Kapitel 21

469 15 0
                                    

Felixs perspektiv:

Jag suckade och reste mig långsamt upp. Fast hela min kropp bad mig att ligga kvar i den varma sängen. Långsamt gick jag in i vardags rummet. Oscar och Ogge var inte där. Omar låg över hela soffan. Jag tog en av filtarna vi hade tagit med oss. Och satte mig i soffan, med filten över mig. Jag stirrade på tv:en som visade något mat program.

¨Omg, mina känslor!¨ skrek Omar och tog tag om sitt hjärta med tårar rinna ner för hans kinder. Han höll sin mobil i ena handen och en kudde i en andra.

¨Vad händer?¨ Fråga jag och kollade på honom, i väntan på ett svar.

¨Det finns en jätte bra video på youtube.¨ Han gav mig mobilen och tryckte på videon. Sången Halo började spela och bilder på mig och Oscar kom upp. Jag reste på ögonbrynet och kollade på Omar.

¨En Foscar video?¨ Sa jag och flina. Omar bara nickade och torkade bort tårarna. Och jag skratta lågt.

¨Vad är det som är så roligt?¨ Fråga Ogge och satte pizzan på bordet. Han satte sig ner bredvid Omar. Han kollade på Omar och frågade omtänksamt,

¨Har du gråtit.¨ Omar kollade på mig och nickade. Ogge vände sin blick mot mig. Och frågade,

¨Vad har du gjort?¨ Jag kollade på honom oskyldigt med ett flin.

¨Inget, Omar har bara lite svårt att styra sina känslor just nu.¨ Jag höll tillbaka mitt skratt. Omar blängde på mig. Mitt flin blev bara större.

¨Vad har jag missat nu då?¨ Frågar Oscar plötsligt och tittar på oss. När han ser mitt flin, kan jag se i hans ögon att han blir nervös. Jag lutade mig tillbaka i soffan och satte på hörlurar. Jag blundade och lutade huvudet bakåt. Så det nästan låg rakt upp. När jag nästan var på väg att somna. Känner jag läppar mot mina. Jag slår upp ögonen och tar av mig hörlurarna. Samtidigt som jag kollar runt mig. Ingen av killarna var här förutom Oscar. Jag pustade ut och Oscar log mot mig oskyldigt. Han satte bredvid mig. Det tog inte långtid till Omar kom från köket med glas och tallrikar. Och Ogge från toan. Oscar slog mig lätt med armbågen. Jag kollade på honom, men innan han hann säga något hade jag drunknat i hans ögon. Jag tittade in i hans blåa ögon som gnistrade. De bara lös av glädje. Min kropp blev alldeles varm.

"Felix? Felix?! Felix!!" Ropade Omar jag släppte Oscars blick långsamt och frågade Omar fortfarande inte riktigt där,

"Mm vad?" Omar skrattade lågt och svarade,

"Ge mig kudden." Jag kollade på kudden som låg på andra sidan soffan. Omar satt i fåtöljen. Jag sträckte mig så långt jag kunde tills jag låg över Oscars knä. Jag rodnade och tog kudden. Och kastade den snabbt till Omar. Jag satte mig tillbaka fort. Och höll min blick så långt borta från Oscar som möjligt. Omar gjorde det där medvetet, och han ska få se på sin egen läxa. Så fort jag får chansen ska jag ge tillbaka. Filmen startade och allt man kunde höra under filmen var läsken och någon äta popcorn.

En timme senare:

Filmens efter texter rullade, och Omar for upp och satte på en ny film. Ogge halv sov och Oscar satt med sin mobil.

¨Ogge! Vakna trött skalle. Film nummer två börjar nu.¨ Sa Omar och gick fram till Ogge för att slå honom lätt på huvudet. Ogge vaknade och suckade.

¨Jag tror jag går och lägger mig istället.¨ Sa Ogge och ställde sig upp och svinglade iväg mot sitt rum. På ben som verkar kunna ramla ihop när som helst. Omar satte på filmen och satte sig där Ogge nyss hade suttit.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Okej detta blev ett kort kapitel.
Förlåt för det..

Men jag ville lägga ut detta kapitel nu! För idag är det nyår!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!🎉🎉

Och stort tack för att ni har läst denna berättelse detta år!🎊

Hejdå!❤️🙈

Jag Mår Bra ~foscar~Där berättelser lever. Upptäck nu