4.39

31 1 1
                                    


Lady Linda maneuvreerde met de supernova net de Melkweg uit toen zij door kapitein James van achter haar stuurhendel werd aangevallen maar zij was alert en ontweek hem kundig. Zij trachtte hem te beroepen op zijn Aurora-bewustzijn en waarschuwde: 'Laat je niet vangen door Morthmore 's gemoedsbepalingen!' Kapitein James gaf echter geen krimp en ondanks dat de anderen Lady Linda verdedigden vocht hij steker dan iedereen had verwacht. Doordat Omar ervoor zorgde dat Lady Linda de kapitein van zich af kon houden zag Linda de kans haar hand op kapitein James's voorhoofd te leggen en de foutieve Aurora-kracht op te heffen.

De kapitein liet zijn zwaard verwonderd vallen en bracht uit: 'Het is niet te geloven hoe de Aurora-kracht je gedachten bepaalt.' Lady Linda reageerde: 'Mijn replica-functie werkt perfect om samen met andere krachten de  impact op te heffen'. De kapitein verontschuldigde zich bij het Aurora-team en gaf als reactie op Lady Linda: 'Het is goed dat je de krachten kunt bedwingen Linda'. Thebe die naar hun had geluisterd opperde: 'Ook ik heb een voordeel van mijn androïde helft'. Omar reageerde op Thebe: 'Als leidster van de Spectra heb je wel nog een aantal gaven erbij'. Lydia wilde de aandacht op zich vestigen en bracht uit: 'Wij bevinden ons momenteel ter hoogte van het Andromeda planetenstelsel en het zal niet lang meer duren totdat de gezanten ons pad kruisen'.

Wederom nam Lady Linda plaats achter het dashboard en kon ter hoogte van stuurboord enige gezanten ontdekken die met hoge snelheid naderden. Het waren vijf gezanten-drones die waren geladen met de nieuwste wapens. Zij kon enkel en alleen ontwijken als reactie op de raketten die haar schip volgden. Zij zigzagde en maakte loopings met het supernovaschip maar verplaatsing was de enige oplossing. Zij drukte op enter waarop de supernova de raketten achter zich liet. De drones bleven achter en registreerden de verdwijning van de vijand. De teleport bracht het schip op een veilige afstand waar Lady Linda  een vriendschappelijk schip kon ontdekken ter hoogte van bakboord op de coördinaten van de ivoorgrotten. Zij probeerde contact te leggen met de bestuurders: 'Commandant van de supernova meldt zich aan de leiding van de jager van Spectra...meld u alstublieft..' De verloren jager reageerde niet en naar het scheen was het schip onbemand. Thebe bracht uit: 'Dit betekent dat noch Richard noch zijn team kan antwoorden'. Kapitein James bracht uit: 'Ik vertrouw de zaak niet en daarom wil ik aanmeren om te kijken wat er is gebeurd'. Lady Linda beval: 'Ik ga samen met Thebe en kapitein James naar de brug van Richard's jager. De rest blijft hier omdat ik meteen wil vertrekken na de reddingsactie'.

Daarop liet zij de loopgang uitschuiven en Lady Linda, Thebe en kapitein James naderden de jager van Spectra. Na het openen van de toegang kwamen zij in een lege jager en zij liepen naar de stuurcabine waar op de boord-pc een screensaver te zien was. Lady Linda nam plaats achter de pc om te checken of er beelden waren van de oorzaak van de verdwijning. Zij klikte op het knipperende icoontje waar email op stond. Richard had met zijn gesp pc beelden van de gijzeling op de boord-pc gezet.  Hij keek in de gesp camera en bracht uit: 'Wij zijn door het leger van Kal gearresteerd en meegenomen. Vervolgens zijn wij  in een van hun alien-schepen opgesloten en wij hebben reeds verschillende pogingen ondernomen om te ontsnappen'. Thebe vroeg aan Lady Linda: 'Heb je de coördinaten kunnen vaststellen?' Lady Linda antwoordde: 'Die heb ik en wij kunnen meteen de opsporing inzetten' Daarmee klikte zij wederom op Richard's icoontje om aan te geven dat hulp onderweg was. Het schip werd onzichtbaar gemaakt met de telepathische module. Het drietal keerde terug naar hun schip en Lady Linda tikte de coördinaten van Richard's gesp pc in. De route werd geïmplementeerd en het supernova-schip ging richting Wende Sein verder.



De oppergodin Ophelia had aangegeven een onderhoud te willen met godin Jessica vanwege het feit dat de heerser 's gemoedsbepalingen kans hadden gezien het Aurora-team te infiltreren. De bemoeienissen van de godin hadden kennelijk niets uitgehaald en de godheid van Karakter diende zich te verantwoorden voor haar gedrag. Godin Jessica verdedigde zich: 'Ik had het moeilijk om de eerste keer de gemoedsbepalingen bij het Aurora-team te beïnvloeden. Wat ik tijdens de inauguratie gezegd heb heeft zijn consequenties gehad'.  Ophelia vervolgde: 'Ik heb begrip voor je falen  maar laat het een waarschuwing zijn dat ik je momenteel ondervraag'. Godin Jessica bracht uit: 'Ik zal proberen de Aurora-krachten beter te coördineren wanneer die een karakter infiltreert'. De oppergodin reageerde: 'Je vriendin heeft veel lovende kritieken over je kwaliteiten geuit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je jezelf kan aanpassen'. Godin Jessica vervolgde: 'Ik ben aan een Aurora-lid verschenen en heb mijn opzet duidelijk gemaakt'. Godin Ophelia reageerde: 'Dat is heel goed overwogen want het is belangrijk dat het Aurora-team wordt geïnformeerd'. De goddelijke dames namen afscheid en godin Jessica was gerustgesteld.

Het gevecht tussen godin Francine en de heerser ging gewoon door en het duurde niet eens lang in de ogen van de goden. Het leek erop dat de strijd onbeslist ging worden. Godin Francine's aanvallen kwamen in golven en de heerser had het moeilijk met verdedigen. Dit had gevolgen voor het universum en het Aurora-team. In het universum was het een chaos want de omringende planeten werden direct beïnvloed. Godin Francine deelde krachtige slagen uit en de heerser moest wijken. Zij bracht uit: 'Waar is je dreiging gebleven? Ik ben aan de winnende hand en mijn situatie is gunstig'. De heerser kon niet eens antwoorden en ondernam een nieuwe poging tot aanvallen. Godin Francine kon ook dezen afslaan waardoor het voordeel weer aan de kant van Aurora was.

Godinnen Aya en Jessica waren opgetogen over godin Francine's progressie. Godin Aya bracht uit: 'Als godin Francine op deze manier doorgaat hebben wij binnenkort niets meer te vrezen'. Godin Jessica reageerde: 'Ik ben ervan overtuigd dat onze zaken er anders uit gaan zien. Wat deze gevechten met onze vrienden uithalen valt niet te onderschatten'. Godin Aya verklaarde: 'De balans in het universum is eveneens moeilijk te herstellen en ook ik ondervind moeilijkheden'. Godin Jessica opperde: 'Wij dienen beter contact te verkrijgen met de Aurora-teamleden'. Godin Aya vroeg: 'Denk je daarbij aan een nieuw lichaam?' Godin Jessica antwoordde: 'Correct'. Zij vervolgde: 'Wanneer wij met mensen interacteren is verschijningsvorm van zeer groot belang'. Zij moesten beiden aan Richard's replica-androïden denken.


De SchiftingWhere stories live. Discover now