SANSLİLAR AMA ÇALIŞKAN DA

23 13 0
                                    

Babaları Türkiye’nin büyük holdinglerine imza atan bu kadınlar, başarının tepeden inerek değil çalışarak kazanılacağını biliyor. Şu an Esas Holding’in Başkan Yardımcısı olan Emine Sabancı Kamışlı, iş yaşamına sigortacılıktan başladı.

ÜÇÜ DE EVLİ VE ANNE

Leyla Alaton Günyeli de, ABD’de kemer satarak ilk parasını kazandı. Demet Sabancı Çetindoğan ise, ilkokuldan itibaren okul çıkışlarında babasının yanına işi öğrenmeye gitti ve tüm yaz tatillerini Sabancı Holding’de geçirdi. Evli ve çocukları da olan bu kadınlar, başarının mirasla değil, çalışarak elde edildiğinin altını çiziyorlar.

’Kemer satarak ilk paramı kazandım’

Alarko Şirketler Topluluğu kurucusu İshak Alaton’un kızı Leyla Alaton Günyeli, ilk parasını, okumak için gittiği ABD’de kemer satarak kazandığını söyledi. O dönem çok iyi para kazandığını belirten Alaton, “2 milyon dolarlık kemer satmıştım. Pazarlamayı iyi bilirim” dedi. 26 yaşında master’ını tamamlar tamamlamaz Türkiye’ye döndüğünü kaydeden Alaton, şunları söyledi: “Döndüğümde Üzeyir Garih’in asistanı olarak Alarko’da işe başladım. Üzeyir Bey’den, çıtamı yüksek tutmayı, dünya standartlarında iş yapmayı, insan ilişkilerini ve daha pek çok şeyi öğrendim. Sonra gayrimenkuldeki işlerimizin pazarlama ve satışında rol aldım. En alttan başlayarak işi öğrendim. Adım adım yükseldim.”

’İlk işim sigortacılıktı, en alt kademeden başladım’

Şevket Sabancı’nın kızı ve Esas Holding Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, önemli olanın insanın kendini yetiştirmesi olduğunun altını çizerek, “İnsan iyi eğitim almalı ve en aşağıdan başlamalı. Ayrıca kendine özgüveni olması da çok önemli” dedi. Uzun vadede başarı bekleyen insanların kademe kademe yükselmesi gerektiğini vurgulayan Kamışlı, şöyle devam etti:
“Ben de kademe kademe yükseldim. İlk işe yurtdışında başladım. En aşağıda bir memur olarak 2.5 yıl sigortacılık yaptım. 1989’da Ak Sigorta’da işe girdim. Ak Sigorta’da da aşağıdan başladım sonra yönetim kuruluna kadar çıktım. Kademeleri azmederek yükseldim.” Kamışlı, Sabancı Holding’den 2000’de ayrılarak babası ile kurduğu Esas Holding’de çalışmaya başladı.

’İlkokulda ders çıkışı fabrikaya giderdim’

Hacı Sabancı’nın kızı Demet Sabancı Çetindoğan, ilkokuldan itibaren okul çıkışlarında babasının yanına fabrikaya gittiğini söyledi. Sabancı, 17 yaşından sonra da tüm yaz tatillerini Holding’de geçirdiğini belirterek, “Üniversiteyi bitirir bitirmez Sabancı Holding’de çalışmaya başladım. Pazarlama müşaviri olarak işe başladım. Çekirdekten yetiştim, kademe kademe birçok alanda görev aldım. Şimdi de icradaki görevimden ayrıldım, sadece yönetim kurulundaki görevim devam ediyor” şeklinde konuştu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 14, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

YÜREKTEN GELENWhere stories live. Discover now