Hoofdstuk 10

1.2K 21 3
                                    

(Pov Harry)

Voor de 5e keer hoor ik Maya huilen. Zuchtend stap ik weer uit bed, Louis slaapt overal door heen en de rest van de jongens hebben oordoppen in zag ik. Ik doe haar gordijntje een stukje opzij. Ze heeft zich helemaal in de deken gerold en probeert zich los te trekken. Ze slaapt wel gewoon maar is dan ze zo in paniek in d'r slaap. Ik haal de deken van haar lichaam leg die in de woonkamer en haal haar daarna op. Snikkend hangt ze tegen me aan. Ik zet haar op de bank en doe haar t-shirt uit ik pak een doekje uit een kastje in de keuken, maak die nat een wrijf daar mee over haar buik, borst en rug. 'Is dat lekker koud?' Vraag ik. Ze knikt. 'Bij jou slapen' zegt ze zacht. Ik knik we gaan op de bank liggen.

(Pov Louis)

Ik word wakker van een zachte kus op m'n lippen. Ik open m'n ogen en zie Harry boven me hangen. 'Louis' hoor ik hem zuchtend zeggen. Ik kijk hem verbaast aan. Ik doe het gordijntje verder open en zie hoe slecht hij er uit ziet. Ik klim uit bed en laat me naar beneden zakken ik pak een boxers van de grond. 'Wat is er?' Vraag ik en pak Harry hij z'n heupen. Hij kijkt me zuchtend aan en haalt m'n handen van z'n heupen. 'Harry' ik pak zijn bovenarm stevig vast. 'Wat is er?' Vraag ik nog een keer. 'Maya heeft de hele nacht gehuild en daarom heb ik niet geslapen en jij sliep overal door heen!' Roept hij overstuur. Ik schrik en pak hem direct vast, hij pakt me daarna ook vast en drukt zijn neus in mijn schouder. 'Liefje' fluister ik. Ik streel zacht over zijn rug. 'Maya heeft over gegeven' hoor ik achter me. Zayn kijkt ons allebei aan. Ik leg m'n hand op Harry's schouder en gebaar dat ik ga.

(Pov Maya)

Huilend zit ik op de koude vloer van de badkamer naast de wc, Louis komt binnen gestormd in alleen een onderbroek, hij ziet er een beetje beduusd uit. Hij hurkt voor me neer met een handdoek en veegt m'n mond af. Hij zet me recht op en doet m'n onderbroek uit. Ik stap onder de douche die hij voor me aan zet en geeft me een lieve aai over m'n wang. Ik zucht en geniet van de warmte. Louis komt weer binnen met schone pyjama en schoon ondergoed. Ik zucht diep en stap onder de douche vandaan. Louis slaat een warme handdoek om me heen. Ik droog me af waarna hij me aankleed, hij tilt me op, knuffelend staan we in de badkamer. Ik verstrak m'n grip rond zijn hals. 'Meisje' mompelt hij. Langzaam loopt hij met mij in z'n armen naar de woonkamer. Hij zet me op een van de stoelen neer. Hij pakt een cracker uit het pak en geeft me die. 'Nee ik hoef niks' mompel ik. 'Liefje je moet echt wat eten' zegt hij een beetje streng. 'Wil je wat drinken, ranja of een kopje thee' vraagt hij. Ik schud m'n hoofd. Ik sta op uit de stoel, en loop terug naar m'n bed waar ik in ga liggen.

(Pov Louis)

Als Maya de deur achter zich dicht heeft gedaan sta ik ook op en wacht totdat, ik denk dat ze in bed ligt. Zacht schuif ik de deur open en kijk door een kiertje. Ik zie dat ze in haar bed ligt met de gordijntjes nog open. Ik loop naar haar toe. Ze heeft me nog niet gehoord. Ik streel over haar wang, 'laat me met rust' mompelt ze en draait zich op haar andere zij. 'Liefje je moet wat drinken' zeg ik. 'Ik hoef niks' zegt ze boos. 'Maya' zeg ik en probeer haar om te draaien. Ze draait zich om huilend kijkt ze me aan, ik schrik een beetje. 'Meisje' sus ik en pak haar weer uit bed. Hevig snikkend hangt ze tegen me aan. Ik zie Harry ook zijn bed uit stappen, 'meisje je moet echt wat drinken' zegt hij. Ik knik. Langzaam knikt ze. Ik til haar van d'r bed. Zodra ik d'r neer wil zetten schud ze haar hoofd. 'Bij jou' mompelt ze. Ik glimlach en til haar weer op. Ik ga met haar op de bank zitten. 'Ssshhhh, meisje' sus ik. Ik doe haar d'r t-shirt uit en leg m'n koude hand op haar rug. Harry komt de keuken uit met een beker drinken ik pak die van hem aan, huilend schud ze haar hoofd. Ik kijk Harry zuchtend aan. Harry pakt haar uit mijn schoot.

(Pov Harry)

Ik pak haar van Louis' schoot en zet haar op de bank, ik pak haar wangen 'ik wil dat je wat drinkt, anders word je alleen maar zieker en dan moeten we naar het ziekenhuis' zeg ik streng. 'Nee' huilt ze. 'Jawel, als je niet drinkt gaat dat gebeuren' zeg ik. Hysterisch begint ze te krijsen. 'Maya!' Zeg ik. Geschrokken komt Liam beneden. Zodra hij Maya ziet loopt hij terug naar de slaap plekken. Vreemd kijken Louis en ik elkaar aan. Hij komt terug met een dekentje, hij legt die over haar schouders en pakt haar warm in. Ik sla m'n armen om haar heen. Zacht sus ik haar stil. Na een poosje zit ze uitgeput op mijn schoot. Louis zet de beker water op haar schoot en stopt het rietje in haar mond. Ze neemt er een paar slokjes uit. 'Ik ben zo moe' mompelt ze. 'Ja meisje' sus ik. 'Waar zijn we eigenlijk?' Vraag ik aan Niall die naast ons zit. 'Edinburgh' zegt hij. Ik knik. Ik streel Maya over haar buik, louis buigt zich over Maya heen en meet haar thempratuur op via d'r oor. '39,8' mompelt hij bezorgt. 'We hebben dit toch?' Vraagt Niall, zonder verder iets te zeggen staat hij. Vreemd kijken Louis en ik elkaar aan. Hij komt al vrij snel terug met een doosje. Ik pak het van hem aan, 'ik pak wel even wat water' zegt Louis. Maya kijkt me bang aan, 'liefje niks aan de hand' sus ik en trek haar tegen me aan. Louis houd het tabletje voor haar mond, 'mond open' zegt hij. Ze schud haar hoofd. 'Je mag er op kauwen' zeg ik. Langzaam doet ze haar mond open en hapt het tabletje uit zijn hand. 'Goed zo' zeg ik lief. Ik wrijf over d'r bovenbenen. Ze neemt een paar slokjes water. 'We moeten zo weg' zegt Paul die binnen komt. Bezorgt kijkt hij naar Maya. 'Gaat het wel goed?' Vraagt hij. 'Ze heeft bijna 40 graden koorts' mompelt Louis. Paul legt zijn hand op haar voorhoofd. Hij zucht duidelijk hoorbaar. Maya wurmt zich uit mijn armen loopt zwalkend naar de badkamer en hoor haar overgeven. Zacht kreun ik.

Adopted by larryWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu