Kapittel 1- brev

1.1K 27 2
                                    

Ginny satt i biblioteket med en bit pergament framför sig och en gåspenna i handen. Vad skulle hon egentligen skriva? Hur skulle hon förklara? Hon visste att hon hade skjutit upp det alldeles för många gånger. "Jag tror att det är bäst att bara skriva exakt som det ligger till", sa Luna, som satt mittemot Ginny. "De blir säkert väldigt glada för din skull. Harry kommer i alla fall att bli det. Det vet jag."
Ginny tittade upp på Luna med en tacksam blick. "Tack, Luna. Det är bara det att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Ska jag bara skriva; 'Hejsan kära familj och Harry. Jag ville bara säga att jag är gravid och Harry är pappan. Älskar er. Hälsningar Ginny', eller? För det är liksom allt jag har än så länge." Luna tänkte efter ett tag och sa sedan,"Du kanske kan skriva så här:
Kära familj.
Jag har det bra här på Hogwarts. Tja, faktiskt bättre än bra. Under den första månaden mådde jag inte så bra, men jag fick snabbt svaren till det. Madam Pomfrey sa att jag var gravid. Hon har aldrig tagit hand om en gravid elev så hon är väldig entusiastisk..."
"Luna är väldigt hjälpsam och stöttar mig", fortsatte Ginny. Hon hade skrivit ner det Luna sa och började själv komma på vad hon skulle skriva. Efter ungefär en halvtimme var brevet färdigt att skickas i väg. I brevet stod det:
Kära familj.
Jag har det bra här på Hogwarts. Tja, faktiskt bättre än bra. Under den första månaden mådde jag inte så bra, men jag fick snabbt svaren till det. Madam Pomfrey sa att jag var gravid. Hon har aldrig tagit hand om en gravid elev så hon är väldig entusiastisk... Luna är väldigt hjälpsam och stöttar mig. Jag är i femte månade, så jag blev gravid under sommarlovet. Harry är pappan. Jag är väldigt glad över det här och jag kommer att behålla barnet förstås. Jag hoppas verkligen att Harry också vill ta hand om barnet med mig. Det skulle göra mig jätte glad. Jag har fått reda på att det är en pojke föresten. Han ska faktiskt få heta James. James Potter. Jag har inte kommit på något mellannamn. Saknar er väldigt mycket. Men vi ses nog snart.
Hälsningar Ginny.
PS. George, du kommer aldrig att få vara barnvakt. Och inte du heller Ron.
Ginny gav brevet till Harrys uggla Alastor som suttit i uggletornet sedan Harry skickade ett brev någon gång förra veckan. Harry älskade verkligen Hedwig, och när hon dog blev han förkrossad. Men efter slaget på Hogwarts köpte han en ny uggla och döpte den efter Alastor Moody. Mannen som hjälpte honom att fly från Voldemort och själv dog på kuppen. Ginny tittade ut genom ett av de trasiga fönstren i uggletornet och såg Alastor flyga iväg med brevet. Medans Ginny gick till Gryffindors sällskapsrum kände hon en spark från insidan. Hon fylldes med glädje och började nästan gråta. Hennes mage hade blivit väldigt stor, men hon viste att den skulle bli större under de sista tre månaderna. Hon nådde den tjocka damen, sa lösenordet som i år var Kardemummakantarell och gick in till sällskapsrummet. De flesta hade redan gått upp till sovsalarna och hon följde deras exempel. Väl i sängen somnade hon direkt. Hon sov drömlöst. Eller snarare så drömde hon något men glömde bort det så fort hon vaknade. Morgonen blev som vanligt. Några Slytherin elever stirrade på henne under hela frukosten, Luna pratade om tomtenissars egenskaper och Madam Pomfrey undersökte henne och dokumenterade.

En liten PotterWhere stories live. Discover now