Chapter 12

226 9 0
                                    

Keď sme prišli ku chalúpke, bola otvorená. Stlačila som kľučku.
To čo som tam uvidela ma dosť prekvapilo...

.....................

Boli tam tri knižnicové regály, po strop, s knihami. Boli tam rôzne druhy kvetov vo vázach, ktoré boli naukladané na zemi ale aj na stole. Rozvoniavali po celej miestnosti.
Zo stropu vysel kryštálový, menší luster. Steny mali krémovú farbu. Na jednej stene bola nakreslená čierna ruža z ktorej padali lupienky. Bola to krásna maľba.
Keď som si poobzerala miestnosť rozbehla som sa ku regálom s knihami. Prstom som prechádzala po ich obaloch kníh. Bol na nich usadený prach. Jeden názov knihy ma zaujal. Neviem prečo ale pritom bol tak obyčajný.
Kniha sa volala Sedem. Nikdy predtým som o takej knihe nepočula. Bola asi veľmi stará.
Vytiahla som si ju z regálu, odfúkla som z nej prach a otvorila som si ju. Našla som rok vydania. Bola z roku 1944. Niekdey okolo obdobia druhej svetovej vojny. Autor bol napísaný ale nedalo sa prečítať kto ju napísal pretože to bolo zošuchané. Nevadí... Bola plná básní. Milujem básne. Jednu som si z tej knihy prečítala. Bola to prvá báseň v tej knihe. Volala sa Život. Bola kratšia a tak som ju začala čítať:

Ach ten život,
Strašný, krásny život.
Vojna na území našom prebieha,
Ako dym, od nás pomaly uteká.

Ach ten život,
Strašný, krásny život.
Toľko krás je v tebe,
A pritom sa to ani nezdá.
Ja tu píšem verše svoje,
A ty sedíš a hľadáš tie svoje.

Ach ten život,
Strašný, krásny život.
Pred očami, mizne...

Báseň bola podpísaná a písaná rukou a atramentovým perom.
Ako som tak listovala v knihe, všimla som si že sú všetky písané rukou. Všetky boli podpísané rovnakým písom a podpisom, až na jednu...

****

Knihu som si z chalúpky zobrala do svojej izby a po večeroch som si z nej čítala. Boli tam tak krásne básne. Hneď som si ich zamilovala. Nevedela som síce autora ale veľmi sa mi páčili tie básne.
Boli to najkrajšie básne aké som kedy čítala...

.................

Prepáčte že dneska taká veľmi krátka a nudnejšia časť ale neviem čo mám napísať ešte do tejto časti. Tak ale dúfam že sa vám páči.😊💕
Ďakujem za všetky voty, ready a komentáre.😚😚

Jednorozec13

Justin BieberWhere stories live. Discover now