pár napja futótűzként terjed a pletyka, hogy jó pénzért kínálnak melót az elkötelezetlen ragadozóknak. Ha sikerül a dolog, még igazi vadászterületet is kaphatnak. Azt is megjegyezték, hogy egy falka fog rosszul járni ezzel. Akik találkoztak bennfentesekkel, nem jöttek vissza. Egyet kivéve, aki azt hangoztatta, le akarnak rohanni egy falkát. A területüket pedig szét fogják osztani. Na persze. Egy kis vita után megegyeztek, hogy nagyjából fél tucat hím vállalhatta a városban. Barry "csak" annyit tett hozzá, hogy megkérdezte pár ismerősét, és az egész senki földjén nagyjából negyven-negyvenöt hímről hallott, akik csatlakozhattak hozzájuk, de a legtöbb még nincs a városban, és nem ez volt az első felhívás.

Az elhangzottak után egy ideig csönd volt. Mat törte meg.

- Értem. - Vagyis van egy terve.

  wp2017jan15 

Farkasok (vázlat)Where stories live. Discover now