5.BÖLÜM -SIRLI EV-

5 3 1
                                    

Kâğıtta bir evin resmi vardı. Bu evi daha önce hiç görmemiştim . Isaace sordum "sen bu evi biliyormusun ? " diye. O da eve bakıp "Hayır" dedi. Isaac'le yollarımız ayrıldı.  Kütüphaneye  vardığımda Louis  kapıda sinirli bir şekilde bekliyordu. Yanına  gidip  günaydın  diyecekken bana "Neredesin? Sen sürekli  geç kalıp  duruyorsun!" Dedi. Elimde ki kol saatine baktım . "İş saatine daha yarım saat var." Dedim. Eliyle  başını ovuşturup yanımdan bir hışımla geçti . İçeri  girdiğimde yüzüme  kitap sayfalarının  kokusu  çarptı. Cebimde ki telefonun titrediğini hissettim. Mesaj atan kişi Isaac'ti.            
"Akşam  buluşuyoruz  itiraz istemem. Bizim pizza dükkanının  orada. Broşunu unutma  ;)"Mesajı görünce gülümsedim, merek etmesini istediğim için onay mesajı atmamıştım. 
      İş çıkışı arkadaşlarımla vedalaşıp beni buluşma yerine gitmek için bir taksiye bindim. Taksi,yeşil alanların yanından  geçiyordu. Birçok binanın yanından geçerken bir bina bana çok tanıdık geldi. Taksiyi ,biraz ilerledikten sonra durdurdum. Borcumu ödeyip taksiden inince havanın soğuk olduğunu yeni anlamıştım. Ellerimi önümde bağlayıp tanıdık gördüğüm müstakil eve yaklaştım. Tam Önüne geldiğimde cebimde ki resmi çıkartıp evle karşılaştırdım. Aynı evdi.Bunun broşla iligili olduğunu biliyordum.Derin derin nefes alıyorum.Evin kapısını çaldığımda evin kapısını açan bir hizmetçiydi. Bir yalan söylemem gerektiği aklıma gelince kapıyı  çaldığıma pişman oldum. Hizmetçi meraklı tavırlarla "Buyrun?" dedi. Beynimi hızlı  çalıştırıp bir yalan uydurdum. "Ben, Araştırmacı Miranda Blake. Eviniz tarihi eser niteliğinde. Bu yüzden  evinizi araştırmak istiyorum  sadece yarım saat için." Kadın ilk önce içeri baktı daha sonra bana bakıp tam bir şey diyecekken lafını  kestim "Sadece yarım saat için."dedim . Kadın ikna olmuşa benziyordu. Düşünceli bir şekilde "Tamam ama sadece yarım saatliğine . " dedi. Mutlu olmuştum. İçeriye girdim. Kadın bana salonu işaret ederek " Araştırmanıza buradan başlaya bilirsiniz. " dedi . Ona dönerek "Teşekkür ederim . " dedim . Salon kapısından geçtikten sonra karşımda dışı tahtadan ve camdan olan antika gibi duran bir dolap vardı. Dolaba biraz daha yaklaşınca gözlerime inanamadım        Çünkü dolapta Antikasından tut günümüzde modern olan binlerce broş vardı. Boynumu öne eğip  yakamdaki broşa baktım ama şunu fark ettim benim ki farklıydı farklı. Broşlara bakınca aklımda bana broşu satan kadın  canlandı ve içimdeki bir ses broş'u saklamam gerektiğini söylüyordu.
Salladıktan sonra dolaptaki bir şey gözüme takılmıştı. Tüm broşların belirli bir yeri vardı fakat bir broş eksikti. Ben hizmetçi kadına dönerek " Burdaki bir broş niye eksik ? " dedim . Kadın elini  tabloyu işaret ederek " Bak bu kadın ( Anna )evin gerçek sahibi ama 2-3 ay önce vefat etti. O vefat ettiğinden beri bu broş kayıp. " dedi. Ben bir an duraksadım çünkü o kadın bana broşu satan kadındı ve ben broşu 1 ay önce almıştım bu imkansızdı. Bunu kadına anlatamazdım anlatsamda bana inanmazdı. Bu konuyu düşünmek üzere beynimin bir köşesine saklamıştım . Kadın sözlerine devam etti " Anna hanım vefat ettikten sonra bu ev oğlu Jack bey'e kaldı. Jack bey ise annesinin ölmesine dayanamayıp bir kaç hafta içinde vefat etti. Jack bey'in tek bir oğlu vardı bu evde ona kaldı ama kendisini hic tanımıyorum maaşım bile şirket hesabı ile yatırılıyor. " dedi. Ben o ara boş durmayıp evi incelerken bir kitap seti gözüme takıldı. Kitapların olduğu rafa biraz daha yaklaştım ve gördüğüm bu seri bana tanıdık geliyordu o yüzden elimi kitaplar üzerinde gezdirirken " Bu seri bana tanıdık geliyor "dedim.Burnuma çarpan kitap kokusu bir an o evden uzaklaşmama yetti taki kadın araya girenedek. " Evet bu seriyi bende çok severim ama 6. Kitabı eksik. " dedi. Elime 7. Kitabı aldım ama görünüşe gire hic okunmamış normal bir kitaptı. Sonra elime 1. Kitabı aldım. Görünüşe göre bu kitap okunmuş ve bazı kelimelerin altı çizili ve bazı notlar alınmış. Kadına dönerek " Bu kitapları ödünç alabilir miyim ? " dedim. Hayır derecesine kafasını sağa ve sola salladı. O an kapı çaldı ve kadın odadan çıkarak kapıya doğru yaklaştı. Bende altıya kadar olan kitapları çantamda attım. İlerleyip kapıdan çıktım. Kadında bana yaklaşarak " postacı postaları getirmiş.Bu arada işin bittiyse çabuk ol evin her an biri gelebilir. " dedi . O an beni bir korku sarsada kendimi sokağa çıkıp evin yolunu tuttum .

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 06, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

BROŞ Where stories live. Discover now